Klatre opp på tur!
Publisert: 29. februar 2024 | Sist endret: 29. februar 2024 | Forfatter: Isak Edin

På tur i nærmiljøet

Når vi er på tur med krabbe så er det mange forskjellige destinasjoner i nærmiljøet. Nå på starten av året har vi beveget oss litt kortere distanser, men jo lenger ut i året vi kommer så blir disse turene litt lenger for hver gang. Vi ønsker at barna skal kjenne seg trygge og komfortable når vi går tur, at de får en god opplevelse av å gå sammen og muligheten til å oppleve felles turglede. 

Turen går ofte til Augelandsbukta, her ligger det en stor båthavn, med en lekeplass, en klatrepyramide og et sjørøverskip som man kan bevege seg rundt i. På tur så er vi  opptatt av å undre oss sammen med de minste. "Hva skal endene gjøre?" eller "kan dere se kråka, hvor høyt kan den fly?". Vi liker å si at turen starter ikke når vi har kommet frem, men når vi er på vei. 

 I Rammeplanen for barnehagen står det " Gjennom utforsking, opplevelser og erfaringer skal barnehagen bidra til å gjøre barna kjent med eget nærmiljø..." og videre, "utforsker ulike landskap, blir kjent med institusjoner og steder i nærmiljøet og lærer å orientere seg og ferdes trygt."(Rammeplanen, 2017, nettversjonen)

Det er spennende når det nå har blitt mindre snø ute. Vi kan observere og oppdage spor. Kanskje en det ligger en hundebæsj i veikanten, eller søppel som dukker opp! Hva med den store furuen som hadde så mye snø på seg? Hva har skjedd med greinene nå?

 Det finnes ikke mangel på hva man kan se, eller hva man kan undre seg på! Å gå turer i nærmiljøet inspirerer ikke bare til undring, men begynnende forståelse for hvordan vi skal ferdes på tur. Stoppe for biler, plukke opp søppel, og ikke, helst ikke gå i hundebæsjen som ligger i veikanten! 

Vi håper at turene fremover blir lengre og vi kan nyte vårens fremmarsj!!