Lassaveien 6 4022 STAVANGER Vis på kart

Søk barnehageplass
Søk her
Satsingsområde- Være sammen

Fra høsten 2012 har ansatte i bhg gjennom kurs og møter fått kjennskap til innholdet i programmet "VÆRE SAMMEN"

Være Sammen har fokus på autoritativ voksenrolle, medvirkende barn, empatiutvikling og sosial kompetanse. Være Sammen er ikke et program i tradisjonell forstand, men omhandler implementering av grunnleggende holdninger i barnehagen. Fokus er særlig på:

• Kompetanseheving i barnehagen
  • Implementering av den autoritative voksenrollen
  • Bedre samhandling mellom den voksne og barnet

I barnehagen implementeres den autoritative voksenrollen gjennom kompetanseheving og refleksjon. Barnehagen jobber på systemnivå samtidig som de øker kompetansen hos hver enkelt ansatt, som også innebærer at personalet i barnehagen får en felles pedagogisk plattform.

Til Være Sammen er det utviklet en stor materiellpakke. Innholdet i pakken representerer mange timers kvalitativt samvær mellom barnehagens voksne og medvirkende barn. Materiellet er tilpasset aldersgruppen 4-5 år.

På følgende link kan du lese mer om programmet og innholdet i være sammen.

Se vedlegg i høyremargen for utfyllende informasjon om hvordan bhg arbeider med være sammen.

Faglige ressurser for utarbeidelse av programmet:

Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning