Tastagt. 30 4007 Stavanger
30310102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Hva gjør ressurssenteret?

Ressurssenter for styrket barnehagetilbud er en bydekkende virksomhet i Stavanger kommune. Virksomheten ligger under barnehagesjefen. Ressurssenteret leverer tjenester til alle byens barnehager som har barn med vedtak. Virksomheten har i dag 170 ansatte med kompetanse på ulike vansker.

Spesialpedagogisk hjelp

1. Fatter vedtak om spesialpedagogisk hjelp, etter barnehageloven §19a .

2. Gir spesialpedagogisk hjelp til private og kommunale barnehager i Stavanger.  Barn som ikke har begynt i barnehagen, eller som i perioder er borte fra barnehagen, kan motta spesialpedagogisk hjelp i hjemmet eller i gruppe på ressurssenteret.

Barn med nedsatt funksjonsevne

1. Ressurssenteret fatter vedtak om tilrettelegging av barnehagetilbud til barn med nedsatt funksjonsevne etter barnehageloven §19g.

2. Kommunen skal sikre at barn med nedsatt funksjonsevne får et egnet individuelt tilrettelagt barnehagetilbud. Plikten til tilrettelegging omfatter ikke tiltak som innebærer en uforholdsmessig byrde for kommunen. Ressurssenteret har i oppdrag å styrke grunnbemanningen som et tilretteleggingstiltak

Språktiltaket

Ressurssenteret har ansvaret for at barnehager i Stavanger kommune i en avgrenset periode får hjelp til å bygge kompetanse på- og utvikle systemer for systematisk språkarbeid i barnehagen.

Psykisk helse, lavterskeltilbud

Ressurssenterets lavterskeltilbud innen psykisk helse gir veiledning til barnehager i forhold til barn som vekker bekymring, barn i vanskelige livssituasjoner, og kan bidra til å lage rutiner og systemer knyttet til det psykisk helsefremmende arbeidet i barnehagene.

Kurset gir en innføring i anvendt atferdsanalyse, forsterkning, hva er og hva er mulige årsaker til utfordrende atferd, kartlegging og tiltak.

DATO: 20.02.20

TID: 12:30 – 15:30

STED: Tastagata 30, 4007 Stavanger. Fellesrom 4. etg. Det er vanskelige parkeringsforhold, vær ute i god tid.

KURSHOLDERE: Unn Vibeke Johannessen og Monica Øgreid Ottosen.

MÅLGRUPPE: Utførere ved Ressurssenteret for styrket barnehagetilbud i Stavanger kommune som følger opp barn som mottar TIOBA-opplæring. Dersom du følger opp et barn som ikke mottar TIOBA-opplæring, må deltakelsen avklares med spesialpedagog og dette fremgå i påmeldingen.

PÅMELDING: innen 10.02.20 til: geuthaug@stavanger.kommune.no

FRAVÆR: meldes geuthaug@stavanger.kommune.no. Viktig at dette gjøres.

Vi har ledig vikariat som spesialpedagog med kompetanse relatert til opplæring av barn med autisme ( EIBI/TIOBA), og kjennskap og erfaring innen anvendt atferdsanalyse.   Stillingen ligger under Stavanger kommune sine ledige stillinger:

Søknadsfrist er 8/10-19. Velkommen til å søke.

OBS: endret kursdato.

Kurset gir en innføring i hva en sosial historie er, teorigrunnlag, forutsetninger hos barnet, presentasjon og gjennomføring. Det vil bli vist flere eksempler og det gis noen praktiske oppgaver underveis.

DATO: 28.10.19

TID: 12:00 – 15:30

STED: Tastagata 30, 4007 Stavanger.

Fellesrom 4. etg.

Det er vanskelige parkeringsforhold, vær ute i god tid.

KURSHOLDERE: Unn Vibeke Johannessen og Gunn Elisabeth Uthaug

PÅMELDING: innen 17.10.19 til: gunn.elisabeth.uthaug@stavanger.kommune.no

FRAVÆR: meldes gunn.elisabeth.uthaug@stavanger.kommune.no

Kurset gir en innføring i teori og praksis ved lekopplæring med spesiell vekt på utfordringer hos barn med sammensatte vansker.

DATO: 23.10.19

TID: 12:00 – 15:30

STED: Tastagata 30, 4007 Stavanger.

Fellesrom 4. etg.

Det er vanskelige parkeringsforhold, vær ute i god tid.

KURSHOLDERE: Monica Øgreid Ottosen og Gunn Elisabeth Uthaug

MÅLGRUPPE: Utførere ved Ressurssenteret for styrket barnehagetilbud som følger opp barn som mottar TIOBA-opplæring.

PÅMELDING: innen 16.10.19 til: gunn.elisabeth.uthaug@stavanger.kommune.no

FRAVÆR: meldes gunn.elisabeth.uthaug@stavanger.kommune.no