Velg avdeling Trollungene
Skeiehagen Skeiehagen 37 4085 Hundvåg Telefon: Kontoret: 51912121 Send oss e-post
Torsahagen Terje Vigens vei 19 4083 Hundvåg Telefon: 51858280
Calendar
Title and navigation
<<<januar 2020><<
januar 2020
mtotfls
30310102030405
Vi har hatt en allsidig og lærerik måned med mange gode opplevelser. Vi har hatt i alt tre bursdager, Stefan, Marielle og Casper- kjempe bukett med treåringer, som vi har feiret med god mat og fest på avdelingen. Videre har vi vært på mange turer i nærområde, Kvitodden barnehage, Hompebryggo og Sandvågen. Inne har vi hatt dans og musikk, der fokuset har vært blå. Blå fargen har gått igjen i mat, lys, vann og maling, mange ulike eksperimenter. Eventyret om Skinnvotten har også falt i smak, spesielt blant de eldste. Lite vinter ute, men vi har etter beste evne prøvd å lage litt vinterstemning på avdelingen!

I dag har vi vært på tur, der møtte vi på en pusekatt som var helt hvit, den var med oss en stor del av turen. Vi gikk mot Sandvågen og der var det mange store sølepytter etter springflo som var for noen dager siden. Guttene var opptatt av en båt som låg på land. På hjem veien gikk vi forbi Natalie og Sara sitt hus. Vi måtte tørke oss godt etter omtrent å ha bada i pyttene!

Herlig å begynne nyåret med en tur til "Humpebryggo". Deretter feiret vi Staefan sin 3 års dag med fiskepinner i wraps og deilig tilbehør.

I dag kom nissen til Skeihagen, til barnas store jubel og mye undring. Opptatt av at nissen disset og spiste grøten vi hadde satt ut. Vi hadde stor fellessamling inne der vi sang og det var underholdning. Til slutt kom nissen med gave til barna, etter det gikk vi til avdelingen der Skogstroll kom på besøk. Vi spiste risgrøt og gaven vi fikk av nissen. Ho ho ho  god jul alle sammen!

Mange fine nisser på nissefesten

Hver morgen har vi startet dagen med en fin adventssamling, der snakker vi litt rundt det å vente og glede seg over noe. Hvert barn får hver sin dag der de trekker en gave og en pepperkake de selv har laget. I hver gave er det pakket inn en av karakterene i juleevangeliet, så når det nærmer seg jul har vi historien komplett. De store fikk være med på kirkevandring, der fikk de deltatt i ulike roller som visemenn, gjetere, engler, Josef og Maria. Dette var veldig spennende, de fikk ta del i en historisk reise i hele dramaet som utspilte seg på den tiden. Vi har hatt juleverksted der vi har jobbet med ulike materialer, de liker å være kreative. Ellers har vi vært ute og hoppa i sølepytter, lekt med drager, besøkt Torsahagen og hatt en fin lek inne.

Ha ei nydelig jul alle!!

Juleklemmer i fleng Trollungane!:)

For ein nydelig måned! Ingen snø, men nydelig turvær der det har vært lite nedbør og lite vind. Mue aktiviteter inn og ute. Kort oppsummering av måneden som gikk; Kattesamlimg (katten til Albert heter Sakkeus), baking, utkledning, dans/ disko, instrumenter, turer, kos og feiring av Charlie sin 2 års dag. Me har det jammen kjekt og synes sjøl me er dei heldigaste i verden!

Vi ønsker at Trollungane skal bli kjent med nærområde gjennom utforsking, opplevelser og erfaring. Her er vi i Trollskogen og på lokale lekeplasser, med dette vil barna skape tilhørighet til nærmiljøet slik at de i fremtiden kan orientere seg og ferdes trygt. Mange gode sanseopplevelser, der bildene gir uttrykk for dette.