Vel avdeling Varden
jul
Sommarferie - stengd barnehage
Fleire dagar. Sluttar 02.08.2020

Her kjem ei lita oppklaring til innlegget frå Stavanger kommune.  Det er skrive med tanke på store barnehagar i Stavanger, og me tenkjer at det ikkje er så relevant for oss på Talgje.  Difor held me fast på opningstida frå 9.00-15.00 denne veka.  Då står dei vaksne klar for å ta imot dei store ute og dei yngste inne.  De vil få beskjed kva vaksen barnet dykkar skal vera saman.  Borna står også klar til å verta henta kl.15. Skulle dette verta vanskeleg i høve smittevern, får me vurdera det i løpet av veka.

Me gler oss veldig til å ta imot barnet dykkar og skal gjera alt me kan for å skapa ein trygg og gild barnehagekvardag.

For å nytte siste rest av sommaren tok me turen til Gardsvågen idag.

Tysdag 3. september klokka 19.00 i Vestibylen.

Det blir info frå barnehagen, SU-val og påfyll til foreldrerolla.

I dag har me vore i kyrkja på gudsteneste. Det er alltid stas å få koma der. Og det er høgtideleg når klokka kimer inn til gudsteneste når me nærmar oss kyrkja. "Nå ringe de og seie at me må komma inn", var det ein gut som sa.

Karneval er ein festdag, og i Talgje barnehage har det vore god stemning heile dagen. Det er alltid stas å kle seg ut, og det var mange flotte kostymar å sjå. "Snehvit" hadde ei fantastisk kjekk samling for oss, der det både vart trylla og vist triks. Sjølvsagt vart det slått på pinjataen som innheldt godsaker som ungane satte stor pris på. Og så leika og song me, og ikkje minst kosa oss med god lunsj.

...vart det endelege beløpet me kunne senda til FORUT og arbeidet deira i Sri Lanka.

Onsdag 24. oktober klokka 15.00-16.30 inviterer me til aksjonsdag i Talgje barnehage.

Det har blitt ein tradisjon at barnehagen dreg på sommartur til Fiolen familiepark her på Talgje. I dag hadde me også eit meir tradisjonelt sommar-vær med oss på turen. Barna var til tross for dette, stort sett nøgde og storkosa seg i leik, i møte med alle dyra og då me åt lunsj.

På 17. mai skal me syngja "Talgje-songen" under feiringa i gymsalen. Den er det kanskje ikkje alle som kan, så vedlagt finn de teksten:

I dag skulle Løveklubben skriva bokstavar og namn med kritt. Det enda med at dei hadde konsert med sjølvlaga gitarar.

I dag har barna i Løveklubben laga sine eigne flagg. Dei fekk utlevert raud, blå og kvit kartong, og resten ordna dei sjølv med saks, lim og mykje innsats.

På Varden har me snakka om at blomar treng vatn for å voksa og bløma. I dag hadde me eit eksperiment i Gaupeklubben der me la ein blome av papir i vatn, og såg at den opna seg og blomstra.

I dag gjer borna på Varden ein innsats for å rydde strandsona for søppel.

Her kan de sjå eit bilete frå gjengen som er på tur akkurat nå:

I morgon, onsdag 18. april, inviterer 5 åringane i Talgje, Utsyn og Hagatoppen barnehagar til årets musikalframsyning. I ei veke har dei øvd, sunge, laga kulissar og leika i lag for å bli betre kjende med kvarandre før dei byrjar i lag i1. klasse til hausten.

Det er fargerike dagar i barnehagen for tida. I går hadde dei GRØN lunsj på Varden.

"Kom å sjå, me har lagt isfabrikk. Sjå den store hauen me is"

I dag, blant reklame og rekningar, dukka det opp eit brev frå Rampenissen i postkassen vår. Han skriv i brevet sitt at han har rigga seg til med eige hus inne på Varden. Tida fram til jul vil han bruka på å sjå til at alt går greitt føre seg her i barnehagen.

Born frå begge avdelingane vart i føremiddag utstyrte med sugerøyr, vatn og Zalo. Og kva skjedde då?

Torsdag 15. juni frå klokka 15.30.

Det blir grilling, leik, aktivitet og markering av dei som skal slutta i barnehagen.

I dag var Varden og tre av dei eldste på Øygarden på tur til Fiolen familiepark. Anledninga var Samenes dag. Me fekk helsa på reinsdyr og nokre av dei andre dyra som bur i parken.