Sørstrandveien 30 4076
mtotfls
31010203040506
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Vi minner om planleggingsdagen på fredag 21. august. Barnehagen er da stengt.

Andre planleggingsdager dette barnehageåret er 13. november, 4. januar, 29. mars og 6. mai

Har du rett på redusert foreldrebetaling?

Informasjon om dette finner du på Stavanger kommunes nettside. Her finner du også lenke til elektronisk søknadsskjema som må benyttes.

Lenke til nettsted finner du under "lenkesamling" i høyremargen.

Denne uken har vi hatt musikk som uketema. Vi har gjort mye kjekt! Alle har fått prøvd den store trommen (djembe), vi har gått tur på jakt etter ting som laget lyd i skogen. Alt fra blåse på strå, skjell og småstein, bølgene i Skogafjellsvika, pinner, blader og bark. Dette tok vi med oss til barnehagen og laget instrumenter. Det ble fire gitarer pluss mye rymeinstrument! Gøy! Vi spilte mye på disse!

Flanellograf med eventyret om Gullhår- Alle figurene i eventyret hadde hver sin lyd når vi fortalte eventyret.

Vi har lyttet til klassisk musikk og sett bilder av ulike instrument. "Våren" av Vivaldi hørte vi mange ganger og vi snakket om at vi kunne se for oss hva som skjedde i musikken. Barna fikk lage tegninger mens de hørte på.

Ellers har vi hatt bursdag med danselek og kost oss.

Neste uke blir det forberedelse til nytt barnehageår- minner om planleggingsdagen 21.aug.

Vi har om mat denne uken- vi har servert både hjemmelaget tomatsuppe med egg, hatt smakeleken der vi kjente søtt, salt, surt og bittert. Dette var spennende og morsomt. I dag var alle på tur og plukket blåbær i skogen oppi hver sin bolle. Det ble litt ut av det, og dette fikk de lage syltetøy av etterpå som de fikk kose seg med. Til lunsj i dag har vi hatt pasta og steikt laks i kokosmelk med løk, gulrøtter og paprika. I morgen skal vi lage minipizza.

Ute er det litt hoppestrikk, såpebobler og ellers kjekk lek i fint vær!

Femåringene slutter en etter en, og vi  har hatt avslutningskos med både is, muffins og kake! Vi ønsker dem lykke til i 1.klasse!!

Denne uken har Reka og Krabben hatt farger i fokus: vært på turer og funnet blomster i mange fine farger, malt sommerkunst og feiret bursdag med mye god frukt i flotte farger! De har snakket og sunget om fargene og laget isbiter med både grønn og blå konditorfarge. Disse var veldig populære å få oppi vannkoppen!

Denne uken har vi om farger i barnehagen! Vi har hatt samling om farger,hatt fruktspyd til dessert . Ute har vi funnet ting med forskjellige farger og sett blåbær i hele fargeskalaen på tur:Grønne, lilla, svarte, blå... Vi har blandet maling; vi brukte de fire primærfargene og laget mange ulike flotte farger. Ute har vi malt et stort felles bilde med "sommerfarger"- det ble kjempeflott. Vi har vært i Skogafjellsvika og kost og i morgen baker vi!

Dersom det er noen som ikke ønsker at barna skal bli fotografert, vennligst gi beskjed på avdelingen.

Den planlagte turen til oljemusèet for 5-årsklubben er utsatt til fredag 19. juni.

Senest oppmøte i barnehagen for 5-åringene er kl. 8.45 denne dagen.

Det blir ny max-pris for barnehageplasser gjeldende fra 1. mai 2015. Den nye max-prisen vil da være 2580 kroner.

Bystyret har også vedtatt nytt betalingsreglement, som blant annet innebærer at friplasser vil falle bort.

Vi er godt i gang med øving på sangene som er med i forestillingen vår, og framover blir det mer og mer gjennomganger av hele forestillingen. Noen av barna i femårsklubben skal si noe på scenen, og de har litt fremtredende roller. Femårsklubben får egen lapp om sin rolle med hjem neste uke.

"Prøysenskogen" settes opp torsdag 11.juni, kl.16.45 i gymsalen.- det blir vår sommeravslutningsmarkering. Alle i barnehagen har roller. Barna på Hummeren skal være pinnsvin og harepuser. Barna på Krepsen er folk i Bakvendtland. Jenter på småbarnsbasen er ekorn og guttene på småbarnsbasen er smågutter ("Per" i Hompetitten-sangen). Vi gleder oss. Vi blir sammensveiset og godt kjent på tvers av baser og avdelinger med slike prosjekt. Barna får sceneerfaring og får også jobbe mye med musikk og drama!