Jegergata 14 4616 Kristiansand
Telefon: 38 10 34 10 Send oss e-post
Redaktør: KHW

Barn, brøyting og gult lys

Til vinteren skal vi brøyte 90 kilometer med gang- og sykkelveier. Vi gjør det vi kan for at disse veiene skal være ferdig brøytet før skoler og barnehager åpner om morgenen. Men noen ganger er vi nødt til å brøyte samtidig som barn er på vei til eller fra skoler og barnehager.

Brøyting:

Vi forstår godt at barn kan oppleve en stor og bråkete brøytemaskin som både skremmende og farlig. Veien er smal og vi ser ofte at barn "rømmer" opp i snøfonna mens brøytemaskinen passerer. Møtet mellom gående og brøytemaskinen er konfliktfylt også for brøytesjåføren, spesielt dersom det er dårlig sikt. Vi mener det beste vil være at barna står stille og venter til brøytemaskinen stopper opp og slipper barna forbi. Derfor er det viktig at brøytesjåføren i god tid tydelig viser at han har sett barna og vil stoppe for å slippe dem forbi. Vi instruerer våre brøytemannskaper i forkant av hver vintersesong om hvor viktig dette er, og alle som brøyter for Kristiansand kommune har et eget personlig førerbevis som viser at de har mottatt årlig opplæring. Det er også viktig at barna bruker refleks og godt synbart tøy.

Referat fra møtet i SU 7.11 finner dere under Referater til høyre på siden...

Vi trenger hjelp av deg!

Vi ønsker at du hver morgen følger barnet ditt inn på badet i barnehagen og hjelper til med en grundig håndvask med såpe og vann.

Det ble en flott café i år med masse gode kaker og mange flotte premier i loddtrekningen. Vi vil takke alle som var med å bidro til årets Rasjahi-aksjon. Takket være dere som har bakt og støttet aksjonen i år så har vi fått inn hele 2679,- kr!

20.07.18 trådte den nye personvernforordningen i kraft. Denne har som formål å stramme opp behandlingen av personopplysninger. Dette får en rekke konsekvenser for dere som foresatte og for oss i barnehagen. Blant annet er bilder og videoopptak regnet som personopplysninger som krever tillatelse fra barnet eller hos oss fra dere som foresatte. Vi ber dere om å gå inn på IST-direkte og gi oss de tillatelsene dere ønsker vi skal ha. Disse tillatelsene kan når som helst trekkes tilbake.

Referat fra styrers del av møtet ligger under "Referater". Foilene fra foredraget med Kari Rustad og Kari Narum Bie legges ut (sendes ut) når de foreligger.

Høsten 2018 tar vi i bruk IST Direkte som kommunikasjonsverktøy mellom foresatte og personale i barnehagen.

Foresatte skal her melde: Ferie- og sykefravær, vedlikeholde kontaktopplysninger og -personer, sende meldinger med enheten, få informasjon fra enheten.

IST Direkte er webbasert og foresatte logger seg inn på en webside enten man bruker PC, nettbrett eller smarttelefon.

Nettadresse for foresatte (logg inn med ID-porten): www.kristiansand.direktebhg.no

Inne på siden kan du lage brukernavn og passord.

Utførlig brukerdokumentasjon er lagt ut som en lenke på forsiden.

Sjørøverfest i barnehagen!