Meny
Forside
Søråsen 20B 1356 Bekkestua Vis på kart
Telefon: 67 12 55 76 Send oss e-post
Redaktør: Merete Andersen
Mars

Nyhetsbrev

Måneden som gikk

Tusen takk for alle som bidro på dugnaden og sørget for at leker og rom fikk en skikkelig grundig rundvask! Det var god stemning og arbeidsinnsats.

Vi har vært hos Finn og feiret 4-årsdagen hans. Det ble en kjempekoselig dag med pølser, kake, halen på grisen, bursdagsamling og mye lek. Det er en super gjeng å ha med seg på besøk, og de har lært mye om hvordan man oppfører seg i bursdag.

 

Vi har brukt mye tid til både forberedelse og feiring av karneval. Barna har laget pinâta som etter avstemning ble Starwars-figuren «BabyYoda» Vi har laget karnevalkatter, masker, ansiktsmaling og pynt.

 

Dagen før karnevalet kom Baccari fra Senagal og hadde trommesamling med alle barna. Han hadde med masse afrikanske trommer som vi fikk prøve. Det bla spill, sang og dans.

 

 

 

Sosial kompetanse

Vi har hatt temasamling som handler om å be om hjelp på en hyggelig måte, og tilby andre å hjelpe. Det er noe vi har fokus på sammen med barna i hverdagen. I rutinesituasjonene opplever vi god stemning og mye vilje til å hjelpe hverandre:

Kan du henge opp jakken min?

Kan du sende frukten?

Kan du fylle på flasken min?

 

Vi ser også spontane situasjoner der barna hjelper hverandre, både med rydding og å mestre påkledning etc.

 

Aurora kom inn litt før de andre barna, og Mathilde møtte henne i gangen og hjalp henne med å ta av alle uteklærne. Mathilde synes det var hyggelig å hjelpe, og Aurora tok villig imot hjelp.

 

Casper sitt forkle skled ned på skuldrene da han skulle bake. Emmie så dette og hjalp han med å feste borrelåsen bak nakken. (Emmie så både at han trengte hjelp, og visste hva hun skulle gjøre for å hjelpe)

 

En kasse med små klosser gikk ved et uhell i gulvet da det var ryddetid.

Anne spør: Oi, her det noen som kan hjelpe til her?

4-5 barn kommer i full fart og vipps er det ryddet opp.

 

Vi er bevisst på å gi barna gode tilbakemeldinger på disse handlingene, for å gjøre dem bevisst på hvor mye det betyr for de som får hjelp.

 

Fagområde «Kommunikasjon, språk, tekst»

Vi har vært en tur på biblioteket og blitt kjent der. Barna valgte noen bøker som vi lånte med oss. Vi lærte om sortering av bøker og vi hadde noen fine lese og lekestunder der.

Vi har begynt med rim og regler, og barna lager tulleord og rimer på frihånd. Vi kommer til å fortsette med det, selv om vi nå skal fokusere på nytt fagområde i mars og april.

 

 

 

Månedens mat : Kjøtt

Hvor kommer kjøttet fra? Dette var samtaleemne på diverse samlingstunder og ved måltider. Mye av det  kjøttet vi spiser i hverdagen er fra gris.

Vi så en video om hvordan pølse ble laget, og de fleste synes det var veldig spennende.

Den dagen vi hadde varm lunsj, serverte vi kyllingvinger, bacon og  smaksprøver av entrecote, med stekte potetbåter og forskjellig dip.

Når vi snakker om hvor maten kommer fra vakker vi en interresse  og nysgjerrighet hos barna, som overføres til andre situasjoner.

 

En dag ved måltidet:

Felix: Bjørn, kan du sende meg smøret?

Bjørn sender smøret, og sier: Vet du hvor smør kommer fra?

Felix: Ja, fra kua...

Bjørn: Ja, og fra melken

Men hvordan gjør de det?

Felix: Anne, kan du vise oss en film om hvordan man lager smør?

Anne: Nei, dessverre, det har jeg ikke. Men vi kan lage smør her hvis dere vil?

Barna ved bordet: JAAA!

Etter noen dager ble det samlingstund med pisking av smør, som ble spist til lunsj.

 

Mars

 

Sosial kompetanse

Barna skal lære barna hvordan de kan komme med i lek på en god måte, og hvordan inkludere andre i lek. Det er mye god lek på avdelngen, og alle barna har noen å leke med. Vi legger fortsatt stor vekt på å tilrettelegge for lek i mindre grupper og beskytte leken som er i gang. Det blir også fokus på tålmodighet og å kunne vente på tur. En viktig egenskap, som sannsynligvis er noe man kommer til å trene på resten av livet....

 

Fagområde «Antall, rom, form»

Barnehagens svar på matematikk-faget i skolen. Barna skal lære tall og telling, men enda viktigere å få en forståelse av volum, mengde, retning, avstand, kategorier og sortering.

Alt dette får barna erfaringer med og øvelse i når vi leker, rydder, leser, spiller og gjør organiserte aktiviteter. Det handler om hva vi voksne sier, hvordan vi benevner og legger til rette for læring og utforsking.

I mars skal vi ta fram noen nye spill på avdelingen, bli kjent med terninger og kortstokk.

 

Påske

Vi inviterer dere til påskefrokost siste fredag før påskeferien. Vi setter fram litt mat på avdelingen og håper dere tar dere tid til en hyggelig morgenstund med barna og de andre foreldrene.

Vi lager litt påskepynt med barna som dere kan ta med dere hjem etter påskefrokosten.

 

Månedens mat: Mat på bål

Siste dag før påskeferien skal vi lage mat på bålet. Barna skal være med å velge hva vi skal lage.

Det blir også tradisjonell påskeegg-jakt i skogen for barna.

 

Studenter:

Nawras og Oko som var hos oss i høst kommer tilbake 4 uker rundt påsketider.