Meny
Velg avdeling Skolegruppa
Sandsgata 1 4012
Telefon: 51913090 Send oss e-post
Redaktør: Heidi Merete Waage
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Skolegruppa består av de 12 eldste barna i barnehagen. Det er de som går siste året hos oss, og vi har et opplegg rundt disse barna som skal gjøre dem litt mer klare for skolestart. Fokus på skolegruppa er å ha det kjekt sammen, og vi forsøker å gjøre det litt spesielt for de som er eldst. Vi har også fokus på å gjøre barna mer selvstendige, de skal få mye trening i å samarbeide, hvor de må bidra selv, samt å lytte til hverandre.

Vi tegner, skriver, leker, vi utfordrer oss selv, vi drar på lengre turer, og vi prater mye sammen. Skoleguppa avsluttes med en fest og overnatting i barnehagen til sommeren.

Dette året er skolegruppa fast på tirsdager fra 9:30-11:00. Er vi på tur varer skolegruppa noe lenger. I tillegg skal vi denne høsten gå på svømming sammen hver mandag.

 

Vi gleder oss til mange kjekke skoleforberedende aktiviteter sammen!

Ny virksomhetsstruktur

Se gjennom klærne som ligger i boksen i fingarderoben merket "hvem eier dette?". Se om det er noe som tilhører deres barn, og merk det med navn og legg det på plassen eller ta det med hjem. De klærne som ikke blir hentet før jul, blir vasket og brukt til ekstratøy i barnehagen, eventuelt kastet!

Takk!


Vi har planleggingsdager i barnehagen torsdag 14. november og fredag 15. november.

Da er barnehagen stengt


I dag skulle alle få lov til å tegne seg selv. Men; vi skulle bare tegne halve oss selv. Vi hadde et bilde av hvert barn, og disse klippet vi i to, slik at alle fikk et bilde med halve ansiktet sitt. Oppgaven var å tegne resten av ansiktet. Dette viste seg å være ganske vanskelig. Vi fikk noen spennende bilder... En del av oppgaven var jo såklart å ta imot instruksjon, og klare å følge denne. Det er fort gjort å glemme seg bort og begynne å tegne andre ting på arket...

Etterpå hadde vi en fargeleggingsoppgave, hvor vi skulle fargelegge øyenfargen vår, hårfargen, favorittmaten og favorittleketøyet vårt. Det ble mange kjekke samtaler rundt hva vi likte best, og mange løp frem og tilbake til speilet for å finne ut hvilken farge de hadde på øyene og håret:)


Tirsdag var vi på arkeologisk museum for å høre om istiden her i Stavanger og Steinaldern. 

I dag har vi hatt valg på skolegruppa. Siden det bare var de voksne som fikk stemme i dag, lagde vi vårt eget valg på skolegruppa. Valget stod mellom ostesmørbrød og vanlige skiver til lunsj - en heftig debatt med andre ord...

Spennende med valg, kjekt å være med å påvirke. Men likevel skuffende for de som stemte og likevel ikke fikk sin mening gjennom... men, det var ingen sure miner😊


I dag hadde vi første samling med skolegruppa, utenom svømmingen da. Da jeg sa det var skolegruppe i dag, var det mange som ble bekymret for at de hadde glemt badetøy...!

Men heldigvis trengte vi ikke badetøy i dag! Vi samlet oss i en ring, og hadde først en liten bokstavjakt på gulvet. Det var ganske fascinerende å se at samtlige av barna hadde god kontroll på flere/alle bokstavene i navnet sitt! Etterpå hadde vi et lite eksperiment. Alle fikk utlevert et helt nytt, hvitt ark. Dette fikk de beskjed om å krølle sammen, og deretter ta det med seg ut og tråkke på det. Da de kom opp igjen, skulle alle brette arket ut og få det til å se likt ut som det var før. Naturligvis var det litt vanskelig; eller det viste seg å være umulig... Parallelt hadde vi et bilde med noen refleksjonsspørsmål ved siden av. Det handlet om at noen barn sa dumme ting til et annet barn, og vi pratet om hvordan de ulike barna så ut på bildet, hva de gjorde, og hva de kunne ha gjort.

Det var en spennende drøfting, og vi fikk mange gode refleksjoner. Vi prøvde å sammenligne dette arket med det å si ting til andre. Hvis ordene har kommet ut av munnen vår kan vi ikke ta dem inn i munnen igjen... Vi kan si unnskyld og angre oss, men at det likevel kan være lurt å tenke seg om før vi sier noe som kan være dumt.

Til slutt fikk alle et nytt ark som de fikk tegne en valgfri tegning på. Vi lekte litt mer med bokstavene, og mange skrev navnet sitt helt selv! Disse flotte tegningene har vi hengt i hver sin mappe som barna fikk:)


I går hadde vi vår andre tur til svømmehallen. Det vi ser er at barna er utrolig gode til å dusje seg, de er kjempeflinke i bassenget, alle tør å prøve nye ting, og de er ganske gode til å lytte på instruktørene.

Men vi har litt forbedringspotensiale når det gjelder det å vente på tur/stå i kø, samt det å høre ferdig en beskjed:) men vi har jo mange uker på oss, og dette er jo noe som vi også jobber med i hverdagen; ikke bare i svømmehallen!

Det virker som at alle synes det er kjekt å bade, og det er jo helt supert!


I dag sto porten inn til barnehagen åpen og sikkerhetslenken var ikke festet. Vi har utgang til trafikkert vei. Porten lukkes og sikkerhetslenken festes hver gang dere går inn i barnehagen og ut av barnehagen.