I tiden fra 1.sept til 30.juni sørger barnehagen for mat til lunsj- og ettermiddagsmåltidene. Vi er så heldige å ha vår egen ”kjøkken-sjef” som tre dager i uken lager varm mat. Til lunsj serverer vi variert mat så som brødmat og pålegg eller varmrett som suppe, grøt og fisk- og kjøttretter. Vi forsøker å ha et variert utvalg av pålegg uten de søte alternativene.
Til måltidene blir det servert melk eller vann.
På ettermiddagen har vi frukt/grønnsakmåltid og serverer i tillegg brød el knekkebrød.
Til frokost må barna ha med sin egen matpakke.
Når vi har gebursdagsfeiring får barna velge frukter til en god fruktsalat.
Foreldre blir belastet med en utgift som skal dekke kostnader til mat. Beløpet betales inn på faktura for foreldrebetaling.
Alt vi spiser og drikker påvirker helsen vår. Vi er opptatt av å ha et sundt kosthold i barnehagen og følger helsedirektoratets anbefalinger for mat og kosthold i barnehagen.
Stavanger kommune har også i 2014 vedtatt en strategiplan for kosthold og ernæring for barn og unge kalt Sunnmat i Stavanger. Denne planen skal legges til grunn for arbeidet med sunn mat både i helsestasjon og skolehelsetjeneste, barnehager og skoler i Stavanger.
Målet vårt er at maten vi serverer skal være sunn, ha et tiltalende utseende, og skal smake godt.
Kom gjerne med innspill og kommentarer til matserveringen vår, enten til ledelse el direkte til avdeling