Velg avdeling Skolegruppa
Sandsgata 1 4012
Telefon: 51913090 Send oss e-post
Redaktør: Heidi Merete Waage

Skolegruppa består av de 12 eldste barna i barnehagen. Det er de som går siste året hos oss, og vi har et opplegg rundt disse barna som skal gjøre dem litt mer klare for skolestart. Fokus på skolegruppa er å ha det kjekt sammen, og vi forsøker å gjøre det litt spesielt for de som er eldst. Vi har også fokus på å gjøre barna mer selvstendige, de skal få mye trening i å samarbeide, hvor de må bidra selv, samt å lytte til hverandre.

Vi tegner, skriver, leker, vi utfordrer oss selv, vi drar på lengre turer, og vi prater mye sammen. Skoleguppa avsluttes med en fest og overnatting i barnehagen til sommeren.

Dette året er skolegruppa fast på tirsdager fra 9:30-11:00. Er vi på tur varer skolegruppa noe lenger. I tillegg skal vi denne høsten gå på svømming sammen hver mandag.

Vi gleder oss til mange kjekke skoleforberedende aktiviteter sammen!

Etter at regjeringen vedtok at alle barnehager og skoler skal stenges fra 12. mars klokken 18.00. vil barnehagen vår kun tilby et omsorgstilbud innenfor ordinær åpningstid. Dette til barn av helsepersonell og andre i kritiske samfunnsfunksjoner slik at de foreldrene kan gå på jobb. Det betyr at dersom begge foreldre har denne type jobb, og trenger barnehageplassen, må den enkelte ta kontakt med avdelingsleder. Merk med barnets navn og avdeling.

Ved St. Svithun Barnehage:

Heidi Merete Waage

mail: heidi.merete.waage@stavanger.kommune.no

mail: june.torgersen@stavanger.kommune.no

ÅPEN TELEFON FOR ALLE FAMILIER I BARNEHAGEN

Trenger du noen å snakke med? Vi alle i en spesiell situasjon som påvirker oss på forskjellig vis. Mange er alene med tankene sine og trenger noen å snakke med. Vi i barnehagen er tilgjengelige for dere på telefon og epost.

Pedagogisk leders/avdelingsleders kontaktinformasjon finner dere på barnehagen og avdelingens hjemmeside. Vi er tilgjengelige for samtaler mellom kl. 09.00 og 15.00. Ikke nøl med å ta kontakt dersom dere lurer på noe. Vi bryr oss og er her for dere!

Dere kan også ringe 51899167 til barnevernvakten i Stavanger som har beredskap hele døgnet.

Lenka på porten skal alltid være på i barnehagens åpningstid.

Porten skal lukkes ordentlig, med lås og lenke, når dere kommer og når dere går.

Dette er for alle barnas sikkerhet, også deres barn!

Den 10. Mars arrangeres Barnehagedagen 2020. Tema i år er: Ulike sammen.

I denne anledningen ønsker vi sammen med barna å invitere dere/ foresatte på kaffe og koselig samvær i barnehagen fra kl: 14.30-16.00.

Det skjer en del i hagen vår for tiden,

det spirer og gror og det står en gravemaskin ved siden.

For vi skal få ny lekehytte og den kan alle barna benytte.

Lekestativ skal vi også få, til glede for store og små.

På torsdag sist uke var vi på det første besøket på Stavanger museum - i serien supersans. Vi besøkte museumet og fikk lære om farging av garn, hvilke stoffer som lager de ulike fargene, og hvordan man gjorde det før i tiden. Vi fikk også se hvordan man lager tråd av ull - ved bruk av en håndtein.

Det var utrolig spennende opplegg!

Sist uke hadde vi om ulike mengder, former og farger på skolegruppa. Her er litt flere bilder fra disse aktivitetene.

I dag fikk vi alle prøvd oss på telling. Vi hadde ulike stasjoner, hvor vi skulle finne riktige farger, menger, samt sammenligne ulike mengder.

Veldig spennende - og ganske utmattende!

Skolegruppa har skrevet brev til kjære og kjente - de fikk selv velge hvem de ville skrive til. I går gikk vi av sted til Postkontoret for å sende brevene våre!

Vi fikk henge på frimerke og stemple breva. Etterpå fikk vi legge dem inn i brevluka - og så fikk vi se hvor all posten samles før den blir sendt videre:)

Ny virksomhetsstruktur