Sørstrandveien 30 4076
02030405060708
30310102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Her er det litt bilder fra da den andre gruppen var på tur til drivhuset til Solveig. Tomat, agurk, rødbet og blåbær.

Vi er ellers kommet godt i gang med å fortelle om barn på Sri Lanka, Sivatas som er fire år, som har fem brødre. Vi har vist filmsnutter, hatt basesamlinger der vi har hørt mye på cdèn, vist store plakater og fortalt fortellinger som hører til.

I går fikk vi boltre oss i gymsalen- alltid kjempekjekt. Annenhver mandag er vi i gymsalen, og da deler vi oss i to grupper og går hver vår gang, 45 min hver.

Ellers har vi hatt basesamlinger innen ukens tema "Brannvern"- forberedt oss på brannøvelsen som vi hadde i dag, samt sett bilder av flammer, brannbiler og snakket om hvordan vi kan slukke brann. Alle gleder seg til brannbilen kommer på besøk i morgen - det blir stos stas!

Litt glimt fra basesamlingen i går som handlet om Mille som var sint. Vi brukte konkreter, stort situasjonsbilde og plakat med nøkkelordene.

Musikksamling i dag med samspill på rytmeinstrument- stor stas.

I uteleken drog vi i gang "gammeldagse" uteleker; "Bro bro brille", "1-2-3- rødt lys" og "Alle mine kyllinger kom hjem". Mange barn ble med og vi holdt på en god stund med disse!

I går var halve stor base på tur til drivhuset til Solveig. Der tok vi med oss smaksprøver på agurk og tomater, pluss en rødbet fra kjøkkenhagen. Barna fikk også plukke litt oreganoblader. Begge turgruppene plukket med seg både høstblader og rognebær som vi brukte på formingsaktiviteten i dag. Vi lagde høstfigurer der barna fikk lage sin egen figur ved hjelp av blader, rognebær og lim. Disse ble stilige!! I tillegg lagde mange krans av ståltråd og rognebær.

Det hadde sneket seg inn en feil i datoer for planleggingsdager dette barnehageåret. Dette er nå rettet opp. Siste planleggingsdag er 11. mai (ikke 10. mai)

Onsdag 27. september kl. 18.00 -19.30 blir det foreldremøte her i barnehagen. Vi starter med en kort fellesdel med informasjon til alle avdelinger. Etterpå deler vi oss i "stor" og  "liten" base, der vi vil gjennomgå planer og aktiviteter for dette året.

I går pakka vi sekken og drog av gåre på tur i det nydelige været. Ikke så langt...men du verden så mange oppdagelser likevel. Området rundt gapahuken har mye å by på, både utfordringer og opplevelser.

Både små og store kosete seg hele formiddagen.

I går drog alle åtte på tur til byen med hurtigbåt og bussen videre til Emmaus. Vi var først på fortellerstund inne på Rosendal sykehjem med Nina Næsheim "Alvelandet". Fortelling om en jente som møter noen alver i skogen. Etterpå gikk vi på tur inn i skogen og fant en alvesirkel!! Denne skulle barna være med å pynte; vi plukket mange småpinner og kongler som vi pyntet denne med. Ormeblader og rognebær brukte vi også. Kjempekjekk tur og flott opplevelse.

Vi minner om at åpningstiden fra 15. august er 7.00 til 16.30. Som tidligere, kan barn med 100% plass benytte barnehagen inntil 45 timer pr. uke.

Denne uka har vi hatt fokus på naturen rundt oss