Meny
Forside
RENNESØY BARNEHAGE Sørbøveien 8 4150 Rennesøy Telefon: 51720640 Send oss e-post
VIKEVÅG BARNEHAGE Håvarsteinveien 76 4150 Rennesøy Telefon: 51720900 Send oss e-post
ØSTHUSVIK BARNEHAGE Østhusvikveien 570 Rennesøy Telefon: 51720720 Send oss e-post
Redaktør: Jorunn Frafjord
https://www.regjeringen.no/no/dokumentarkiv/stoltenberg-ii/kd/Lover_og_regler/reglement/2006/rammeplan-for-barnehagens-innhold-og-opp/id278626/
Rammeplanen
https://eskjema.stavanger.kommune.no/stavanger/701629#
Samtykke fra foreldre
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Våre samarbeidspartnere

Barnevernstjenesten i Stavanger

Barneverntjenesten skal følge nøye med i de forhold barn lever under, og søke å få avdekket omsorgssvikt, atferds-, sosiale og emosjonelle problemer så tidlig at varige problemer kan unngås, og sette inn tiltak i forhold til dette. Barneverntjenesten sine oppgaver bestemmes av Lov om barneverntjenester. Den sier at kommunen skal utføre de oppgavene som etter barnevernloven ikke er lagt til et statlig organ. I det daglige arbeidet til barneverntjenesten inngår                                                                                                                                                                                                                                                               

  • å gi råd og veiledning
  • å ta imot skriftlige og muntlige meldinger om bekymring
  • å undersøke om det er grunnlag for tiltak etter barnevernloven
  • å iverksette, følge opp, og evaluere kontroll-, støtte- og endringstiltak i familien •
  • å forberede saker for behandling i fylkesnemnda
  • å følge opp tiltak for barn som er plassert utenfor familien

Når barneverntjenesten skal treffe en avgjørelse etter loven, skal barnets beste være et overordnet hensyn. I arbeidet med å forebygge omsorgssvikt skal barneverntjenesten samarbeide med andre sektorer, forvaltningsnivåer og instanser.

 

Meldeplikt til barneverntjenesten

Alle som arbeider i offentlige instanser og tjenester, eller som utfører arbeid for det offentlige, har meldeplikt til barneverntjenesten. Meldeplikten vil si at du er pålagt å varsle barneverntjenesten dersom du blir kjent med forhold du tror vil kunne skade et barns/en ungdoms helse eller utvikling. Meldeplikten gjelder selv om du har taushetsplikt. En offentlig melder kan ikke levere anonym melding til barneverntjenesten.                                                          Nærmere informasjon om meldeplikten finner en i: · Barnevernloven § 6-4 · Barnehageloven § 22 · Helsepersonelloven § 33 · Familievernkontorloven § 10 · Opplæringsloven § 15-3 · Lov om sosiale tjenester i NAV § 45

Det er mange forhold som kan gi grunn til bekymring for et barns eller en ungdoms helse og utvikling. Utrygge familieforhold med store konflikter, mangel på stimulering, mangel på kontakt, mangel på beskyttelse eller barnets/ungdommens egen adferd er bare noen av mange stikkord som kan gi stor grunn til bekymring for et barns eller ungdoms utvikling. Dersom en er i tvil om det en ser gir grunn til bekymring for barnet/ungdommen er en velkommen til å ta kontakt med barneverntjenesten for en drøfting. Saken kan forhånds drøftes anonymt.

 

PPT – Pedagogisk-psykologisk tjeneste

  • Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT) er kommunens rådgivende og sakkyndige instans i spørsmål som omhandler barn, unge og voksne med behov for spesialpedagogisk hjelp/spesialundervisning i barnehage og skole.
  • PPT utreder enkeltbarns behov og gir råd og veiledning til foreldre, barnehage, skole og andre samarbeidspartnere. PPT bidrar med kompetanseheving i barnehage og skole gjennom kurs og nettverk/konsultasjoner til de ansatte.
  • Fagpersonene i PPT har fagbakgrunn som psykolog, pedagogisk-psykologisk rådgiver, logoped, spesialpedagog, synspedagog, audiopedagog og sosionom. PPT har eget henvisningsskjema.
  • Foreldre skal alltid tas med i råd/drøftinger før evt oppmelding til PPT

 

Tverrfaglig Barnehage Team (TBT)

Teamet består av - representant(er) fra PPT, barnevernet, helsestasjonen, fysio-/ergoterapeut og Johannes læringssenter. Barnehagen stiller med sin(e) representant ved de aktuelle sakene.

Hovedmål -  Bidra tverrfaglig til å utvikle gode leke og læringsmiljø for barn og barnegrupper som trenger ekstra støtte i inkluderende fellesskap.

TBT sine oppgaver -
* Gi barnehagen veiledning og støtte i saker som kan bidra til å forebygge og oppdage barn som trenger ekstra støtte.
* Bidra til at barnehagen iverksetter tiltak slik at barn og barnegrupper som trenger ekstra støtte får den hjelpen de trenger så tidlig som mulig.
* Bidra til kompetanse- organisasjonsutvikling i forhold til barn og barnegrupper som trenger ekstra støtte.

Hvert år er det et fast dialogmøte med barnehagen, der alle pedagogiske lederne møter.
Konsultasjon skjer etter behov og saker. Her kan saker drøftes anonymt, foreldre skal være informert og må gi samtykke til drøftingen. Foreldre kan delta i konsultasjonen sammen med den pedagogiske lederen.
Etter konsultasjonen kan TBT tilby veiledning, råd, observasjon og oppfølging i saken.
Ved observasjon av enkeltbarn skjer dette etter samtykke fra foreldre.

 

Ressursteamte (RT)

Sammensetningen i RT –   Virksomhetsleder i Rennesøy barnehagene, PPT, spesialpedagog i virksomheten, evt pedagogisk leder og andre

Hovedmål – Bidra med kompetanse og organisasjonsutvikling for å utvikle gode leke og læringsmiljø for barn og barnegrupper som trenger ekstra støtte i inkluderende fellesskap.

RT sine oppgaver -                
* Planlegge og initiere barnehagebasert kompetanse og organisasjonsutvikling i virksomheten.
* Årlig gjennomgang og organisering av styrket barnehagetilbud.
* Utarbeide årshjul for barnehagens styrka barnehagetilbud.
* Gjennomgå individsak før henvisning til PPT for å løse på lavest nivå.
* Samarbeide med andre støttesystemer i arbeidet med kompetanse og organisasjonsutvikling eks bestille veilederkorpset ol. 

 

Utførere av spesialpedagogisk hjelp i Rennesøy barnehagene

En utfører - er (spesial)pedagog/fagarbeider/assistent som bidrar til støtte og veiledning for barn som etter vedtak trenger tilpasset opplegg i det allmenpedagogiske tilbudet, og legge til rette for sosial deltagelse i leken.

Virksomheten Rennesøybarnehagene har 190% stilling som utførere til fordeling.
Innen juni måned er det Virksomhetsleder for Rennesøybarnehagene sammen med Ressursteamet som fordeler utføreren ut fra de saker en har.