Meny
Velg avdeling Forside
Sandvigå 7 4007 Stavanger
Telefon: 9324 7510 Send oss e-post
Redaktør: Susanne Nirisen Olsen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2023><<
mars 2023
mtotfls
27280102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809

10 gode innspill fra Ingerid Bø ved Universitetet i Stavanger om hvordan vi voksne kan bidra til å skape gode relasjoner mellom gutter og jenter under hele oppveksten.

Det handler om å bli bevisst på de stereotype forventningen vi ofte har til gutter og jenter, og viske ut de tradisjonelle forestillinger om hva slags arbeid og væremåter som passer for kvinner og menn. 

 

Les artikkelen her


Kommunen jobber nå med å utarbeide ny nettside for barnehage og skole, kommunen lurer på hvilke informasjon foreldre savner i forbindelse med barnehagestart / skolestart?

Send gjerne inn ditt spørsmål til Foreldrespør.no eller til oss i SBF så er vi sikker på at dere får tak i den informasjonen dere savner på kommunenes nettside - til slutt.


Forandringsfabrikken har publisert en rapport hvor i alt 52 barnehager fra hele landet har bidratt i undersøkelsen som ble gjennomført høsten 2021 og våren 2022.
Av de totalt 722 barna som er med, uttrykker 78 prosent at de kjenner at minst én ansatt i barnehagen er glad i dem. 17 prosent av barna kjenner ikke at noen ansatte i barnehagen er glade i dem, mens 5 prosent av barna er usikre.
Barna forteller at de kjenner at ansatte er glade i dem, for eksempel når de ansatte smiler og er glad, leker med dem, tøyser, sier de er glade i dem eller andre fine ting, gir kos, hjelper dem og viser dem at de er snille.

Vi i SBF lurer på om du er fornøyd med mattilbudet i din barnehage? 

Hvordan er mattilbudet i din barnehage?

Hvor ofte får dere varmmat? 

Er det god variasjon i mattilbudet?

Hva er du fornøyd med og hva er du ikke?


Sammen med Mobbeombudet for fylkeskommunen i Rogaland ønsker vi å opplyse foreldre og samtidig undersøke hvor mange som kjenner til de nye endringene som kom i barnehageloven 2021. 

Les gjerne raskt over endringene under og bruk disse på neste FAU møte for å få en god dialog med de andre foreldrene. Endringene i barnehageloven medfører et større ansvar for barnehagene i de tilfeller det blir avdekket dårlig psykososialt miljø i barnehagen og det gjør også at foreldre skal få bedre oppfølging i de tilfeller dette er nødvendig. 

Skriv til oss på e-post eller Facebook og gi oss gjerne en konkret tilbakemelding med dine opplevelser. 


Mobbing og krenkelse av barn i barnehage er et faktum, og nye tall innhentet av 11 ulike Mobbeombud i landet viser tydelig at krenkelse i barnehage er et reelt problem, og en av fem barnehagesaker som mobbeombudene får, handler om at ansatte krenker barn.

Mobbeombudene i Norge fikk inn 6741 henvendelser totalt fra 2018 til 2021. Av disse kom 497 fra barnehagene. Det utgjør sju prosent.
Rundt 100 av barnehagehenvendelsene gjelder ansatte som krenker barn.


Gutten hadde akkurat sluttet med bleie. Det gikk ikke alltid så bra. En dag da han tisset i buksa, dro en ansatt ham inn på do og sa: «Jeg er så lei av at du ikke klarer å gå på do og er møkka lei av å måtte skifte på deg.» Barnet begynte å gråte fordi den voksne var så sint. Den ansatte var ikke klar over at en kollega overhørte episoden og sa ifra til styreren. Styreren tok personen inn på kontoret og ga en advarsel.

Låg grunnbemanning
– FUB meiner den viktigaste årsaken til alle desse problema er for låg grunnbemanning i barnehagane generelt, seier Silje Lødøen Fiksdal.
– Minstenormen for bemanning er blitt standardbemanning. Pandemien har tydeleg vist at dette ikkje er godt nok. FUB har tatt bemanningsproblemet opp med kunnskapsdepartementet fleire gonger under pandemien utan å få eit klart svar, konstaterer Fiksdal.
– Barnehagar må ha bemanning til å kunne drive godt i eit tidspenn som gjer det muleg for foreldre å ha normal arbeidstid. Foreldre skal ikkje bli sett i skvis og få dårleg samvit på grunn av for lite bemanning i barnehagen, slår ho fast.

Når du skal velge barnehage kan det være en lur ide å kontakt den barnehagen du ønsker å velge, spør om de har planlagt besøksdag eller om det er mulig å få komme innom en liten tur og hilse på småbarnsavdelingen og få se uteområde.
På Barnehagefakta finner du informasjon om foreldreundersøkelser, antall barn, om barnehagen er privat eller kommunalt, kart og lenke til de forskjellige barnehagene, kjemp nyttig verktøy i prosessen med å velge barnehage.

Se artikkelen under for råd og tips til hvordan velge barnehage, skulle du har spørsmål om barnehagene i Stavanger er du også hjertelig velkommen til å sende DM til oss eller e-post

Her kommer en ny podcast om barnehage av og med Jeanette Henriksen og Kristin Twist. De ønsker å belyse barnehagelærerprofesjonen gjennom faglig prat, dagsaktuelle temaer, gjester og gi dere et innblikk i dagens barnehage. De er begge pedagogiske ledere i Norlandia Skyttelveien barnehage.
Produsent: Alexander Winther, Norsk Lydstudio

Se liste over temaer i podkast:


Stavanger kommune har flere tilskuddsordninger som har som mål å skape gode kultur- og fritidsaktiviteter for barn og unge.

1. mars er det frist for å søke tilskudd til drift av barne- og ungdomsarbeid. 
Formålet med ordningen er å støtte drift av frivillig og åpent barne- og ungdomsarbeid som er tilgjengelig for barn og unge uavhengig av sosial status, kulturell bakgrunn, religiøs orientering, kjønn eller seksuell orientering.
Hvem kan søke: Organisasjoner som driver åpent og generelt barne- og ungdomsarbeid.(Idrettslag, skolekorps og skolekor kan ikke søke støtte fra denne ordningen.)


Strand kommune i Ryfylke koster på seg en forbedring av barnehagetilbudet som kan få stor betydning for tilflyttere.
Politisk flertall for fleksibelt opptak: – Veldig bra forslag fra Høyre, sa Rødt

FUB har publisert sin første podkastepisode!
I den nye serien løfter FUB fram ulike synspunkter på mobbing i barnehagen. Første avsnitt i Foreldrepodden handler om mobbingens historie og henvendelser fra foreldre som opplever at barn ikke har det trygt i barnehagen. 

Hva skal og kan man gjøre som frustrert forelder?


Delta på vårt årsmøte digitalt i dag, lytt inn eller delta aktivt fra app på mobil, pc eller nettbrett.

Vi ønsker å høre fra deg som har barn i barnehage slik at vi kan jobbe for en bedre barnehagehverdag.

Teams appen er gratis og lastes enkelt ned, lag en gratis profil og lytt inn som gjest med ditt navn eller anonymt.

 Vi søker også nye styremedlemmer til de ulike kommunedelene.


Vi er i gang med nye mål for 2022 og lurer derfor på hva som er viktig for deg som forelder i det kommende året

Har du innspill som du mener er viktig for ditt barn eller din barnehage?

Har du et enkelt tema som er viktig for deg?

Har du en hjertesak du brenner for som du ønsker vi skal løfte på kommunalt og politisk nivå i 2022?

Skriv i kommentarfeltet på våre Facebook side eller send oss en e-post på: sbf@stavanger.kommune.no