Meny
Velg avdeling Forside
Leiasundveien 10 4180 Kvitsøy
Telefon: 51 73 63 90 Send oss e-post
Redaktør: Line S. Pettersen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Foreldremøte, referat Sjøstjerna

Møtet ble avholdt 14. sept-22

Her kommer en liten oppsummering fra foreldremøtet:

Mona ønsket velkommen til nytt barnehageår. Det er 13 barn på avdelingen, og hverdagene er aktive. Barna lærer av å bruke hele kroppen sin, og dags- og ukerytmen støtter opp om denne læringen. Personalet ønsker å dele barna i smågrupper store deler av dagen, slik at ikke alle forholder seg til alle hele tiden. De voksne på avdelingen er Liv, Signe, Charlotte, Therese og Mona. Det er fire av dem tilstede hver dag. 

Mona gikk gjennom infoheftet som er oppdatert, og som om litt skal legges tilgjengelig på hjemmesiden. Dette heftet omhandler avdelingen, hva som kjennetegner barnegruppe og alder, dags-og ukerytme, satsingsområder og sanger/regler. 

 

Det viktigste på avdelingen er å skape trygghet, at barn og voksne har gode relasjoner til hverandre. En kan ikke bruke så mye tid på fast opplegg, men denne høsten blir det fokusert på Albert Åberg, den allsidige leken, antall, rom form, kommunikasjon, språk tekst. Vi kommer også til å ha Brannvernuke, Hummeruke, Forutaksjon, og juleforberedelser. 

Mona oppfordret til samtale, og noen innspill fra foreldrene var:

Er det mulig for barnehagen og bruke skobeskyttelse ved bruk av biler/sykler? Personalet har konkludert i ettertid om at de som ønsker, kan ta med til sitt barn, merket med navn. 

Det ble også kommentert at noen barn er sultne ved henting. Her fortalte personalet at ved frukt måltidet er det varierende hvor mye barna spiser. Frukta "står ikke under" så lenge, men barna får tilbud om skorpe og skive i tillegg. En dag har vi også smoothie og en dag har vi youghurt med gryn. Personalet ønsker gjerne og tilby frukta først, slik at de får i seg de gode næringstoffene, men hvis en merker barnet er gjentatt sulten ved henting, er et tips å ha med noe mat som kan spises på vei hjem. 

Liv snakket litt om personalets vakter. Den første kommer på jobb kl 0630, deretter kommer et nytt personal kl 0730, 0830 og kl 0900. Når det gjelder frokosten, ønskes det at barna som skal spise kommer innen kl 0800. Hun snakket også litt om lek i grupper som vi har tirs og tors. Som inneholder både lekegrupper, duplo, togbane, kitt, maling osv. 

Liv refererte videre til en artikkel: "Slik håndterer du et nei fra barnet ditt". Den omhandler de mange valg barna får i løpet av en dag. Der vi voksne kan spørre: "skal vi gå hjem?", eller "skal vi ta av jakken?" Her kan både personal og foreldre gå i "fella". I de "valg" barna ikke kan få velge, er det lurt å heller konstatere fakta: "Nå skal vi gå hjem", Nå skal vi ta av jakken." Når barna da blir frustrert og gråter for grensene vi setter, er det fint at vi setter ord på dem: "Jeg kan forstå at du ble sint/lei nå..." Mens barnet gråter er det følelseshjernen som har mistet kontakten. Så da er det lurt å trøste, ha på fanget og heller snakke litt etterpå når gråten stilner og "koblingen" er tilbake. Barna bruker barndommen til å lære selvregulering, og da må de voksne hjelpe dem på veien å sette ord på følelser osv. 

SU valg:

Ida ble valgt som vara, fast repr ble ikke valgt. 

Pga at Line var syk, ble fellesdelen avlyst.