Meny
Velg avdeling Forside
Møllevannsveien 40 4617 Kristiansand
Telefon: 38 10 34 00 Send oss e-post
Redaktør: Helle Schiøtz
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2019><<
mars 2019
mtotfls
25262728010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607

Møllestua barnehage har en Facebookside der vi legger ut bilder og glimt fra hverdagen i barnehagen. Sjekk ut siden vår på: 

https://www.facebook.com/mollestua.offisiell/

 

 


 Dagens tegn.

Arm


Her kommer bilder fra mer frilek, samt fra karnevalet vi har hatt.

Vi har til nå fargelagt og klippet skilt til lek og "pynt" på vinduet. I tillegg har vi jo lekt med biler og båter.

Her kommer noen bilder fra turer vi har hatt i vinter/vår

I dag har vi markert barnehagedagen som i år har fått tittelen jeg lurer på. 

Vi har hatt forskjellige stasjoner med tanke på å stimulere barnas nysgjerrighet. Et sted fikk vi lære om kroppen - ved hjelp av en t-skjorte og en app på iPaden kunne vi "se" inn i kroppen vår. På en stasjon fikk vi prøve ut forskjellige eksprimenter, på en annen fikk vi smake med bind for øynene. Vi hadde en stasjon hvor vi lærte om maur, og en hvor vi blandet farger og en matematikkstasjon hvor vi undret oss over tall og mengder. På fellesområdet hadde vi en veldig spennende stasjon hvor vi fikk kjenne på forskjellige skjulte ting, og kunne undre oss over hva det kunne være. Det var blant annet fjær, is, gele, spagetti, gele og elefantsnørr! 

 


Hei!

Nå er 6 uker i praksis for oss forbi. Det har vært 6 spennende og lærerike uker sammen med barn og voksne på Persille. I løpet av disse ukene har vi tatt del i både små og store opplevelser i barnehagehverdagen. Vi har fått være med å feire karneval hvor vi hadde forstilling for barna. I tillegg har vi hatt flere musikkstunder, både utendørs og innendørs. Ved flere anledninger har vi også hatt flere muligheter til å prøve ut lek og aktiviteter med barna som har vært relevant for studie vårt. 


Nå nærmer det seg slutten på vår praksisperiode her på Rosmarin. Vi har hatt en fin og lærerik periode med 14 flotte barn. I løpet av våre seks uker her har vi blant annet vært med på skøytebanen med møllisene og turer i nærområdet. Vi har også fått teste ut forskjellige formingsaktiviteter og musikksamlinger for barna. Som en avslutning på denne perioden har vi lyst til å dele noen bilder og gi dere et innblikk i hva vi har gjort sammen med barna.   

I Møllestua barnehage har vi egen underholdningskomite, den består av en gjeng kreative personer fra personalet, denne ganga med god hjelp fra studenter.

Dagens tegn.

Her kommer noen bilder fra januar og februar på Oregano.

Gjennom leke lærer vi at verden hele tiden kan være fundamentalt annerledes.

6. februar er Samefolkets dag. Vi kar markert dagen i Møllestua barnehage med fellessamling med joik, det samiske eventyret om Samejenta og Stalloen som heter "Narrebever i garnet", samiske konkreter og bilder fra ulike samiske miljøer på storskjerm. Vi spiste Bidos til varmmat og lavoen har vært oppslått på utelekeplassen.

I dag har noen møllis-barn hatt først samling med tema: kroppen er min. Vi begynte samlingen med sangen: «kroppen er min» melodi: byggmester Bob  Den er slik: Ref:  «Kroppen er min!  Ja det er den!  Kroppen er min! Den er fin!  Ver:  Lugge å slå - det må du forstå  Gjør veldig vondt - du må slutte nå  Du må’kke ta der jeg ikke vil  Når noe er ekkelt er du ikke no snill.» Vi startet å snakke om kroppsdeler. Barna rakk opp hånden og sa alle kroppsdelene de kunne komme på.  Deretter snakket vi om berøringer- gode og vonde. Vi avsluttet med å se en animasjonsfilm på NRK supernytt: «kroppen min eier jeg», episode 2:5. Vi snakket etterpå om hva vi hadde sett og avsluttet samlingen med sangen: «kroppen er min»  Vi skal fortsette med dette en stund fremover, mer informasjon kommer. Spør Wenche eller Katrine om dere lurer på noe.  Samtaleverktøyet «kroppen min» er laget av Inger Lise Andersen og Siri Søftestad.

Leken krever at de som leker er tilstedeværende, det er noe barna mestrer meget bra! Vi voksne derimot trenger nok litt mer øvelse for å komme der barna er. Men klarer vi det er virkningen stor!