Lassaveien 6 4022 STAVANGER Vis på kart

Søk her
Sykdom hos barna

Ifølge folkehelseinstituttet:

"Barn som går i barnehage er mer utsatt for infeksjoner enn andre barn. Forkjølelse, halsbetennelse og ørebetennelse er nesten dobbelt så vanlige hos yngre barnehagebarn sammenliknet med barn som ikke går i barnehage. Mage-tarm infeksjoner er opp til tre ganger så vanlig hos barnehagebarn. I tillegg forekommer det stadig mindre utbrudd i barnehager av bl.a. hodelus, brennkopper og ulike utslettsykdommer.

Smittespredning i barnehager skjer hovedsakelig gjennom direkte eller indirekte kontaktsmitte og antagelig i mindre grad gjennom dråpesmitte. En viss smittespredning synes uunngåelig p.g.a. barns generelle atferd."

Vi vedlegger en link til generell info fra folkehelseinstituttet og ber dere hjelpe til så vi unngår mest mulig smitte av sykdom til barn og ansatte i barnehagen.

Les mer HER