Hovedadresse Postboks 355, Forus 4067 Stavanger Telefon: 51913240/ 47540896 Send oss e-post
Besøksadresse Gullfaks Gullfaksveien 25 4028 Stavanger
Besøksadresse Smiene Høystemveien 15 4026 Stavanger
Redaktør: Kjersti Bjørnøy/Kirsten Roth
Friske barnehager
Matservering i barnehagen
Årsplan for Tastavarden barnehage

SBF foreldreforening
SBF - foreldreforening
Logg inn

Vi er på tur i nærmiljøet rundt barnehagen for å se på høstens farger. Barna går hånd i hånd eller de holder en voksen.

Ei jente tar hånda til ei annen jente og sier: «Me e bestevennår»

Den andre jenta ser smilende tilbake og bekrefter: «Mmmm»

Vennskap knyttes i tidlige barneår.

Grunnet endringer i smittevernveilederne for barnehage og barneskole/SFO er tidligere skriv som ble sendt ut med råd angående tolkning av retningslinjene ved sykdom i barnehage og barneskole nå utdatert.

Følgende retningslinjer er nå gjeldende:

• Barnehagebarn, elever og ansatte må ikke lenger være hjemme til de har hatt én symptomfri dag etter luftveisinfeksjon. Det holder at allmenntilstanden er god hos barn og elever, og at ansatte ikke lenger har symptomer.

• Noen barn, særlig de under 10 år, kan ha restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste. Disse barna kan komme i barnehagen eller på skolen dersom allmenntilstanden er god og barnet er tilbake i sin vanlige form.

• Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal sendes hjem og holdes hjemme inntil tilstanden er avklart.

• Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen eller på skolen. Ansatte skal holde seg hjemme til de er symptomfrie, mens barn skal holdes hjemme til allmenntilstanden er god.

•  Mange yngre barn har ofte rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon, og særlig etter at de har vært ute. Disse barna kan komme i barnehagen/på skolen såfremt barnet ikke har feber og ellers er friskt.

•  Eventuell testing avklares med lege etter gjeldende retningslinjer. Ved positiv koronatest følges egne retningslinjer.

Det er tilstrekkelig at foresatt(e) vurderer at barnet er tilbake i god allmenntilstand, legeerklæring er ikke nødvendig selv om barnet etter en gjennomgått luftveisinfeksjon har restsymptomer som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste.

Etter at regjeringen vedtok at alle barnehager og skoler skal stenges fra i dag 12. mars klokken 18.00. Vil barnehagen vår kun tilby et omsorgstilbud innenfor ordinær åpningstid. Dette til barn av helsepersonell og andre i kritiske samfunnsfunksjoner slik at de foreldrene kan gå på jobb. Det betyr at dersom begge foreldre har denne type jobb, og trenger barnehageplassen, må den enkelte ta kontakt med avdelingsleder. Ved sms merk med barnets navn og avdeling.

Gullfaks barnehage: Kjersti Bjørnøy 901 92 796

Smiene barnehage: Kirsten Roth tlf. 901 67 348

Det er ikke ansatte i barnehagen når det ikke er barn i barnehagen.

Dersom du trenger å levere barnet ditt eller har spørsmål, ta kontakt med:

Barnehagen Tasta – Gro Ytre-Arne: 917 08 932

Eskeland og Smietunet barnehage – Heidi G. Moldt: 976 07 170

Gullfaks barnehage – Kjersti Bjørnøy: 901 92 796

Vardeneset og Smiene barnehage – Kirsten Roth: 901 67 348

Virksomhetsleder Tone Ditlevsen: 970 74 003

NB: Denne informasjon ligger på ny hjemmeside: minbarnehage.no/tasta

Vi går alle en tid i møte med mye usikkerhet og en hverdag snudd på hodet. Deler en artikkel der en kan få tips til hvordan en kan skape en trygge og gode dager sammen: