Sandsgata 1 4012
Telefon: 51913090 Send oss e-post
Redaktør: Heidi Merete Waage

St. Svithun barnehage er en kommunal barnehage som holder til i en flott gammel villa fra 1912. I vår barnehage er vi 43 barn fordelt på 3 avdelinger, Kastanje, Lønn og Rips. Vi bruker stuene i huset som avdelingsrom til avdelingene Lønn og Rips. I hallen har vi peis med lys og en flott trapp som fører opp til grupperommene og avdeling Kastanje. De senere årene har vi oppgradert garderober, kjøkken og fått nytt skur til vogner og uteleker.

Våre åpningstider er fra kl: 07.15 - 16.30.

Grunnet endringer i smittevernveilederne for barnehage og barneskole/SFO er tidligere skriv som ble sendt ut med råd angående tolkning av retningslinjene ved sykdom i barnehage og barneskole nå utdatert.

Følgende retningslinjer er nå gjeldende:

• Barnehagebarn, elever og ansatte må ikke lenger være hjemme til de har hatt én symptomfri dag etter luftveisinfeksjon. Det holder at allmenntilstanden er god hos barn og elever, og at ansatte ikke lenger har symptomer.

• Noen barn, særlig de under 10 år, kan ha restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste. Disse barna kan komme i barnehagen eller på skolen dersom allmenntilstanden er god og barnet er tilbake i sin vanlige form.

• Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal sendes hjem og holdes hjemme inntil tilstanden er avklart.

• Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen eller på skolen. Ansatte skal holde seg hjemme til de er symptomfrie, mens barn skal holdes hjemme til allmenntilstanden er god.

•  Mange yngre barn har ofte rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon, og særlig etter at de har vært ute. Disse barna kan komme i barnehagen/på skolen såfremt barnet ikke har feber og ellers er friskt.

•  Eventuell testing avklares med lege etter gjeldende retningslinjer. Ved positiv koronatest følges egne retningslinjer.

Det er tilstrekkelig at foresatt(e) vurderer at barnet er tilbake i god allmenntilstand, legeerklæring er ikke nødvendig selv om barnet etter en gjennomgått luftveisinfeksjon har restsymptomer som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste.

Fra mandag 8. juni har St. Svithun barnehage ordinær åpningstid. Det betyr at barnehagen er åpen fra  kl: 07.15 - 16.30.Vi ønsker at de barna som kommer etter kl: 09.30 og blir hentet før kl: 15.00 avklarer dette med personalet på den enkelte avdeling og at dere leverer og henter barna ute i barnehagen som ved dagens ordning.  Vi viderefører ordningen med matpakker til alle måltider

Det er fremdeles viktig å forholde oss til retningslinjene som er gjeldende fra Folkehelseinstituttet:

- Ingen syke skal møte i barnehagen

- God hygiene

- Kontaktreduserende tiltak.

Det går mot sommer og vi er mye ute om dagene!

Det er derfor viktig at dere smører barna med solkrem før de kommer i barnehagen, slik at de er klar for å starte dagen ute. Vi smører her i barnehagen i løpet av dagen. Ta med egen solkrem som vi kan ha her.

Det er også lurt med solbriller og/eller solhatt/caps. Husk å merke med barnets navn.

ÅPEN TELEFON FOR ALLE FAMILIER I BARNEHAGEN

Trenger du noen å snakke med? Vi alle i en spesiell situasjon som påvirker oss på forskjellig vis. Mange er alene med tankene sine og trenger noen å snakke med. Vi i barnehagen er tilgjengelige for dere på telefon og epost.

Pedagogisk leders/avdelingsleders kontaktinformasjon finner dere på barnehagen og avdelingens hjemmeside. Vi er tilgjengelige for samtaler mellom kl. 09.00 og 15.00. Ikke nøl med å ta kontakt dersom dere lurer på noe. Vi bryr oss og er her for dere!

Dere kan også ringe 51899167 til barnevernvakten i Stavanger som har beredskap hele døgnet.

Etter at regjeringen vedtok at alle barnehager og skoler skal stenges fra 12. mars klokken 18.00. vil barnehagen vår kun tilby et omsorgstilbud innenfor ordinær åpningstid. Dette til barn av helsepersonell og andre i kritiske samfunnsfunksjoner slik at de foreldrene kan gå på jobb. Det betyr at dersom begge foreldre har denne type jobb, og trenger barnehageplassen, må den enkelte ta kontakt med avdelingsleder. Merk med barnets navn og avdeling.

Ved St. Svithun Barnehage:

Heidi Merete Waage

mail: heidi.merete.waage@stavanger.kommune.no

mail: june.torgersen@stavanger.kommune.no

Lenka på porten skal alltid være på i barnehagens åpningstid.

Porten skal lukkes ordentlig, med lås og lenke, når dere kommer og når dere går.

Dette er for alle barnas sikkerhet, også deres barn!

Det blir i uke 12 og 13 (16.-27. mars) foreldresamtaler på Rips.

Det henger en lapp på døren med dag og tidspunkt. Skriv dere opp der.

Den 10. Mars arrangeres Barnehagedagen 2020. Tema i år er: Ulike sammen.

I denne anledningen ønsker vi sammen med barna å invitere dere/ foresatte på kaffe og koselig samvær i barnehagen fra kl: 14.30-16.00.

Det skjer en del i hagen vår for tiden,

det spirer og gror og det står en gravemaskin ved siden.

For vi skal få ny lekehytte og den kan alle barna benytte.

Lekestativ skal vi også få, til glede for store og små.

Velkommen til karneval i barnehagen fredag 21. februar.