Sørstrandveien 30 4076
01020304050607
29010203040506
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Gruppedag i dag! Kjempespennende å se snøen dale ned! De største var på tur i skogen, i Tarzanløypa. Stemningsfylt og fint på tur i skogen i snøen :)

Uke 7 er skolens vinterferie og av erfaring vet vi at en del barn har fri denne uka. Dersom ditt barn skal ha fri, vil vi gjerne at du skriver dette opp på lista som henger i garderoben på avdelingen. Årets budsjett er svært stramt, og vi vil nødig bemanne opp med vikarer dersom det ikke trengs.

Minner om at siste frist for søknad om barnehageplass for barnehageåret 2015/2016 er i dag, 1. februar.

På torsdag hadde treårskullet om former og farge. Alle barna fikk plukke opp hver sin form fra boksen, vi snakket om hvilken form dette var pluss de fikk legge den oppå en stor lik form som lå på gulvet foran oss: kvadrat, rektangel, trekant og sirkel. Vi sang; "min hatt den har tre kanter," og snakket også om hvilke farger vi fant. Etter språksamlingen hadde vi konstruksjonslek og fikk malt "vinterhender."

I dag på treårsgruppen var det fokus på venner, "å si stopp", leste boken om Pinnsvin og kanin om dette temaet. Barna fikk delta med innspill om hva som skjedde på situasjonsbildet vi hadde framme; Pinnsvin som slo kanin og kanin viser med tegn "stopp". Vi snakket om dette, og hånddukkene hadde et lite skuespill. Barna fikk prøve seg i rollene etterpå, de som ville.

Etter samlingen hadde vi hinderløype i gangen, oppå puffer, hoppet ned, krøyp under bordet og gjennom tunnelen! Stor stas!

I går hadde vi både om sosial kompetanse og om vinter i språkgruppene- ulike følelser med de yngste, fortellingen om da Mille ble sint, og barna trakk opp ulike ansiktsuttrykk fra en pose. Fireåringene snakket om vinter, vinterdikt og nøkkelordene, pluss en bok om Lillesøster på skitur. Femåringene leste boken: det å snakke om det, hvis noe har skjedd i leken og de må bli enige om hva de skal gjøre videre.

Etterpå gikk vi tur i skogen- til hekseskogen og så på treet vårt. Det var helt uten blader! På stien var det helt frossent, og noen plasser ispytter... spennende! Vi lekte litt i Hekseskogen, klatret og fant pinner...

I dag hadde vi først skumparty inne på avdelingen, før vi gikk ut på tur!

Kjempegøy å leke med skum og skumme seg inn med skum :) Tenk at noe så enkelt kan være sååå kjekt!?!

Vi var på tur rundt skolen, så på en stor traktor og brannbil inni garasjen! Hadde det gøy i akebakken....lite snø, men det går fint ann å rulle ned :) Trøtte og slitne barn til lunsjen i dag...godt med hviletid etterpå:)

Denne dagen fikk vi bakt kakemenn- veldig kjekt! Vi hadde også samling sammen på basen om "Julekveldsvisa", nøkkelordsbilder og boksen med konkreter. Alle fikk trekke opp hver sin ting fra boksen som hørte til sangen.

Vi i Vassøy barnehage vil ønske alle barn og foresatte en riktig god jul.

Hold av 25. januar  fra 19.00 til 21.00. Da blr det felles foreldremøte for alle foresatte til barnehage barn i Storhaug bydel.

Møtet er et ledd i "Stavangerbarnehagen" sitt tilbud til foresatte.

Tema: Relasjonskompetanse. Foreleser: Arnt Ove Engelien. Møte blir i kantina på Johannes læringssenter.

Mer informasjon kommer på nyåret.