Vågsbygdveien 63 4622 Kristiansand Vis på kart
september 2018
mtotfls
01020304050607

IST Direkte er et kommunikasjonsverktøy mellom foresatte og personale i barnehagen. Barnehagen har i vårsemesteret brukt dette verktøyet for å registrere barn inn og ut, og nå ønsker vi at alle foreldre også benytter systemet.

Tirsdag dro skoleklubben på Makrell og skoleklubben på Bragdøya til Storenes. Der skulle vi lage hver vår pinnebrøddeig også skulle vi steke det på bålet. Nikolai hadde funnet frem ingrediensene og laminert en bildeoppskrift. Så hvert barn gikk rundt med hver sin skål og fant ingrediensene de trengte. Det var veldig lærerikt og barna syntes det var gøy. Så gikk vi tom for mel... Men, med mye latter og mye kliss, ble det litt pinnebrød til slutt!

Artikkelen er uten passord!

Forrige uke hadde vi brannvernsuke, og i dag gjennomførte vi semesterets første brannøvelse.

Her er et lite bildedryss fra utetiden på formiddagen i dag. Det ble mye gøy lek både i sølepyttene og i sandkassa. Resten av dagen har vi kost oss inne, mens stormen er på vei.

Denne uka har bragdøyagjengen lært om brannvern, og blitt ordentlige brannvernere. Vi har hatt samlinger hver dag der vi har tatt opp ulike tema. Vi har lært om røykvarslere / brannalarmer, sett hvilken vei røyken går, vi har krøpet under "røyk", vi har lært at man ikke skal leke med fyrstikker eller lightere, vi har snakka om hvor man kan lade ipaden, og hvor det ikke er så lurt, og vi har snakka om  komfyren. Vi har også lært at det er de voksne som har ansvaret for sikkerheten, og de skal passe på at alle har det nødvendige utstyret hjemme. Vi har også sunget brannsangen, og øvd på hvilke nummer man skal ringe om det brenner.

I dag avsluttet vi tema med å oppsummere og dele ut diplomer.

Det blåser allerede, og skal blåse enda mer ut over dagen! Alle barna i Skårungen barnehage vil være inne etter klokken 12 i dag for å forhindre at det skjer ulykker med greiner som kan blåse ned og løse gjenstander som fyker gjennom i luften.

Barnehagen holder åpent som normalt, men Oppvekstsektoren har gått ut med en anmodning om å hente barna tidligere i dag, så langt det er mulig. Dette for å sørge for at barna kommer trygt hjem før den sterkeste vinden setter inn for fullt.

I dag var planen at vi skulle til Kjosdalen. I følge været skulle det være fint vær, greit med fint vær når vi skal gå så pass langt, så vi pakket sekken mens det regnet ute og gikk ut. 3 meter ut av barnehagen, pøs regnet det! Men, vi gav ikke opp!!! Vi fikk et par regnskurer på veien, men vi kom oss til Kjosdalen. Og vi så til og med sola på veien! Vi gikk til plassen vi har vært tidligere, og storkoste oss. Vi spiste, lekte og glemte helt tiden! Alle barna var super flinke til å gå, men det var godt å komme tilbake til barnehagen!!

PS Denne artikkelen er uten passord. Så det er ingen bilder av ansiktene til barna!!

Uke 38, altså denne uken er brannverns uka. Vi har dermed fokus på brannvern i barnehagen. Mandag 24. september skal vi ha brannøvelse og da er det fint å være forberedt.Vi delte barna i tre grupper, der alle hadde en brannsamling. Samlingen var tilpasset barnas språkforståelse slik at alle skulle ha glede av samlingen.

Vi har vært på forestilling med balansekunstneren Gulli på Vågsbygd kultursenter sammen med Karuss. Spennende!

I dag tok taskekrabbene turen til Pers Haga. Vi forberedt oss på regn, men sånn ble det ikke. Vi hadde en flott tur i nydelig solskinn.