Ny i barnehagen

Slik vil vi motta barnet ditt i barnehagen vår:  

Alle barn får tildelt en primærkontakt, som sørger for tett oppfølging av barn og foreldre. Barn er ulike og barnets beste er vårt hovedfokus. Derfor har vi stor fleksibilitet i forhold til antall tilvenningsdager. God dialog med foresatte er viktig for å skape gjensidig trygghet og tillit mellom barn, foresatte og personale. 

Kristiansandsbarnehagen praktiserer foreldreaktiv tilvenning, basert på kunnskap fra nyere forskning, som slår fast at dette er den beste tilnærming til oppstart i barnehage. Dette innebærer at foreldre må sette av tid til å være med barnet i barnehagen den første uka. Hvis foreldre ikke har anledning, kan besteforeldre eller andre trygghetspersoner være med. Dersom dette er utfordrende for familien, så ta kontakt med barnehagen der barnet har fått plass, og forklar situasjonen, - vi finner en løsning. 

Etter tilvenningen har vi oppstartsamtaler med nye foreldre/foresatte. Da bruker vi språkstanderens “Punkter til oppstarts samtale” og deler ut diverse skjema til utfylling.