Østhusvikveien 570 4150 Rennesøy
Telefon: 51720720 Faks: 51720721 Send oss e-post
Redaktør: Snefrid Hummervoll
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Det er 2 dokumenter i arkivet.

ET GODT STED Å VÆRE, ET GODT STED Å LÆRE.
Vi er en barnehage der dyktige og lekende voksne møter vanntette og solglade barn!

Vi jobber med tidlig innsats, og har spesielt fokus på språkarbeid.
Barnas språk og uttrykksformer er viktig for hvordan de klarer seg i hverdagen, og videre i resten av livet. For å sikre at vi gjennomfører dette på en kvalitativ måte har vi valgt tre pedagogiske verktøy som våre hjelpemiddel.

SOL, Sammen Om Lesing!
Vi leser bøker, og snakker om nye ord. Vi jobber også med rim og regler, lytteleker, stavelser og mye mer.
Vi jobber en del i smågrupper etter metoden «Grep om begreper» (utviklet av Ingvild Grove), som hjelper for å styrke barnas språklige bevissthet samtidig som ordforrådet blir utvidet.

Snakkepakken!
Hele personalet har vært på kurs med Lena Malinovsky som har vært med og utviklet dette verktøyet. Vi bruker snakkepakken mye i våre aktiviteter med barna. Det betyr at vi er godt forberedt til samling og aktiviteter, og vi har med oss konkreter og utstyr for å illustrere det vi holder på med. Det å synliggjøre for barna hva vi snakker om er ikke bare styrkende for språket, men det gjør også samlingsstundene mer spennende for alle.

Være sammen
Gjennom programmet Være sammen jobber vi med sosial kompetanse både gjennom å heve kompetansen og bevisstheten hos personalet, og vi har et opplegg sammen med alle barnegruppene som er rettet mot barnas holdninger og verdier i samspill med andre.

Relasjonsbygging
I arbeidet mot å heve vår bevissthet rundt sosial kompetanse og barns ulike væremåter, har personalet gått gjennom en kursrekke for å bli bedre kjent med seg selv, og hvordan hver enkelt av oss bygger relasjoner til andre. Hva er det som gjør at en annen person irriterer meg? Hva kan jeg gjøre med det? Det er en ganske umulig oppgave og endre den andre personen, men vi kan alle gå inn i oss selv og tenke over hvordan vi selv møter andre.