Finn Christiansens veg 8 7804 Namsos
Telefon: 47713968 Send oss e-post
Redaktør: Ann Monica Aasbø
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Hva vi vektlegger på Solvang barnehage

Velkommen til Solvang barnehage.

Barnehagen er en nybygd kommunal barnehage i Namsos sentrum, og kom i drift august 2016. Den ligger like ved Nord Universitet, avdeling Namsos.

Solvang barnehage har 1 avdeling for storbarn og 1 avdeling for småbarn.

På småbarnsavdelinga er det 3 baser med aldersgruppen 0-3 år, og på storbarnsavdeligen er det 2 baser med aldersgruppen 3-6 år.

På Solvang barnehage skal leken stå i sentrum. Lekens egenverdi skal anerkjennes. Vi skal gi gode vilkår for lek, vennskap og barnas egen kultur. Leken skal være en arena for barnas utvikling og læring, og for sosial og språklig samhandling. Barnas helhetlige utvikling skal være i fokus, med utgangspunkt i hvert enkelt barns ståsted for å sikre en positiv og individuell utvikling.

For å oppnå dette vil vi vektlegge å ta utgangspunkt i barnas ståsted og skape en hverdag med lek, utforsking, mestring, omsorg, trivsel og trygghet.

Vi legger vekt på å dokumentere barnas arbeid og barnas opplevelser i hverdagen. Et positivt menneskesyn skal ligge til grunn for vårt syn på barnet.  Vi skal gi rom for barnas ulike forutsetninger, perspektiver og bidra til at barna utvikler et positivt forhold til seg selv og få tro på egne evner. Barna skal møtes med empati og få mulighet til å videreutvikle egen empati og evne til tilgivelse. Anerkjennelse og selvfølelse er nøkkelord i synet på barnet.

BARNEHAGENS PEDAGOGISKE GRUNNSYN: Vi vektlegger å ta utgangspunkt i barnas ståsted og skape en hverdag med lek, utforsking, mestring, omsorg, trivsel og trygghet.

Vårt arbeid tar utgangspunkt i:

• Lov om barnehager
  • Rammeplan for barnehager
  • Namsos kommunes barnehagevedtekter
  • Namsos kommunes årsplan for barnehager
  • Pedagogisk plan for Solvang barnehage
  • Informasjonsheftet for Solvang barnehage