Velg avdeling FAU/SU
Hovedbygg, Tjensås Hemmestveitbakken 11 4021 Stavanger Telefon: 51913500 Send oss e-post
Nedre Tjensvoll Ole Reidstadsgate 2 4021 Stavanger Telefon: 51 91 35 10
Redaktør: Reidun Topland Larsen
Calendar
Title and navigation
<<<desember 2019><<
desember 2019
mtotfls
02030405060708
30310102030405

FAU ønsker velkommen til felles juletrefest for Tjensvoll og Tjensås barnehage søndag 1. desember kl. 14.00 - 16.00 i Tjensvoll bydelshus.

Vi spiser julegrøt, synger og går rundt juletreet. Kanskje er vi så heldige å få besøk av nissen?

Vi ønsker barn og voksne hjertelig velkommen!

FAU er en forkortelse for "Foreldrerådets arbeidsutvalg", og er et krav etter Lov om Barnehager § 4. Foreldreråd og samarbeidsutvalg. (Her er et utdrag). ”For å sikre samarbeidet med barnas hjem, skal hver barnehage ha et foreldreråd og et samarbeidsutvalg. Foreldrerådet består av foreldrene/de foresatte til alle barna og skal fremme deres fellesinteresser og bidra til at samarbeidet mellom barnehagen og foreldregruppen skaper et godt barnehagemiljø. Samarbeidsutvalget skal være et rådgivende, kontaktskapende og samordnende organ. Samarbeidsutvalget består av foreldre/foresatte og ansatte i barnehagen, slik at hver gruppe er likt representert”.

Foreldrene i FAU blir valgt i forbindelse med foreldremøte i barnehagen. Disse representerer foreldrene til barna, og skal ivareta deres interesser. Foreldrerådet har mulighet til å påvirke barnehagens innhold, komme med ønsker til forandringer eller ta opp evt. frustrasjoner / problemer i forhold til barnehagen. Saker som foreldre ønsker å ta opp kan meldes til leder el. vara i FAU. Disse kan selvsagt også melde saker de ønsker å ta opp med resten av foreldregruppen. FAUs leder kan når som helst samle til møter.

Leder i FAU deltar i Barnehagens Samarbeidsutvalg. SU har møter 2-3 ganger i året. S.U. skal godkjenneÅrsplanen og informere om saker som vedgår barnehagen, samt ta opp saker meldt via FAU. Referat fra SUmøtene vil bli lagt ut på barnehagens hjemmesider under ”FAU”, og vi oppfordrer foreldrene til å lese disse.

Denne siden vil også bli benyttet til annen informasjon. FAU har ansvar for et foreldremøte der foreldregruppen får velge temainnhold. Dette vil bli avholdt om våren. Det innebærer at de står for den praktiske gjennomføring av arrangementet. Her kan det bli aktuelt med for eksempel eksterne foredragsholdere som kan forelese omkring aktuelle tema. Videre skal FAU stå som arrangør av en sammenkomst rundt juletider og en sammenkomst om sommeren. Dette betyr at de har ansvaret for å engasjere og gi informasjon til foreldrene slik at dette blir et samarbeidsprosjekt der flere bidrar. Du som har barn i Barnehagen Tjensvoll kan når som helst kontakte oss dersom du vil ta opp en sak vedrørende barnehagen. Det vil bli lagt ut eget skriv med oversikt over hvem som er FAU representantene for hvert barnehageår. Dette kommer i etterkant av første foreldremøte på høsten.

Vi takker for tilliten, og håper vi kan være med å gjøre barnehagen enda bedre!