Kvernevik og Havglimt barnehage, bygg Kvernevik Alkeveien 8 4049/ Hafrsfjord Telefon: 51507009 / 92032851 Send oss e-post
Kvernevik og Havglimt barnehage, bygg Havglimt Kvernevik Ring 40 4049/ Hafrsfjord Telefon: 51507009 / 92032851 Send oss e-post
Postadresse Kvernevik barnehage/ Stavanger kommune, Postboks 355 Forus 4067 Stavanger
Redaktør: Hege Isnes
Det er 4 dokumenter i arkivet.
Rammeplan
Våre tlf.nr.
Calendar
Title and navigation
<<<august 2020><<
august 2020
mtotfls
31010203040506
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Grunnet endringer i smittevernveilederne for barnehage og barneskole/SFO er tidligere skriv som ble sendt ut med råd angående tolkning av retningslinjene ved sykdom i barnehage og barneskole nå utdatert.

Følgende retningslinjer er nå gjeldende:

• Barnehagebarn, elever og ansatte må ikke lenger være hjemme til de har hatt én symptomfri dag etter luftveisinfeksjon. Det holder at allmenntilstanden er god hos barn og elever, og at ansatte ikke lenger har symptomer.

• Noen barn, særlig de under 10 år, kan ha restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste. Disse barna kan komme i barnehagen eller på skolen dersom allmenntilstanden er god og barnet er tilbake i sin vanlige form.

• Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal sendes hjem og holdes hjemme inntil tilstanden er avklart.

• Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen eller på skolen. Ansatte skal holde seg hjemme til de er symptomfrie, mens barn skal holdes hjemme til allmenntilstanden er god.

•  Mange yngre barn har ofte rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon, og særlig etter at de har vært ute. Disse barna kan komme i barnehagen/på skolen såfremt barnet ikke har feber og ellers er friskt.

•  Eventuell testing avklares med lege etter gjeldende retningslinjer. Ved positiv koronatest følges egne retningslinjer.

Det er tilstrekkelig at foresatt(e) vurderer at barnet er tilbake i god allmenntilstand, legeerklæring er ikke nødvendig selv om barnet etter en gjennomgått luftveisinfeksjon har restsymptomer som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste.

Nå åpner snart barnehagen igjen og vi gleder oss masse til å møte dere igjen. Men, som sikkert mamma og pappa har fortalt dere er det ikke som før i barnehagen akkurat nå. Se filmen, så ser dere litt hvordan det blir når dere kommer tilbake og til de som bestemmer i Norge sier at vi kan være i barnehagen som før igjen.

Trenger du noen å snakke med?

Vi alle i en spesiell situasjon som påvirker oss på forskjellig vis. Mange er alene med tankene sine og trenger noen å snakke med. Jeg er tilgjengelige for dere på telefon og epost mellom klokken: 0900-1500 i ukedagene.

Tlf.nr: 51 5070 09 eller Epost: Hege.isnes@stavanger.kommune.no

Med vennlig Hilsen

Hege Isnes

Avdelingsleder for Kvernevik og Havglimt barnehage

Stavanger kommune overstyrer barnehagens hjemmesider og sørger hele tiden for at siste oppdaterte informasjon og retningslinjer ligger ute. Dette gjøres for at alle skal motta lik informasjon. Når informasjon fjernes, vil det i løpet av kort tid komme ny informasjon. Vi anbefaler de som ikke allerede abonnerer på barnehagens hjemmesider om å gjøre dette.