Sørstrandveien 30 4076
mtotfls
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Vi i Vassøy barnehage ønsker alle barn og foresatte en riktig god påske.

Vi sees igjen onsdag 19. april (planleggingsdag 18. april)

Da gikk den årlig turen for femårsklubben til ishallen.

I morgen, tirsdag 14. mars, starter arbeidet med oppbyggingen av skuret som gikk med i brannen nyttårsaften.

Byggeplassen vil bli sikret med gjerder og alt arbeid som innebærer risiko for barna, vil bli utført etter barnehagens stengetid.

Vi ber om forståelse for eventuelle ulemper dette arbeidet kan medføre i byggeperioden.

Håper mange har satt av kvelden!! Dette blir spennende og viktig for oss som bor på en så liten plass!!  Ta med tanter, onkler, besteforeldre, venner og bekjente å kom på foredrag!

I dag gikk vi en ekstra runde i skogen før og etter gapahuken. God motorisk trening og mestringsglede. Tomatsuppe med pasta, egg og skiver til lunsj. Under lunsjen lærte barna om hvordan lyng, blåbærbusk og einebærbusk ser ut om vinteren. Kjekk tur med mye god lek i skogen.

I dag var 3 års gruppen på tur i skogen. Der viste og fortalte vi om formene trekant og firkant. Etterpå var barna med å lagte trekanter og firkanter av pinner. Noen av barna fant insekter som hadde gjemt seg under trestokker. Vi lagte også hytte/lavvo av store pinner og greiner som lå løst i skogen.

Torsdag i forrige uke var femårsklubben på besøk på skolen og fadderklassen for første gang :o)

Spenningen var stor da noen av barna fant et tau som stakk frem fra bakken. Hele stor base ble engasjert i å dra og grave opp tauet. Kanskje det var en skatt i enden av tauet... Kjempe spennende. Tauet ble tilslutt dratt opp av bakken uten skatt. Kanskje skatten ligger der nede enda....

Invitasjon til foredrag for foreldre i Stavangerbarnehagen.

Foredragsholder: Ingrid Lund.

Tid: Mandag 13. mars kl. 19.00-20.30. Sted: BCC Forum, Adjunkt Hauglands gate 50

Påmelding innen 1. mars. Skriv deg på listen på avdelingen eller send en e-post til astrid.haugland.larsen@stavanger.kommune.no

Mobbing er et begrep som frem til nå i størst grad er blitt brukt i skolesammenheng for eldre barn og i arbeidslivet. I den senere tid har mobbebegrepet også blitt brukt i diskusjoner knyttet til barnehagebarns hverdag. Aktuelle spørsmål i foredraget vil være:

Forekommer det mobbing blant barn helt ned i barnehagen?

Når begynner barn med utestenging av andre barn?

Hvordan kan foreldre oppdage at ens eget barn er en som mobber andre barn eller blir mobbet? Hva nå?

Om foreldres betydning for forebygging av ekskludering og mobbing blant barn – hva kan voksne gjøre?

De rause og samarbeidende voksne som forebygger mot mobbing