Publisert: 08. januar 2024 | Sist endret: aldri | Forfatter: Kristin Belsby Narvestad

Januar og februar

Januar og februar på Haren 

I januar og februar kommer vi til å innrede samlingsstund rommet i vinterlig drakt. Der vil vi ha ulike fortellinger med vinter som tema. Vi kommer også til å bli kjent med Lisen som ikke får sove. Hun trenger nemlig alle kosebamsene sine i senga først. Vi vil bruke dokker, bamser og andre rekvisitter som barna har som lekemateriell på avdelingen når vi dramatiserer. Vi ønsker å inspirere barnas lek og gi dem en felles opplevelse å bygge videre på sammen. Det lille lekerommet på Haren har vært mye brukt til lek med tog og biler. Barna har virkelig bygget lange tog baner og kjørt over broer og ned bakker med en lang rekke togvogner. Endel avsporinger blir det med disse lange togsettene og litt krappe svinger, da er det bare å få toget på skinner igjen. Iblant er det kamp om de samme vognene, da øver vi oss på å dele eller å finne en annen vogn som er ledig.  Det er så flott å kunne dele i litt mindre grupper i leken i løpet av dagen.  Mye fin lek har vi hatt her. Nå blir dette rommet et rom der dukker og bamser, lekekjøkken, utkleding og butikklek flytter inn. Tog og biler tar vi inn på et rom på Reven så kan vi fortsatt utvikle denne leken der og tilføre den noen nye og spennende elementer. 

Vi kommer til å ha sangsamlinger der vi synger sanger med bevegelser, dans eller spiller på rasleegg. Flott å se de yngste barna blir med å gjør bevegelser til sangene. Gjentakelse er bra, de har ofte ønske om å synge de samme sangene mange ganger etter hverandre. Vi synger også før vi spiser og barna kommer gjerne med forslag til hvilke sanger de vil synge, noen med ord mens andre viser med bevegelser. Godt vi da kan de samme sangene slik at barna blir forstått når de for eksempel ved å ta en liten finger på nesa forteller hvilken sang de godt kan tenke seg.    

Maleaktivitetene vi hadde før jul var noe de eldste barna koste seg med. Vi kommer til å fortsette med å legge til rette for mer av det fremover. 
Vi håper på mye god lek ute. Denne barnegruppa trives godt ute. Vi tar hensyn til vær og vind og blir inne om det blir veldig kaldt. Så kan vi jo håpe på at det blir passe temperatur for Harebarna. Ute er det mye plass til å bruke hele kroppen og fortsetter snøen å ligge kan det hende det blir litt aking og snømann bygging også. Blir det flere inne dager finner vi frem andre aktiviteter og deler oss i litt mindre grupper slik at vi gjør noe som passer de ulike barna.   
Sanger: Snøgubber, det snør det snør du, se opp snør det, kom vesle hvite snefnugg.