Besøksadresse Jupiterveien 22 4021 Stavanger Telefon: 51913500 Send oss e-post
mtotfls
31010203040506
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Vi minner om planleggingsdag fredag 14. august! Barnehagen er da stengt.

Fredagskos. I dag tok vi en liten tur ut av barnehagen. Vi fant mange ripsbær som smakte  nydelig. Siden det var siste dag på liten avdeling før oppstart på stor,  koste vi oss litt ekstra til lunsj. Barna ønsket eventyret skinnvotten og koste seg med samlingsstund mens vi spiste.

Grunnet endringer i smittevernveilederne for barnehage og barneskole/SFO er tidligere skriv som ble sendt ut med råd angående tolkning av retningslinjene ved sykdom i barnehage og barneskole nå utdatert.

Følgende retningslinjer er nå gjeldende:

• Barnehagebarn, elever og ansatte må ikke lenger være hjemme til de har hatt én symptomfri dag etter luftveisinfeksjon. Det holder at allmenntilstanden er god hos barn og elever, og at ansatte ikke lenger har symptomer.

• Noen barn, særlig de under 10 år, kan ha restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste. Disse barna kan komme i barnehagen eller på skolen dersom allmenntilstanden er god og barnet er tilbake i sin vanlige form.

• Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal sendes hjem og holdes hjemme inntil tilstanden er avklart.

• Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen eller på skolen. Ansatte skal holde seg hjemme til de er symptomfrie, mens barn skal holdes hjemme til allmenntilstanden er god.

•  Mange yngre barn har ofte rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon, og særlig etter at de har vært ute. Disse barna kan komme i barnehagen/på skolen såfremt barnet ikke har feber og ellers er friskt.

•  Eventuell testing avklares med lege etter gjeldende retningslinjer. Ved positiv koronatest følges egne retningslinjer.

Det er tilstrekkelig at foresatt(e) vurderer at barnet er tilbake i god allmenntilstand, legeerklæring er ikke nødvendig selv om barnet etter en gjennomgått luftveisinfeksjon har restsymptomer som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste.

Trenger du noen å snakke med? Vi er alle i en spesiell situasjon som påvirker oss på forskjellig vis. Mange er alene med tankene sine og trenger noen å snakke med. Vi i barnehagen er tilgjengelige for dere på telefon og epost.

Vi er tilgjengelige for samtaler mellom kl. 10.00 og 14.00.

Ta kontakt med Siri Helland, pedagogisk leder mobil: 904 12 403

E-post pedagogiske ledere:

Pluto: julie.torstensen@stavanger.kommune.no

Neptun: siri.helland@stavanger.kommune.no

Merkur:

Elin: elin.restorff@stavanger.kommune.no

Tonje: tonje.lindland.osthus@stavanger.kommune.no

Saturn: else.gunn.saetre@stavanger.kommune.no

Ikke nøl med å ta kontakt dersom dere lurer på noe. Vi bryr oss og er her for dere!

Dere kan også ringe 51899167 til barnevernvakten i Stavanger som har beredskap hele døgnet.

Julie har lagt ut digitale samlingsstunder på Neptun og Pluto sine sider. Disse er filmet med tanke på våre rutiner i samlingene, og er først og fremst filmet til barna på småbarnsavdeling. Men noen av de eldre barna har også kanskje glede av å se dem, og dere er selvfølgelig hjertelig velkomne til det!

Det ligger to samlinger ute nå, og vil forhåpentligvis komme en ny hver dag resten av uken :)

Planleggingsdager i Satelitten barnehage for barnehageåret 2019/2020:

Torsdag 14. november

Fredag 15. november

Torsdag 2. januar

Tirsdag 14. april

Etter en koselig påskefrokost med foreldrene, gikk turen ut i lilleskogen hvor vi hadde fellessamling. Vårgudinnen, Lepus og jegeren kom og fortalte historien om hvorfor haren  legger påskeegg.

Smykke funnet på utelekeplassen!