Slettmyrveien 10 4034
31010203040506
Stadig bedre

VELKOMMEN TIL MARIAMARKA BARNEHAGE

Vi er en avdelingsbarnehage med ca 54 barn fordelt på 4 avdelinger. Vi har også en spesielt tilrettelagt avdeling.

Vår visjon er: " Lek og læring hånd i hånd, vi knytter vennskapsbånd.

Vi er opptatt av å knytte gode relasjoner til barnet og jobbe utfra barnets ressurser. Gode relasjoner fremmer læring og er med på å bygge barnets selvbilde. Et godt samspill mellom barnet og den voksne vil hjelpe barnet og utvikle seg i leken og føre til læring både i lek og hverdagsituasjoner.

Vi kan tilby:

- Full pedagogdekning

- Stabilt og engasjert personale

- Et spennende  uteområde

- Gode tur muligheter i et variert nærmiljø

Som dere sikkert vet så er vi blitt en del av Hinna-barnehagene siden januar i år. I den forbindelse har vi fått en ny felles hjemmeside som vi ber dere om å begynne å bruke. Den vil erstatte den nåværende nettsiden. Den nye nettsiden til Hinna-barnehagene finner dere ved å trykke her: https://www.minbarnehage.no/hinna

Grunnet endringer i smittevernveilederne for barnehage og barneskole/SFO er tidligere skriv som ble sendt ut med råd angående tolkning av retningslinjene ved sykdom i barnehage og barneskole nå utdatert.

Følgende retningslinjer er nå gjeldende:

• Barnehagebarn, elever og ansatte må ikke lenger være hjemme til de har hatt én symptomfri dag etter luftveisinfeksjon. Det holder at allmenntilstanden er god hos barn og elever, og at ansatte ikke lenger har symptomer.

• Noen barn, særlig de under 10 år, kan ha restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste. Disse barna kan komme i barnehagen eller på skolen dersom allmenntilstanden er god og barnet er tilbake i sin vanlige form.

• Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal sendes hjem og holdes hjemme inntil tilstanden er avklart.

• Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen eller på skolen. Ansatte skal holde seg hjemme til de er symptomfrie, mens barn skal holdes hjemme til allmenntilstanden er god.

•  Mange yngre barn har ofte rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon, og særlig etter at de har vært ute. Disse barna kan komme i barnehagen/på skolen såfremt barnet ikke har feber og ellers er friskt.

•  Eventuell testing avklares med lege etter gjeldende retningslinjer. Ved positiv koronatest følges egne retningslinjer.

Det er tilstrekkelig at foresatt(e) vurderer at barnet er tilbake i god allmenntilstand, legeerklæring er ikke nødvendig selv om barnet etter en gjennomgått luftveisinfeksjon har restsymptomer som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste.

Som dere tidligere er informert om kan barnehager lette på smitteverntiltakene.

Ny veileder er presentert med en trafikklysmodell som blir avgjørende for hvilke smitteverntiltak som blir iverksatt.

Norge er nå på gult nivå.

Legger ved redigert smittevernveileder her:

redigert veileder

Ut fra denne veilederen vil vi i Hinna-barnehagene åpne opp for ordinær åpningstid fra klokken 7.30-16.30 fra mandag 8.juni.

Dette er noe som vi er veldig glade for.

Samtidig er barnehagene avhengige av et godt samarbeid med dere for å ivareta smitteverneveilederen.

Det som veilederen er tydelig på er:

1. Syke barn skal ikke være i barnehagen.

2.God hygiene. Fint hvis dere vasker/spriter hendene på barna med levering.

3.Redusert kontakt mellom personer.

Fint hvis dere ved levering og henting kan passe på at det ikke er for mange personer i garderoben samtidig.

Vi har hatt en kartlegging for å se behov for leveringstidspunkt og hentetidspunkt til alle barna i våre barnehager. Dette for at vi skal unngå trengsel og store samlinger i garderoben ved levering og henting. Hvis det viser seg at ditt behov for levering/hentetidspunkt skal endre seg, gi beskjed til pedagogisk leder på din avdeling. Ellers så oppfordrer vi dere til å følge det levering og hentetidspunkt som dere har oppgitt til oss.       Vi fortsetter med matpakker inntil videre.

Takk for godt samarbeid i denne spesielle tiden.

God dialog og samarbeid med dere foreldre er viktig for at vi skal få dette til!

Mona Mjølsnes Knutsen

Fra 1 juni må de som ønsker å ha frukt ha med seg dette i matpakken.