Birkenesveien 26e 4647 Brennåsen
Telefon: 90264050 Send oss e-post
Redaktør: Martha M. Finsådal
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Man trenger ikke dra så langt for å få en fin telttur. Det var en spent gjeng med Bjørneklubb-barn som kom på rad og rekke med sovepose under armen inn i gymsalen, der teltet sto klart, der var "leirbål", fuglekvitter, skogen og elva var rett ved. På turen klatret vi i "fjellet" (ribbevegg), fisket og lagde pizza. Litt ekstra utfordring ble det da strømmen gikk, for hvordan skulle vi få stekt pizza... Bålpannen ble fyrt opp i en fei i plaskregnet, så ble de stekt etter beste evne der.

Regjeringen har vedtatt nye nasjonale maksimalsatser fra 01.01.18, kr. 2910,- per mnd.   Foreldrebetalingen skal utgjøre 6 % av husholdningens samlede skattepliktige person- og kapitalinntekt. Regjeringen har vedtatt 20 timer gratis kjernetid/oppholdstid per uke for 3-, 4- og 5-åringer for husholdninger med lav inntekt. (Fra 01.08.2018 gjelder dette for barn født i 2013, 2014 og 2015)   Familier med lav inntekt kan søke om:   Redusert foreldrebetaling: dersom husstandens samlede brutto årsinntekt er under kr. 533500,-

Barnehagedagen markeres hvert år, og det er utdanningsforbundet, Fagforbundet og Foreldreutvalget for barnehager som sammen står bak markeringen. Målet er å synliggjøre litt av hva barna får oppleve, erfare og lære i barnehagen. I år var temaet arbeid med Kunst, kultur og kreativitet under slagordet "La meg skape !" Dette er et viktig område fordi barna trenger å få erfare at deres initiativ og tanker kan føre til utvikling av noe helt nytt. Gjennom kunst og håndverk , som både er kreativt og praktisk, kan man knytte sammen kulturarv, tradisjoner og nyskaping.

Den internasjonale morsmålsdagen ble erklært av UNESCO i 1999 og har blitt markert 21. februar hvert år siden 2000. Målet med denne dagen er å fremme språklig mangfold og flerspråklighet, samt øke forståelse, toleranse og dialog angående språklige og kulturelle tradisjoner.I Bjørnungen har markeringen av denne dagen blitt en fast tradisjon, men i og med at datoen i år falt midt i vinterferien, da vi vet at en del barn vil ha fri fra barnehagen, valgte vi å markere dagen litt på etterskudd den 28.februar slik at flest mulig skulle få det med seg.. I år tok vi utgangspunkt i boka "Ludde bygger hytte". På forhånd hadde barna fått høre fortellingen lest på norsk, og på morsmålsdagen fikk vi hjelp av mange foreldre som kom og leste boka på  Kinyarwanda, Dari, Ahmarisk, Engelsk, Fransk, Polsk, Spansk og Albansk.

6.Februar er samefolkets dag, eller samenes nasjonaldag som er det navnet sametinget benytter. I barnehagen har vi markert dagen, vi har flagget med samisk flagg, laget reinsdyr og og samisk brød som heter "Gahkko" på samisk. En del av barna har også perlet både på perlebrett og på tråd med perler i fargene fra det samiske flagget.

I dag har vi hatt besøk av Teater Felicia, som spilte et stykke for oss som het "Musestille". I forestillingen møter vi Felicia som selger popcorn på det lille sirkuset. Hennes beste venn er Fernando, sirkusets klovn. Billie er den snakkende musa som kommer helt fra Frankrike for å være med i Det Lille Sirkuset. Han og Felicia blir raskt gode venner - og Fernando blir skikkelig sjalu. Og lei seg. Og guffen.Men hvis Billie er musestille kan ikke Fernando erte ham for at han snakker annerledes. Og hvis han holder seg for seg selv, blir nesten usynlig, slipper han å høre at han er dum. Eller liten. Eller at han lukter rart fordi han spiser hvitløk.

Planleggingsdager 2017/18

I løpet av barnehageåret har barnehagen 5 planleggingsdager. Disse dagene er barnehagen stengt. Personalet bruker dagene til faglig oppdateringer, planlegging, kurs ol.

Barnehageåret 2017/18 har vi fastsatt følgende datoer: Torsdag 19.Oktober,Fredag 20. oktober, Tirsdag 2. januar ,Tirsdag 3.April og Fredag 22.juni.

Fra 1.august 2017 har barnehagene fått ny rammeplan. Rammeplanen er en forskrift til lov om barnehager, og er et sentralt styringsdokument. Om dere går inn til venstre på "meny", og så på "vedtekter og planer" så finner dere link til rammeplanen på høyre side.

Velkommen tilbake fra ferie, og velkommen til nye barn i barnehagen. Håper alle har hatt noen fine ferieuker!  Vi gleder oss til å begynne et nytt barnehageår sammen med dere.

Ved å abonnere på denne nettsiden vil dere få mail med link hver gang det legges ut noe nytt, for eksempel. bilder, planer og påminnelser om planleggingsdager.

Dette halvåret er vi så heldige å ha 3 flinke unge vikarer hos oss- det er :

MARTE EIDSÅ, JONAS FINSÅDAL OG GØRAN BIRKELAND