Velg avdeling Trollungene
Skeiehagen Skeiehagen 37 4085 Hundvåg Telefon: Kontoret: 51912121 Send oss e-post
Torsahagen Terje Vigens vei 19 4083 Hundvåg Telefon: 51858280
Calendar
Title and navigation
<<<desember 2019><<
desember 2019
mtotfls
02030405060708
30310102030405
For ein nydelig måned! Ingen snø, men nydelig turvær der det har vært lite nedbør og lite vind. Mue aktiviteter inn og ute. Kort oppsummering av måneden som gikk; Kattesamlimg (katten til Albert heter Sakkeus), baking, utkledning, dans/ disko, instrumenter, turer, kos og feiring av Charlie sin 2 års dag. Me har det jammen kjekt og synes sjøl me er dei heldigaste i verden!

Vi ønsker at Trollungane skal bli kjent med nærområde gjennom utforsking, opplevelser og erfaring. Her er vi i Trollskogen og på lokale lekeplasser, med dette vil barna skape tilhørighet til nærmiljøet slik at de i fremtiden kan orientere seg og ferdes trygt. Mange gode sanseopplevelser, der bildene gir uttrykk for dette.

Brukerundersøkelsen 2019

Vi bruker avdeling flittig i møte med ulike sanseopplevelser, selv om sansene våre er på det sterkeste ute er det mye vi kan gjøre inne også. Vi møter ulike overflater og materialer inne også. Vi jobber med ulike fagområder slik at barna får mulighet til å sanse, oppleve, leke og lære og skape med kroppen. Vi har laget ett sansetårn på avdelingen. Som bildene viser er det veldig spennende med såpebobler, fascinerende!! Ved å spe på med litt cornflakes/ biter av knekkebrød så ser vi at leken med kaffiselskap får nye høyder.

Trollungane er opptatt av å få et mangfold av naturopplevelser og få oppleva naturen som arena for lek og læring. Når vi drar ut på tur legger vi til rette for at barna kan forbli nysgjerrige på det vi møter på, vi setter i gang fantasien og leker videre på den. Denne høstdagen, var vi på tur til Trollskogen, der fant vi mye som indikerer på at det er høst. Blader, bær, nyper og lukter av forvitring. Vi møtte på "Blekkulf" som er en rot som er snudd opp ned. Vi plukket med oss masse blader og kongler som vi brukte i ulike kunstformer på avdelingen. Det er viktig at barna får opplevelser med friluftsliv året rundt

Me vil at avdelingen skal være et trygt og utfordrende sted, der trollungane kan prøve ut ulike sider ved samspill, felleskap og vennskap. Vi skal støtte i å mestre motgang, håndtere utfordringer og bli kjent med egne og andres følelser. Trollungane skal også ha mulighet til ro, hvile og avslapping i løpet av barnehagedagen. Her er bilder fra en variert barnehagehverdag hos Trollungane.

Både store og små har nå funnet seg til rette i hverandre sitt selskap. Gruppene blir delt, slik at de klarer å ha fokus på hverandre, på denne måten er det lettere å knytte relasjoner. Lek som egenverdi skal anerkjennes, vi legger til rette for gode vilkår for lek , vennskap og barnas egen kultur. Leken på avdeling og nærområde vil være en arena for barnas utvikling og læring, og for sosial og språklig samhandling.

Vi har fått gleden av å bli kjent med de nye barna på Trollungene. Store og små gleder seg over de nye barna som er kommet på avdelingen. Vi ønsker et godt samarbeid med foreldrene og legge til rette for at barna på Trollungene får en trygg og god start i barnehagen. Vi tilpasser rutiner og organiserer tid og rom for at barnet skal få tid til å bli kjent, etablere relasjoner og knytte seg til oss og de andre barna på avdelingen. Samtidig som nye kommer til, prøver vi å ivareta de Trollungene som allerede har vært ett år. De kjenner nok litt på et savn da halve gruppen nå er begynt på stor avdeling. Vi ser frem til ett nytt barnehageår med hele denne gjengen!