Besøksadresse: Boremarkveien 2, 4032 Stavanger Postadresse: Postboks 355, 4067 Stavanger Vis på kart
Telefon: 51913700 Faks: Merk epost med barnehagens navn Send oss e-post
Redaktør: Tove Erna Belland
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Velkommen til Jåttå barnehage

Jåttå barnehage er en kommunal barnehage som holder til i Hinna bydel i Stavanger.

Vi har 16 avdelinger fordelt på 4 fløyer. Vi har egen kokk og et fantastisk flott uteområde.

Vår Visjon er: Vi kan se barnet innenfra

For å ivareta barnas behov for omsorg og lek og fremme læring og danning må vi kunne se barnet innenfra og dermed støtte barnas behov for tilknytning og utforskning. Det vi investerer av omsorg, trøst, ømhet, glede og latter kommer ut igjen som psykisk helse og mestring hos barna. Barn som blir sett innenfra:

- Får god selvfølelse

- Blir robuste og selvstendige

- Utvikler sosial kompetanse

- Opplever mestring og glede

- Undrer seg og får lyst til å lære

- Utvikler ansvarlighet

- Utvikler god psykisk helse

Dagens smoothie består av epler, kanel, havregrøt, erter og spinat, samt ulike allergialternativer. Den var knallgod!

Jåttå barnehage har elever og studenter i praksis fra både UiS og Jåttå videregående skole. I høst starter vi som den første barnehagen i Stavanger opp med et strukturert prøveprosjekt om arbeidstrening sammen med NAV.

Jåttå barnehage skal denne høsten delta i kompetanseutviklingsprogrammet Rett hjelp tidlig. Målet er å gi barn som trenger det RETT HJELP på et tidlig tidspunkt.

I dag har Jåttå barnehage hatt årets første utesamling i det flotte amfiet vårt. Fløy nord hadde ansvar og vi sang Vennesangen, danset og fikk være med på Hode, skulder, kne og tå både som STORE elefanter og SMÅ mus! Det var sol og god stemning! God helg til alle foreldre og barn!

Vi har et variert kosthold som baserer seg på rene råvarer, og det aller meste av varmmaten blir laget fra bunnen av deriblant alle gryter, gratenger og sauser. Både i disse og i torsdags smoothien tilsettes grønnsaker mange barn ikke liker å spise rent f.eks. løk, spinat og rødbeter

Høstens foreldremøter blir onsdag 13.september for fløyene nord og vest og torsdag 14.september for fløyene sør og øst kl 19-21 begge kveldene. Invitasjon kommer i hyllene i løpet av kort tid, men hold av datoen! Tema er Rett hjelp tidlig og kort info fra FAU. I tillegg skal vi diskutere spørsmålet: "Er det mulig både å følge barns behov og ta ledelsen samtidig"? Husk å gi beskjed hvis du trenger tolk! Please let us know if you need an interpretor!

Nå lanserer Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet nettstedet foreldrehverdag.no der foreldre kan finne faglig kvalitetssikret informasjon om hvordan de kan forstå barnet sitt bedre. Målet er å gi foreldre inspirasjon, tro på egen omsorgsevne og bidra til å styrke samspillet i hverdagen. Nettstedet tar utgangspunkt i det anerkjente veiledningsprogrammet ICDP (International Child Development Program) og er utviklet i samarbeid med fagfolk. Foreldrehverdag.no bygger på kunnskap om barns utvikling og viser hvordan foreldre kan støtte barnet i denne. Nettsiden inneholder artikler, filmer og enkle oppgaver. Oppgavene skaper refleksjon og kan hjelpe leseren å omsette kunnskapen til egen foreldrehverdag. Artiklene handler om alt fra grensesetting, ros og anerkjennelse til søskenkrangel, trass og ungdomstid.

Kraftige regnbyer førte til store vannpytter på lekeplassen idag. Det var spennende å følge med på når sluken ble åpnet igjen, selv om noen var lei seg for at vannet forsvant!

Denne informasjonen gjelder dere som skal søke om moderasjon i foreldrebetalingen for neste barnehageår, Det vil si for barnehageåret 2017-2018. Det er viktig at dere søker så snart som mulig, da søknaden ikke har tilbakevirkende kraft. Dere søker selv elektronisk, og finner skjema ved å gå inn på: http://www.stavanger.kommune.no/no/Tilbud-tjenester-og-skjema/Barn-og-familie/barnehage/Priser-og-betaling-2011/

Vi ønsker alle barn og foreldre en flott sommer. Vi takker for nå, til alle som skal begynne på skolen og de som flytter til andre barnehager eller byer.