Meny
MENY INFO Framside
Stangelandsvegen 100 4354 Voll Vis på kart
Telefon: 51789290 Send e-post til oss
Redaktør: Trude Evjen
Det er 14 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2019><<
juli 2019
mtotfls
24252627282930
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Vervarsling frå yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
LENKER TIL NASJONALE STYRINGSDOKUMENT
Rammeplan for barnehagen
Barnehageloven

Vasshus barnehage - midt i naturens perle!

I naturskjønne omgivelser ligger Vasshus barnehage med nydelig utsikt ut over Grudavatnet - som er et av Norges mest fuglerike områder. Vi har et av de største utelekeområdene i Klepp der skog og naturtomt er en naturlig del av vårt fysiske lekemiljø ute. Lyden av fuglekvitring og flaksende gås er en av våre mange sanseopplevelser - vil du være med oss på tur i skogen? 

Velkommen til oss - en barnehage midt i naturen!

Har du lyst å se litt av hva hverdagen gir av lek, glede og opplevelser for barn i Vasshus barnehage? Velkommen til å ta en titt på videoen vår....eller kom gjerne på besøk! 

 


21. juni hadde skulen sin siste skuledag her på Vasshus. Gjennom 30 år har skulen og barnehagen hatt eit tett samarbeid og vært under samme ledelse frem til 2013. Det å være to ulike utdanningsinstitusjoner så nært har gitt oss innholdsrike dager der leik og læring har gått hand i hand. Mykje godt venskap på tvers av alder i friminutt eller når elevar har vore i barnehagen på besøk, personal som har samarbeida om ulike prosjekt og jobba for det beste for små og store - ja - ein kunne ha skreve ei heil bok om det å vere skule og barnehage så tett i tett, men nå er det historie. Elevane får ein ny og spennande kvardag på Bore og vi tenkjer det blir gøy med nye venner og eit større miljø  - samstundes vil vi i barnehagen savne det yrende livet i skulegarden og leikevenner i barnehagen. 

Vi vil få takke nårværande og tidligare personell ved skulen for eit godt samarbeid og elevane for raushet og omsorgsfulle øyeblikk i møte med barna i barnehagen. 

Lukke til små og store!  


Torsdag 13. juni drar hele barnehagen på den årlige utflukten til Dalsnuten! Vi gleder oss til en unik dag sammen med barna i en flott natur. Vi drar fra barnehagen kl 09.00 og er tilbake ca kl 13.45. Denne dagen kan barna ha med seg: tursekk med drikke og matpakke, litt frukt/kjeks.

Transporten er med Sandnes taxi. 

Tvi tvi for været - vi gleder oss! 


Minner om at fotografen kommer i barnehagen mandag 27. Mai kl 09.00. Alle må være i barnehagen til klokka 08.45! Vi tar først gruppebilde deretter enkeltbilder for de som ønsker det.Husk å lever skjema til fotograferingen (har flere kopier i barnehagen hvis det trengs)

G O D  H E L G☀️

 


Fredag 31. mai er planleggingsdag og barnehage er stengt.

Ønsker dere alle ei riktig god langhelg! 


Vi har fått innvilget søknad om videre samarbeid med Universitetet i Stavanger og skal være praksisbarnehage i 3 nye år! 

Vi gleder oss til videre samarbeid og det er et viktig arbeide med å forberede studenter til arbeid i barnehage gjennom praksisopplæringen. Gjennom praksisperiodene skal studentene utvikle sin faglige dyktighet ved å bli fortrolige med å utøve yrket og få erfaringer med de arbeidsområdene barnehagelæreren har. Vi har studenter fra flere fordypninger og fagemner og det er også spennende for barn og personal å bli inspirert og være med på ulike opplegg. 

Vi ser frem til 3 nye - spennende år! 


Vi minner om at barnehagen har planleggingsdag idag,  tirsdag 23. April. 

Vi gleder oss til å se dere igjen imorgen! 


Til info:

Etter vedtak i Samarbeidsutvalget for Vasshus skule og barnehage ble det bestemt at fra nytt barnehageår 15 august 2018 åpner barnehagen 15 minutt tidligere.

Det vil si at de nye åpningstidene våre blir kl 07.15-16.30.

Frem til Bore barnehage flytter ned til hit fra august 2020 vil vi fortsatt ha feriestengd veke 28-31. Når vi blir større en 1 avdeling vil vi kunne ha mer åpent om sommeren etter ønsker fra foreldre.

 


Tirsdag 27. november har skolen tatt initiativ til foreldremøte på biblioteket i Klepp om tema "Lesetrøkk"

Dersom noen av dere har anledning å komme så hadde det vært kjekt - noe omhandler skolen men lesing er viktig enten man blir lest for som 1 åring eller leser selv i 4 trinn :-) 

Det henger informasjonslapp på inngangsdøren i barnehagen. 

Her er også en film fra Lesesenteret om tips til høytlesing! Selv om de her snakker om elever så kan tipsene fint brukes også i barnehagen og hjemme :-) 

G O D   L E S I N G! 


Vi ønsker velkommen til foreldremøte onsdag 12. september kl 18.45-20.30! 

Egen påmelding kjem i veke 36...sett av datoen - vi gleder oss! 

 

Mvh personalet


På hjemmesiden til IKT i praksis finner vi flere gode apper som går på de ulike fagområdene i barnehagen. Ta gjerne en titt - vi i barnehagen har noen av appene men vil også fremover teste ut noen av de andre. Book Creator er blant annet en app vi ønsker å utforske litt mer sammen med barna...tenk å få lage sin egen bok! På hjemmesiden til Digitalkreativitet.no kan vi også finne mange godt tips til apper! 

Her har vi samlet noen direkte linker som dere kan se nærmere på: 

Apper og programmer - tips 1

Skape/kreative apper

Huske og forstå apper

Bruke apper (spes.ped., bøker og sang) 


Barna i Vasshus barnehage liker godt å lese om Jakob og Neikob - her er en fin liten animasjonsfilm om disse to vennene! 

Trykk på linken: Jakob og Neikob


På Barnevakten.no er det interessant å lese at det har skjedd en rivende teknologisk utvikling siden den dagen i 1960 da statsminister Einar Gerhardsen holdt sin tale for å markere åpningen av tv i Norge. Vi kan smile av innholdet i talen, men det var noe Gerhardsen sa som har gyldighet også i dag. 

 

                «...at en til å begynne med, så lenge det hele var nytt, skal ha med seg mest mulig . Etterhvert lærer vi nok å velge og vrake slik at vi hver for oss velger ut det som vi mener er av særlig verdi. Først da vil fjernsyn og radio bli til virkelig nytte og glede.»       Einar Gerhardsen, tidligere statsminister 

 

Det er jo nettopp det foreldre og vi ansatte i barnehagen ønsker: At barn og unge skal lære seg å velge og vrake, og at mediene skal være til glede og nytte for den oppvoksende generasjonen! Barn og unge er digitale innfødte som lærer, leker og utforsker verden gjennom internett, mobiltelefon, nettbrett med mer. Trenger du tips til hvordan du kan gi barna en god start på digitale medier? Her ligger lenker til to gode nettsider du kan lese mer om dette temaet! 

Infohefte fra Barnevakten.no

Plakat: "Små barn og skjermbruk"

Veileder til "Små barn og skjermbruk - en god start"

Ta gjerne en titt på filmen fra UDIR: "På skattejakt med IKT i barnehagen" - du ser; det er mange kreative aktiviteter en kan gjøre som familie og i barnehagen med et digitalt verktøy med i ryggsekken! 

 

 


Dette er ein god film om den vaksne sitt ansvar for relasjonen. Det er noe vi jobber mye med i barnehagen og ta gjerne en titt på denne filmen for å få et innblikk i hvordan vi jobber med relasjonsbygging i barnehagen!


Referat fra kommunalt FAU tirsdag 12. januar finner du ved å følge denne lenka:

www.klepp.kommune.no/globalassets/skule-og-barnehage/felles/kommunalt-fau/2016/kommunalt-fau-12.1.2016.pdf