Vågsbygdveien 63 4622 Kristiansand Vis på kart
mtotfls
29303101020304
26272801020304
I formiddag lekte vi oss med Mini-Røris på Krabbe. Det var gøy for både små og store :-)

På mandag tok vi turen til gymsalen for å "trene" litt. Vi har funnet ut at alle OL utøvere nok sannsynligvis har lekt og trent en del i gymsaler opp igjennom, og det samme gjør vi. Vi lagde en tarzanløype der vi ikke skulle  trø på parketten. Her fikk vi jobbet godt med hele kroppen. Noen holdt på i denne løypa i det uendelige, runde etter runde.... Etterpå var det fotballspilling, bowling, landhockey , hopping på tjukkas og løping. Til slutt avsluttet vi med leken "å nappe hale".

Etterpå smakte det fortreffelig med litt mat og drikke, før vi vendte nesa hjem igjen til barnehagen.

På formiddagen i dag delte vi barnegruppa i to grupper. 2-åringene (taskekrabbene) var inne å hadde musikksamling sammen med Kristin og Anise, mens 1-åringene (strandkrabbene) var ute å lekte i nysnøen.

Onsdag var det igjen tur til Bragdøya. Vi dro til plassen vår, og ungene gledet seg til å komme til brannstasjonen igjen. Rett opp til brannstasjonen, og de kom nedom for å slukke brannen av og til. Plutselig så de en vott! Og hva lå inni votten?? Jo, alle dyrene. Og da var leken i full gang i ny retning!

En flott dag for både små og store.

I dag var 2013 barna samlet på Piren og skulle telle og jobbe med smoothiekorkene igjen. Forrige gang vi telte og sorterte de, fikk vi 134 korker, denne gangen hadde vi 178!!! korker! Når vi hadde sortert de og funnet ut hvilken farge vi hadde flest av (mørke grønne), var det på tide og bygge med de. Vi bygget høyt, langt samt biler og ubåter. Vi har øvd på å dele og vi har øvd på at hvis man vil ha noe en annen har, da kan vi bytte. En morsom aktivitet.

En feststemt gjeng med utkledde barn og voksne har feiret karneval! Her kan dere se bilder fra dagen :-)

I dag har Bragdøyagjengen gått på tur. Målet med turen var rumpetrolldammen der vi håpet det var is- og det var det. Vi har sklidd, skøytet og lekt oss masse på isen i dag. Kjempegøy. Etter litt sklitrening /skøytetrening og en matbit hadde vi samling om OL. Vi lærte at OL er leker for voksne, der de finner ut hvem som er best til ulike aktiviteter. Vi så bilder av Ulike idrettsgrener og de olympiske ringene. Vi lærte at de 5 ringene representerer de 5 verdensdelene, og at med de 5 fargene i tillegg til den hvite bakgrunnen kan man lage alle verdens flagg. Vi skal etter hvert ha vårt egen BragdøyaOL, men først må vi lage arenaen vi skal konkurrere i. Vi er allerede godt i gang med hinderløypa. Vårt fokus er ikke å vinne, men å samarbeide og ha det GØY!!!!!!!!

I går (onsdag) hadde vi det travelt på Bragdøya. Vi skulle både bake fastelavnsboller og lage hinderløype. Da vi kom ut gikk vi raskt i gang med å sette bolledeig. Mange ivrige hender fikk lov til å hjelpe til, og da den var ferdig fikk den et pledd rundt seg og en deilig "lun" plass ved bålet.

Så var det hinderløypa da. Alle mann i arbeid. Først et lite arbeidsmøte der vi planlegger sammen hvordan hinderløypa vår skal bli, og så er det å finne kvister, planker, tau, stubber og alt vi kan finne som kan være brukendes. For å bære tunge ting, eller lange ting må vi samarbeide, og det er noe denne gjengen er gode på. Sammen lager vi starten på ei fin hinderløype- men vi er ikke ferdige. Til uka blir det mer jobbing og "trening".

Etter iherdig innsats med å både lage og ikke minst  teste hinderløypa smakte det fortreffelig med boller stekt på bålet - med krem på, nam nam.

Barnegruppene for neste barnehageår skal settes sammen nå før nye barn skal tildeles plasser i hovedopptaket fra 1. mars.  Karuss og Skårungen barnehageenhet regnes som en barnehage i forhold til interne endringer. Det vil si at man kan ønske seg plass på tvers av barnehagene før hovedopptaket.

På Skårungen skal «Krabbe-barn» som er født i 2015 bytte avdeling fra Krabbe til Makrell eller Bragdøya. Barn født i 2015, 2014 og 2013 og kan også ønske seg bytte av avdeling mellom Makrell og Bragdøya. Det er også mulig å ønske seg avdelinger på Karuss.

Alle foreldre til barn født i 2015 som går på Krabbe må legge inn ønske om avdelingsbytte. Andre foreldre trenger ikke å registrere noe hvis de ikke ønsker å bytte avdeling.

Samarbeidsutvalget i Skårungen barnehage hadde møte mandag 5. februar. Referatet finner dere under nedtrekksmenyen "Samarbeidsutvalg" til høyre på hjemmesiden.