Meny
Velg avdeling Forside
Harry Fetts vei 10 0667 Oslo
Redaktør: Ane Kvernaas
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2024><<
april 2024
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Christinedal kunst- og kulturbarnehage er en privat barnehage som åpnet i 2009.

Barnehagen finner sted i Harry Fetts vei 10 på Bryn, omkranset av en stor eplehage og flott natur. Barnehagen har totalt 60 barn, fordelt på 3 aldersinndelte avdelinger: Moloen 3 – 6 år, Kastanjetreet 2 – 3 år og Måneskinn 1 – 2 år.

Vi holder til i huset til den tidligere riksantikvaren Harry Fett, og hver avdeling er oppkalt etter kunst som en gang har funnet sted i huset. Christinedal er fredet, og selve bygget byr på mange varierte kunstuttrykk i seg selv, fra arkitektur til kunst i tak og på vegger. Barnehagens inne- og uteområder gir gode muligheter for barns lek og utvikling. Christinedal ligger tett til Østensjøvannet og skogen rundt, som ofte benyttes til turer og utforskning. Barnehagen ligger også i nærhet av både T-bane og buss, noe som gir oss lett tilgang til kulturelle plasser.

Barnehagens satsingsområder er kunst, kultur og kreativitet og vi bruker prosjektarbeid som metode.
Christinedals visjon: “kreative prosesser fremmer mestring og sosiale ferdigheter”.
Vi er en barnehage med et særlig formål, som er kunst og kultur. Vi mener at det er i de kreative prosessene at barna opplever mestring og at de tilegner seg sosiale ferdigheter gjennom fellesskap og demokrati. Vi mener at det er opplevelsene barna får underveis i prosessene som er målet, ikke det ferdige produktet. Samtidig ønsker vi å gi barna nye inntrykk gjennom varierte typer kunst- og kulturtilbud som byen, samfunnet og barnehagen vår har å by på. Hos oss skal alle barn få erfare og ta del i varierte kunst- og kulturuttrykk, og inntrykk. 

 Vår visjon

"kreative prosesser vil fremme mestring og sosiale ferdigheter".

Vi er opptatt av:

- Trygghet når barna kommer til barnehagen - Barn og foreldre skal føle seg velkomne og respektert.

- Barns medvirkning - Barna skal være med å påvirke sin egen hverdag i barnehagen. Dette betyr ikke at barna overtar styringen, men at de blir hørt, tatt med på råd, og tatt hensyn til når avgjørelser og valg blir gjort. Barna skal oppleve at de blir tatt på alvor av en voksen som lytter, samtaler og viser omsorg. 

- Selvstendiggjøring av barna - Barn klarer ofte mye mer en vi tror, vi skal gi dem tid til å prøve seg frem selv. Barna skal oppleve at de har frihet, men at det også stilles krav. Alle valg har konsekvenser, positive som negative. 

- Sosialisering - Barna skal lære seg å ta hensyn til hverandre. Samtidig som de skal utvikle seg til individer med egne meninger og identitet. Både store og små har ansvar for en trivelig barnehagehverdag gjennom at vi tar vare på hverandre og viser omsorg. De voksne skal være gode forbilder, barn lærer ofte mer av det vi gjør enn det vi sier.