Vel avdeling Varden
30310102030405
Julafta - barnehagen stengjer kl.12
Heile dagen
Endeleg var månaden som me har venta på så lenge komen.

Endeleg var refleksdagen her!

Onsdag gjekk me på tur til gryteplassen.

Endeleg kom dagen då me sko få besøk av politiet!

Minner om planleggingsdag og stengd barnehage fredag 15.11.

til alle som kom og kjøpte mat og produkter på aksjonsdagen vår.

For å nytte siste rest av sommaren tok me turen til Gardsvågen idag.

Denne veka er det nasjonal kampanje mot hovudlus. Det er Folkehelseinstituttet som oppfordrar oss til å sjekka alle hovuda i hustanden for lus. Når mange gjer tiltak samstundes, så oppnår me gode resultat i bekjempinga av hovudlus.

Tysdag 3. september klokka 19.00 i Vestibylen.

Det blir info frå barnehagen, SU-val og påfyll til foreldrerolla.

Då har nytt barnehage år kome i gong til stor glede for både born og vaksne! August får ikkje eige månedsbrev så her kjem det litt info om korleis dagane på Varden vil bli.

Kjære foreldre i Talgje barnehage

I snart to veker har det vore aktivitet i barnehagen att etter sommarstengde veker. Borna har hatt mykje å fortelja og det har tydelegvis vore kjekt å treffa att venene sine, både for små og store. Me har også så vidt byrja å ta imot nye vener som har hatt sine fyrste dagar her hjå oss. Me håpar at de alle har hatt eit godt møte med barnehagen, anten de kom inn porten for fyrste gong eller at de kom attende etter sommarferien.

Nå står eit nytt barnehageår for døra. Eit heilt år, med blanke ark som skal fyllast med leik, læring, venskap og aktivitet på Talgje. Torsdag 15. august er fyrste dagen i det nye barnehageåret, og onsdag 14. august er det planleggingsdag for personalet. Barnehagen er diverre stengd denne dagen, og eg veit at det ikkje er ein gunstig dag å organisere for de foreldre som nett er komen inn i kvardagsrutinane att etter ferien. Denne dagen er likevel ein av dei viktigaste planleggingsdagane personalet har i løpet av eitt år. Då skal året og arbeidet setjast med gjennomgong av både fagleg innhald og fyrstehjelpskunnskap, viktige prosedyrar og rutinar, for at de og barnet dykkar skal møte ein trygg og innhaldsrik barnehage når me startar opp det nye barnehageåret.

I dag har me vore i kyrkja på gudsteneste. Det er alltid stas å få koma der. Og det er høgtideleg når klokka kimer inn til gudsteneste når me nærmar oss kyrkja. "Nå ringe de og seie at me må komma inn", var det ein gut som sa.

Karneval er ein festdag, og i Talgje barnehage har det vore god stemning heile dagen. Det er alltid stas å kle seg ut, og det var mange flotte kostymar å sjå. "Snehvit" hadde ei fantastisk kjekk samling for oss, der det både vart trylla og vist triks. Sjølvsagt vart det slått på pinjataen som innheldt godsaker som ungane satte stor pris på. Og så leika og song me, og ikkje minst kosa oss med god lunsj.

...vart det endelege beløpet me kunne senda til FORUT og arbeidet deira i Sri Lanka.

Onsdag 24. oktober klokka 15.00-16.30 inviterer me til aksjonsdag i Talgje barnehage.

Det har blitt ein tradisjon at barnehagen dreg på sommartur til Fiolen familiepark her på Talgje. I dag hadde me også eit meir tradisjonelt sommar-vær med oss på turen. Barna var til tross for dette, stort sett nøgde og storkosa seg i leik, i møte med alle dyra og då me åt lunsj.

På 17. mai skal me syngja "Talgje-songen" under feiringa i gymsalen. Den er det kanskje ikkje alle som kan, så vedlagt finn de teksten:

I dag skulle Løveklubben skriva bokstavar og namn med kritt. Det enda med at dei hadde konsert med sjølvlaga gitarar.

I dag har barna i Løveklubben laga sine eigne flagg. Dei fekk utlevert raud, blå og kvit kartong, og resten ordna dei sjølv med saks, lim og mykje innsats.

På Varden har me snakka om at blomar treng vatn for å voksa og bløma. I dag hadde me eit eksperiment i Gaupeklubben der me la ein blome av papir i vatn, og såg at den opna seg og blomstra.