Vel avdeling Framside
Talgjevegen 171 4163 Talgje Vis på kart
Telefon: 51912280, 40466756 Send e-post til oss
Redaktør: Randi S. Christophersen
Det er 9 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
<<<august 2019><<
august 2019
mtotfls
29303101020304
02030405060708
Foreldremøte for alle som har barn i Talgje barnehagar
Heile dagen

Tysdag 3. september klokka 19.00 i Vestibylen.

Det blir info frå barnehagen, SU-val og påfyll til foreldrerolla.

Då har nytt barnehage år kome i gong til stor glede for både born og vaksne! August får ikkje eige månedsbrev så her kjem det litt info om korleis dagane på Varden vil bli.

Kjære foreldre i Talgje barnehage

I snart to veker har det vore aktivitet i barnehagen att etter sommarstengde veker. Borna har hatt mykje å fortelja og det har tydelegvis vore kjekt å treffa att venene sine, både for små og store. Me har også så vidt byrja å ta imot nye vener som har hatt sine fyrste dagar her hjå oss. Me håpar at de alle har hatt eit godt møte med barnehagen, anten de kom inn porten for fyrste gong eller at de kom attende etter sommarferien.

Nå står eit nytt barnehageår for døra. Eit heilt år, med blanke ark som skal fyllast med leik, læring, venskap og aktivitet på Talgje. Torsdag 15. august er fyrste dagen i det nye barnehageåret, og onsdag 14. august er det planleggingsdag for personalet. Barnehagen er diverre stengd denne dagen, og eg veit at det ikkje er ein gunstig dag å organisere for de foreldre som nett er komen inn i kvardagsrutinane att etter ferien. Denne dagen er likevel ein av dei viktigaste planleggingsdagane personalet har i løpet av eitt år. Då skal året og arbeidet setjast med gjennomgong av både fagleg innhald og fyrstehjelpskunnskap, viktige prosedyrar og rutinar, for at de og barnet dykkar skal møte ein trygg og innhaldsrik barnehage når me startar opp det nye barnehageåret.

I dag har me vore i kyrkja på gudsteneste. Det er alltid stas å få koma der. Og det er høgtideleg når klokka kimer inn til gudsteneste når me nærmar oss kyrkja. "Nå ringe de og seie at me må komma inn", var det ein gut som sa.

Karneval er ein festdag, og i Talgje barnehage har det vore god stemning heile dagen. Det er alltid stas å kle seg ut, og det var mange flotte kostymar å sjå. "Snehvit" hadde ei fantastisk kjekk samling for oss, der det både vart trylla og vist triks. Sjølvsagt vart det slått på pinjataen som innheldt godsaker som ungane satte stor pris på. Og så leika og song me, og ikkje minst kosa oss med god lunsj.

Det er tid for å søkja plass i barnehage og SFO til neste år.  Søknadsfrist er 1.februar!   Der er lenke til portalen i høgremenyen.

Har barnet ditt allereie plass, treng du ikkje søkja på nytt!

Sjå elles vedlegg om dette!

Kjære foreldre! Godt nytt år!

Håper de alle har hatt ein fin ferie😊

Her kjem ei lita påminning om planleggingsdag og stengd barnehage onsdag 2.januar.  Det stod i julemail rett før jul, og i kalendar på heimesida, men kan jo henda at nokon ikkje har fått det med seg❤, då er det kjedeleg å stå utafor stengd barnehage i morgon.

Me veit at desse planleggingsdagane kan vera ei utfordring for dykk foreldre.  For barnehagen er det viktige dagar for kompetanseheving og planlegging av livet i barnehagen våren 2019.

Me gler oss til å treffa born og foreldre på torsdag❤

...vart det endelege beløpet me kunne senda til FORUT og arbeidet deira i Sri Lanka.

Onsdag 24. oktober klokka 15.00-16.30 inviterer me til aksjonsdag i Talgje barnehage.

Denne veka er det ein nasjonal aksjon mot hovudlus som pågår. Det syner seg at dersom all sjekk og behandling for lus skjer samtidig, vil det vera med på å redusera talet på tilfelle av lus over tid. Alle foreldre og foresatte blir med dette oppfordra til å foreta ein sjekk av alle i hustanden sin i løpet av denne helga, med fortløpande behandling dersom det er nødvendig.

Det har blitt ein tradisjon at barnehagen dreg på sommartur til Fiolen familiepark her på Talgje. I dag hadde me også eit meir tradisjonelt sommar-vær med oss på turen. Barna var til tross for dette, stort sett nøgde og storkosa seg i leik, i møte med alle dyra og då me åt lunsj.

På 17. mai skal me syngja "Talgje-songen" under feiringa i gymsalen. Den er det kanskje ikkje alle som kan, så vedlagt finn de teksten:

I dag har barna i Løveklubben laga sine eigne flagg. Dei fekk utlevert raud, blå og kvit kartong, og resten ordna dei sjølv med saks, lim og mykje innsats.

I dag gjer borna på Varden ein innsats for å rydde strandsona for søppel.

Her kan de sjå eit bilete frå gjengen som er på tur akkurat nå:

I morgon, onsdag 18. april, inviterer 5 åringane i Talgje, Utsyn og Hagatoppen barnehagar til årets musikalframsyning. I ei veke har dei øvd, sunge, laga kulissar og leika i lag for å bli betre kjende med kvarandre før dei byrjar i lag i1. klasse til hausten.

Det er fargerike dagar i barnehagen for tida. I går hadde dei GRØN lunsj på Varden.

Følg linken for å finne "foreldrebrosjyren":

"Kom å sjå, me har lagt isfabrikk. Sjå den store hauen me is"

I dag, blant reklame og rekningar, dukka det opp eit brev frå Rampenissen i postkassen vår. Han skriv i brevet sitt at han har rigga seg til med eige hus inne på Varden. Tida fram til jul vil han bruka på å sjå til at alt går greitt føre seg her i barnehagen.

Nå er me i Talgje barnehage godt i gong med brannvernveka vår. Etter at me hadde gjennomført den fyrste evakueringsøvinga vår, kom brannmann-Lars og brannbilen på besøk ute på parkeringsplassen. Alle fekk kvar sin hjelm av Lars, og med det var borna klare for å sløkke brann.