Vel avdeling Løveklubben
30310102030405
Julafta - barnehagen stengjer kl.12
Heile dagen
For å nytte siste rest av sommaren tok me turen til Gardsvågen idag.

Då har nytt barnehage år kome i gong til stor glede for både born og vaksne! August får ikkje eige månedsbrev så her kjem det litt info om korleis dagane på Varden vil bli.

Kjære foreldre i Talgje barnehage

I snart to veker har det vore aktivitet i barnehagen att etter sommarstengde veker. Borna har hatt mykje å fortelja og det har tydelegvis vore kjekt å treffa att venene sine, både for små og store. Me har også så vidt byrja å ta imot nye vener som har hatt sine fyrste dagar her hjå oss. Me håpar at de alle har hatt eit godt møte med barnehagen, anten de kom inn porten for fyrste gong eller at de kom attende etter sommarferien.

Nå står eit nytt barnehageår for døra. Eit heilt år, med blanke ark som skal fyllast med leik, læring, venskap og aktivitet på Talgje. Torsdag 15. august er fyrste dagen i det nye barnehageåret, og onsdag 14. august er det planleggingsdag for personalet. Barnehagen er diverre stengd denne dagen, og eg veit at det ikkje er ein gunstig dag å organisere for de foreldre som nett er komen inn i kvardagsrutinane att etter ferien. Denne dagen er likevel ein av dei viktigaste planleggingsdagane personalet har i løpet av eitt år. Då skal året og arbeidet setjast med gjennomgong av både fagleg innhald og fyrstehjelpskunnskap, viktige prosedyrar og rutinar, for at de og barnet dykkar skal møte ein trygg og innhaldsrik barnehage når me startar opp det nye barnehageåret.

I dag skulle Løveklubben skriva bokstavar og namn med kritt. Det enda med at dei hadde konsert med sjølvlaga gitarar.

I dag har barna i Løveklubben laga sine eigne flagg. Dei fekk utlevert raud, blå og kvit kartong, og resten ordna dei sjølv med saks, lim og mykje innsats.

I morgon, onsdag 18. april, inviterer 5 åringane i Talgje, Utsyn og Hagatoppen barnehagar til årets musikalframsyning. I ei veke har dei øvd, sunge, laga kulissar og leika i lag for å bli betre kjende med kvarandre før dei byrjar i lag i1. klasse til hausten.

I dag skulle me spele "pinnespel". Det gjekk ut på å kaste terning, og så fortalte symbolet på terningen oss kva for pinne eller kor mange pinnar som skulle fjernast frå tårnet.

I går hadde 6 forventningsfulle og ivrige førskuleborn den fyrste Løveklubben sin. Me teikna, song, klippa og lima. Og så øvde me oss på å ha friminutt akkurat slik som dei har på skulen. Det var stas!

Nå er artikkelen om nynorsk, bøker og lesing i Talgje barnehage publisert av kulturavisa Pirion.

Borna i Løveklubben tykte det var stas å sjå bilete av seg sjølv.

-for i dag, tysdag den 20.desember har me vore i Stavanger på førjulstur med ein fantastisk gjeng i Løveklubben vår.

I dag har 5-åringane hatt si fyrste samling i klubben, som nå har fått namnet "Løveklubben"

I dag har 5-klubben vore på tur til Gartneriet og handla sommarblomar. Dei som var i barnehagen kosta og rydda fint medan klubben var der.

Årets 5-klubb har starta
Publisert: 04-09-2015 skrive av: Randi

Klikk for å vise større bilde

I dag hadde 5-klubben sitt fyrste møte. Det var ein livleg og stolt gjeng som satt og jobba i Vestibylen. Her er nokre bilete:

Klikk for å vise større bilde Klikk for å vise større bilde