Besøksadresse: Boremarkveien 2, 4032 Stavanger Postadresse: Postboks 355, 4067 Stavanger Vis på kart
Telefon: 51913700 Faks: Merk epost med barnehagens navn Send oss e-post
Redaktør: Tove Erna Belland
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Velkommen til Jåttå barnehage

Jåttå barnehage er en kommunal barnehage som holder til i Hinna bydel i Stavanger.

Vi har 16 avdelinger fordelt på 4 fløyer. Vi har egen kokk og et fantastisk flott uteområde.

Vår Visjon er: Vi kan se barnet innenfra

For å ivareta barnas behov for omsorg og lek og fremme læring og danning må vi kunne se barnet innenfra og dermed støtte barnas behov for tilknytning og utforskning. Det vi investerer av omsorg, trøst, ømhet, glede og latter kommer ut igjen som psykisk helse og mestring hos barna. Barn som blir sett innenfra:

- Får god selvfølelse

- Blir robuste og selvstendige

- Utvikler sosial kompetanse

- Opplever mestring og glede

- Undrer seg og får lyst til å lære

- Utvikler ansvarlighet

- Utvikler god psykisk helse

Nå er opptak av nye barn til høsten 2019 godt i gang. Vi sender ut informasjon om barnehagen og om oppstart fortløpende til dere foreldre som takker ja til plass.

Mandag 3.juni kl 19.00 har vi foreldremøte for nye foreldre. Her vil dere får mer informasjon om barnehagen, om oppstart, få omvisning på avdelingen og treffe pedagogisk leder. Hold av kvelden! Innkalling kommer snart!

Ta gjerne kontakt før hvis det er noe dere lurer på!

Vi gleder oss til å bli kjent med nye barn og foreldre!

Jåttå barnehage er en stor, flott barnehage i landlige omgivelser ved Jåttånuten i Hinna bydel, i gåavstand fra både buss og tog. Uteområdet er på hele 10 mål og er helt fantastisk. Det er sanseløype, egen kjøkkenhage, bålplass og amfi, samt mange flotte steiner, trær, bær og busker her. Vi er så heldige å ha port fra lekeplassen og rett ut i skogen. Vi har egen parkeringshall i kjelleren, så du kan gå tørrskodd inn. Vi serverer 3 næringsrike måltider til barna hver dag.

Barnehagen er en del av Stavangerbarnehagen, og vår visjon er «Vi kan se barnet innenfra». Vi bruker trygghetssirkelen aktivt for å prøve å forstå barnas behov både for støtte og utforsking. De siste årene har vi hatt et særskilt fokus på Interkulturell kompetanse og har arbeidet med mangfold, inkludering og likeverdig lek for alle. Barnehagen er organisert i faste avdelinger på fire fløyer. I tilegg til avdelingene har vi grupperom og stort fellesrom med scene, konstruksjonsdel og gymdel.

Fredag 29. mars signerte Universitetet i Stavanger og Stavanger kommune ein avtale om at Jåttå barnehage blir universitetsbarnehage.

Å være Universitetsbarnehagen inneber eit partnarskap mellom forsking og praksis. Barnehage og universitet skal tilby ungar og barnehagelærarstudentar det mest oppdaterte av undervisning og rettleiing ved å utforske og utvikle praksis.

Ein universitetsbarnehage er ein barnehage som har eit særskilt tett samarbeid med eit universitet. Ideen om universitetsbarnehage bygger på ordningane med universitetssjukehus og etter kvart også universitetsskular. Frå før finst det universitetsbarnehagar i Oslo og Tromsø.

Denne gladmeldingen fikk vi i formiddag:

Institutt for barnehagelærerutdanning mottok fem søknader om å få bli pilot som universitetsbarnehage. Alle fem søknadene er solide, noe som krevde en grundig gjennomgang av kriterier. Vi har hatt støtte fra Sefany Mesfin fra Hå kommune i utvelgelsen.

I gjennomgangen kom Jåttå barnehage sterkest ut. Det handler om størrelse, antall barnehagelærere og praksislærere, bredde og relevans i fordypninger og videreutdanninger og samlet sett høy formell kompetanse.

Vi ønsker dere derfor velkommen som Universitetsbarnehage!

Vennlig hilsen Jorunn Melberg - Instituttlærer

Vi i Jåttå, vil takke små og store for et godt samarbeid i 2018, og ønske dere et flott nytt år. Vi håper dere får tid til å ha gode opplevelser sammen, og at vi i Jåttå bidrar til en god hverdag for alle barn og familier som hører til her.

Vi er godt fornøyde med resultatene på foreldreundersøkelsen.

Maksprisen i barnehage øker til 2990,- fra 1. januar 2019.

Inntektsgrensen for å få lavere pris er økt til 548.167,- .   Alle de som i dag har fått et vedtak på moderasjon skal betale det samme som før.

De som ligger med inntekt mellom 533.500 og 548.167, som tidligere har fått avslag,  vil få et nytt vedtak med ny pris fra og med januar faktura.

Mvh Stavanger Kommune

Tilbakemeldinger tilsier at jeg har vært uklar i forrige melding. Her er en mer nøyaktig lenke, denne viser vei direkte til søkeprotalen hvor dere søkte om barnehageplass.

Vi ønsker at dere sjekker om telefonnummer og mailadresse er riktig, hvis ikke ber vi dere innstendig om å rette dette opp. Opplysningene dere gir oss tilgang til her er de vi videresender til Udir - utdanningsdirektoratet - som igjen sender dere lenke til brukerundersøkelsen.

Please check that all you personal information is corect at Hypernet.

Da er det tid for å søke moderasjon/friplass i foreldrebetalingen for neste barnehageår. Selv om du har fått moderasjon i år, må du søke på ny for neste barnehageår.

Det ligger nytt skjema på https://www.stavanger.kommune.no/barnehage-og-skole/barnehage/pris-og-betaling/#priser

Fra 1 august 2018 kan alle som tjener under kr 533.500 få gratis kjernetid (mot tidligere under 450.000)