Hjalmar johansesn gate 8 4019
Redaktør: Christin Bigseth
Det er 7 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
<<<august 2020><<
august 2020
mtotfls
31010203040506
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Denne nettsiden blir ikke lenger oppdatert (01.07.20). Vi har fått ny nettside:

Grunnet endringer i smittevernveilederne for barnehage og barneskole/SFO er tidligere skriv som ble sendt ut med råd angående tolkning av retningslinjene ved sykdom i barnehage og barneskole nå utdatert.

Følgende retningslinjer er nå gjeldende:

• Barnehagebarn, elever og ansatte må ikke lenger være hjemme til de har hatt én symptomfri dag etter luftveisinfeksjon. Det holder at allmenntilstanden er god hos barn og elever, og at ansatte ikke lenger har symptomer.

• Noen barn, særlig de under 10 år, kan ha restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste. Disse barna kan komme i barnehagen eller på skolen dersom allmenntilstanden er god og barnet er tilbake i sin vanlige form.

• Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal sendes hjem og holdes hjemme inntil tilstanden er avklart.

• Barn og ansatte skal selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse ikke møte i barnehagen eller på skolen. Ansatte skal holde seg hjemme til de er symptomfrie, mens barn skal holdes hjemme til allmenntilstanden er god.

•  Mange yngre barn har ofte rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon, og særlig etter at de har vært ute. Disse barna kan komme i barnehagen/på skolen såfremt barnet ikke har feber og ellers er friskt.

•  Eventuell testing avklares med lege etter gjeldende retningslinjer. Ved positiv koronatest følges egne retningslinjer.

Det er tilstrekkelig at foresatt(e) vurderer at barnet er tilbake i god allmenntilstand, legeerklæring er ikke nødvendig selv om barnet etter en gjennomgått luftveisinfeksjon har restsymptomer som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste.

Fra 1. juli 2020 vil denne nettsiden ikke lenger være i bruk.

Vi anbefaler at dere abonnerer på den nye nettsiden, slik at dere får beskjed på mail når ny informasjon legges ut.

Her er link til den nye nettsiden:

Fra uke 27 vil vi ikke lenger kartlegge tidspunkter for levering i henting.  I denne perioden vil flere avvikle ferie og det vil være færre barn som leveres og hentes.

Ved levering og henting må fortsatt retningslinjene om smittevern overholdes. Avdelingene sender ut SMS med retningslinjene som gjelder i løpet av uken.

Mvh. Lederteamet.

Tusen takk for et positivt samarbeid med dere foreldre så langt i forbindelse med Covid-19.

Åpningstider:

Vi har ordinær åpningstid fra mandag 18. mai, men det er nødvendig å innhente informasjon om leverings- og hentetidspunkter for to uker om gangen.

Dere vil torsdag 14. mai få utdelt et kartleggingsskjema, som vi ber dere fylle ut og levere til avdelingen fredag morgen 15. mai.

Dette fordi:

○       for at vi skal ivareta smittevern reglene.

○       for at vi skal legge til rette for gode levering - og hentesituasjoner.

○       for at vi skal kunne være godt forberedt og tilby god kvalitet.

Barnehagene er avhengig av et godt samarbeid med foreldregruppen for å begrense belastningen i ytterkanten på dagene, og for å få til en god og trygg hente- og bringesituasjon. Barnehageplassen benyttes der det er behov.

Basert på kartleggingsskjemaene fra dere foreldre vil vi sette opp tider for levering og henting.

Foreldre i samfunnskritiske funksjoner trenger ikke lenger søke om utvidet åpningstid til virksomhetsleder.

Praktisk:

·       Barna må ha med matboks hver dag. Barna skal ha med mat til å dekke måltidene i barnehagen (08.00 - frokost, 11.00 - lunsj, 14.00 - fruktmåltid).

·       Alt av klær og utstyr som er i bruk, skal tas med hjem hver fredag.

·       Ingen leker o.l. skal tas med inn i barnehagen

·       Smokk/kos o.l. tas med hjem hver dag.

Organisering av kohorter:

·       Avdelingene deles i to kohorter, kohortstørrelsene vil variere ut ifra avdelingenes behov.

·       De to kohortene på avdelingen kan samarbeide i starten av dagen, ved pauseavvikling og i slutten av dagen.

·       De to kohortene skal ikke samarbeide med andre kohorter fra andre avdelinger.

Se ellers revidert veileder for smittevern:

Vi ser fram til et fortsatt positivt samarbeid!

Hilsen Lederteamet