Publisert: 12. mars 2024 | Sist endret: 12. mars 2024 | Forfatter: Vibeke Bentsen

Barnehagedagen

I dag har vi markert barnehagedagen i Havåsen barnehage. Temaet for årets dag var Stedet mitt. I den forbindelse har vi hatt besøk av lokalhistoriker Jostein Andreassen som har fortalt oss om gamledager, helt tilbake til da Sol levde. Sol er steinalderkvinnen, eller ofte omtalt som Søgnekvinnen, som ble funnet i mudderet i en bukt like utenfor Hummerviga i Søgne i 1994. Beinrestene etter Sol ble datert til ca. 8900 år gamle og er et av de eldste menneskefunnene i Norden. Skulpturen av Sol lagd av Christian Sunde står i rundkjøringen på Tangvall å skimter utover mot Søgnes skjærgård. 

Jostein fortalte oss mange spennende ting fra gamledager om stedet vårt Søgne, blant annet at Søgne -eller Norge, var under isen på denne tiden og at det ikke fantes biler, båter eller mobiltelefoner. Videre demonstrerte han med de ulike redskapene han hadde med for å vise hvordan menneskene lagde båter. Barna ble også oppfordret til å ta turen til Søgne gamle prestegård der en kopi av Sol ligger utstilt. 

I uteleken denne dagen hadde vi tatt frem ulike fiskeredskaper for å symbolisere at Søgne er en kystkommune med spektakulær skjærgård. 

Søgne skiltet var også på plass, da dette er blitt en populær tursti attraksjon i Søgne.