Meny
Velg avdeling Forside
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Utviklingen av barns spørsmål og betydningen av foreldres praksis

Barn stiller utallige spørsmål—men hvorfor og hvordan gjør de det egentlig, og har det noe å si hvordan foreldre møter disse?
Forskere ved Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo søker deltakere i alderen 4-7 år til en ny studie om hvordan barn forstår verden rundt seg og hva de stiller spørsmål ved. Vi ønsker også å forstå hvordan barns spørsmål påvirker hva og hvordan de lærer, samt hva vi rundt, foreldre eller lærere, kan gjøre for å bistå denne utviklingen. Deltakelse vil ta ca. 30 min og gjennomføres på Zoom på et tidspunkt som passer dere. I forkant av møtet vil du motta et kort spørreskjema. Når vi møtes, vil du og barnet ditt få gjøre et par ulike oppgaver.

Ved å trykke på lenken nederst får du mer informasjon om studien, samt mulighet til å melde deg på. Alle barn som deltar, vil motta en liten premie som takk for deltakelsen. Prosjektet har fått godkjenning fra Norsk senter for forskningsdata (NSD, prosjektnummer 843823), og Psykologisk Institutt sin interne etiske komité (prosjektnummer 16842024). All data som samles inn fra prosjektet vil behandles gjennom Universitetet i Oslo sine Tjenester for Sikker Datalagring (TSD).

Klikk her for å lese mer om det overordnede prosjektet:
https://www.sv.uio.no/psi/forskning/prosjekter/ChInquiry/index.html

Klikk her for å delta:
https://nettskjema.no/a/289721

Håper dette er noe dere har mulighet til å være med på!