Velg avdeling Brumlene
august 2020
mtotfls
31010203040506
Det er 95 dokumenter i arkivet.

VELKOMMEN TIL BRUMLENE:

Brumlene er en stor avdeling med 17-19 barn i alderen 2 til 5 år.

Personalet på Brumlene er:

Anne Helene L. Bjerga                    Pedagogisk leder 100%

Kjartan Torp Block Moberg              Barne og ungdomsarbeider 100%

Kimmy Lien Nguyen Hansen           Assistent 100 %

Telefonnummeret vårt er: 94 81 71 17

Som dere sikkert vet så er vi blitt en del av Hinna-barnehagene siden januar i år. I den forbindelse har vi fått en ny felles hjemmeside som vi ber dere om å begynne å bruke. Den vil erstatte den nåværende nettsiden. Den nye nettsiden til Hinna-barnehagene finner dere ved å trykke her: https://www.minbarnehage.no/hinna

Som dere tidligere er informert om kan barnehager lette på smitteverntiltakene.

Ny veileder er presentert med en trafikklysmodell som blir avgjørende for hvilke smitteverntiltak som blir iverksatt.

Norge er nå på gult nivå.

Legger ved redigert smittevernveileder her:

redigert veileder

Ut fra denne veilederen vil vi i Hinna-barnehagene åpne opp for ordinær åpningstid fra klokken 7.30-16.30 fra mandag 8.juni.

Dette er noe som vi er veldig glade for.

Samtidig er barnehagene avhengige av et godt samarbeid med dere for å ivareta smitteverneveilederen.

Det som veilederen er tydelig på er:

1. Syke barn skal ikke være i barnehagen.

2.God hygiene. Fint hvis dere vasker/spriter hendene på barna med levering.

3.Redusert kontakt mellom personer.

Fint hvis dere ved levering og henting kan passe på at det ikke er for mange personer i garderoben samtidig.

Vi har hatt en kartlegging for å se behov for leveringstidspunkt og hentetidspunkt til alle barna i våre barnehager. Dette for at vi skal unngå trengsel og store samlinger i garderoben ved levering og henting. Hvis det viser seg at ditt behov for levering/hentetidspunkt skal endre seg, gi beskjed til pedagogisk leder på din avdeling. Ellers så oppfordrer vi dere til å følge det levering og hentetidspunkt som dere har oppgitt til oss.

Vi fortsetter med matpakker inntil videre.

Takk for godt samarbeid i denne spesielle tiden.

God dialog og samarbeid med dere foreldre er viktig for at vi skal få dette til!

Mona Mjølsnes Knutsen

Nå som skoler og barnehager er åpne, kan det bli aktuelt å teste flere barn for koronavirus. Helsepersonell ser veldig annerledes ut enn vi er vant til. Lege og sykepleier dekker seg til med briller, munnbind, hette over håret og gule frakker. Vi vet av erfaring at dersom barn er godt forberedt på det som skal skje, blir det lettere både for barnet, foreldrene og for helsevesenet. Helsesjefen og samfunnsmedisinsk stab mener det er viktig at barna får god informasjon. NRK Super har laget en fin video i serien Bamselegen, som heter Virus spesial. Der vises smittevernutstyr og prøvetaking. Trykk på Les mer nedenfor for å komme til videoen.

Vi er alle i en helt spesiell situasjon. Covid 19 - viruset har endret hverdagen vår drastisk, og barnehagen har nå vært stengt i tre uker. Barnas normale hverdag og rutiner med lek og aktiviteter med andre barn og gode venner er for en periode satt på vent. Vi går snart inn i påsketiden, og mange har gledet seg til ferie og tid sammen med familien. Kanskje hadde dere planlagt en reise eller en tur til fjells. Denne påsken blir litt annerledes for oss alle. Vi må fremdeles gjøre det vi kan for å unngå smitte, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil eller være sammen på den måten vi ellers er vant til. Dette kan kreve mye av oss. Vi lever ulike liv og har forskjellige bosituasjoner. For noen av oss kan denne perioden kjennes ekstra utfordrende og vanskelig, noe som også kan prege hverdagen og stemningen hjemme. Barna våre er svært sensitive for hvordan omsorgspersonene rundt dem har det. Barn trenger imøtekommende, forståelsesfulle og kloke voksne som kan trygge de og være tilstede. Dette er ingen enkel oppgave når vi selv kjenner på bekymring og stress over at livet må leves på en litt annen måte for en periode. Trenger du noen å snakke med? Da kan du ta kontakt med oss. Vi bryr oss!

Virksomhetsleder Mona Mjølsnes Knutsen

e-post: mona.mjolsnes.knutsen@stavanger.kommune.no

Mental helse har flere telefonnummer du kan ringe: Hjelpetelefonen: 116 123

Foreldresupport: 116 123 (tast 2)

Arbeidslivstelefonen: 225 66700

Alarmtelefonen for Barn og Unge – 116 111

Alle barn kan ringe 116 111 når de har det vondt, vanskelig eller føler at de trenger hjelp. Også for voksne som er bekymret for barn og unge. Pga. Koronasituasjonen er denne telefonen døgnåpen

Barnevernvakta tlf. 51 89 91 67 / 51 89 90 00 er barnevernets akuttberedskap når barnevernstjenesten har stengt og holder da til på politistasjonen.  Hovedoppgaven er å hjelpe barn og familier i krise som trenger rask hjelp.

Trykk her for å høre fortellingen😊

Trykk her for å høre Brumlene sin hilsen😃

Trykk her for å komme til sangen vi starter samlingene med på Brumlene og Hiet. Videoen viser sangen med bevegelser.

Se kjekt oppslag i Rogalands avis i dag ang. vår deltakelse i pilotprosjekt varm mat.