Vel avdeling Framside
Lonarmyrvegen 1 4345 Bryne.
Telefon: 51778310 / 975 88 284 Send e-post til oss
Styrar: Marianne Byberg
Månedsplan Blå avdeling
Månedsplan Rød avdeling

Velkommen til Maurtuå barnehage!
Åpningstider: 0700-1630

Rød avdeling:     907 53 524.
Blå avdeling:      907 49 966.
Grøn avdeling:   906 91 165.

Konsert og maleaktivitet

I dag har vi hatt show for rød og grøn avdeling og så for hverandre etterpå. Først sang vi sang og spilte instrument for en av gruppene på de to andre avdelingene. Vi hadde sangene "Lydsalat" og "Jeg heter høne pøne klukk, klukk, klukk". Etterpå hadde vi show for hverandre hvor de som ville hadde både dans, triks og sang show.

I dag lekte vi ute i barnehagen. Noen lekte bare fritt mens andre ville være med på regelleker som stiv heks og 123 rødt lys. I grillhytta stellet Anne Lise i gang med stormkjøkken og laging av tomatsuppe. Noen av barna var også med på å skjære opp pølse til suppa.

I dag var det tur og musikksamling som stod for tur på grøn avdeling.

I går stod det forming på planen til maurene.

I dag hadde vi om målinger. Først hadde vi en liten økt med aktivitet hvor vi jogget rundt på kjøkkenet mens vi gjorde diverse øvelser. Etterpå målte vi høyden på alle og så hoppet vi lengde og målte hvor langt vi hoppet. Deretter var det litt frilek på avdelingen.

Tur i skogen

I dag har me hatt måling av TID, ved å sykle på tid. Kvart barn sykla to gonger, og konkurrerte med seg sjølv. Det gjekk i full fart, med god innsats.

Litt glimt frå leik og aktivitetar siste dagar.....

I 6 årsklubben framover skal me ha om MÅLING, delt inn i LENGDE, VEKT, VOLUM. Denne veka har me hatt om måling av lengde. Me har sett på ulike måleredskap som linjal, metermål, målebånd, tråd, måle med føtter. Me snakka og om kva me treng å måle lengden på, og kvifor.

Me har GLEDA fuglane i denne vintertida, ved å lage og henge opp fuglemat til dei. Me smelta Delfiafett,og rørte oppi fuglefrø, som me igjen la i former og avkjølte. Me håper småfuglane har smaka på den gode maten, og er blitt gode og mette.

I dag lagde vi fuglemat som vi skal ha med oss på tur neste uke og henge opp.

4 for oksen og 5 for hesten.

På tur i skogen på jakt etter hesten.

Vi gikk tur inn i skogen og hadde med oss telle oppgaver. Vi skulle finne diverse ting og skogen og i forskjellig antall.

Vi har laga kort for å glede noen. Barna pyntet og prøvde seg på å skive selv.

Litt bilder frå innedagen tirsdag, då kosa me oss med perling også fekk me låna èin kul bilbane med småbiler frå raud avd.

Idag har me vore inne heile dagen.. Me har lage ferdig Gullhår... Det blei nokon fine figurer. Så har me hatt disko, togbane bygging, perling, lesing og mykje meir.

I dag var det uforsvarlig å sende dei små ut på glattå.

Me hadde fysisk aktivitet på kjøkkenet i dag. Me begynne alltid først med lett oppvarming før me begynne på programmet. Då er det full "guffe" med god musikk, mens me varme opp alle kroppsdeler. I dag hadde me ein terning der barna skulle trille for å sjå kva tal dei fekk, så såg me på ein plakat kva for ein øvelse som stod under tallet. Etterpå delte dei seg opp i grupper, alt etter kvafor ein lek dei ville ha.

I dag tok vi med oss akebrett og rompebrett på tur og gikk til akebakken gjennom skogen. Forholdene var helt fantastiske så vi fikk god fart og alle fikk prøvd seg på en eller annen type aking. Etterpå koset vi oss med litt kakao før vi tok turen til barnehagen igjen.

På mandag laga vi flotte kunstverk som skulle brukes til isskulpturene.

I dag hadde vi mattetivoli. Vi delte oss inn i fem grupper med blanding av marihøner og summerfugler. Det var fem poster som vi rullerte rundt på med diverse oppgaver. Vi hadde litt av hvert som telling, måling, mønster og former.

I dag stod mattetivoli på programmet, denne måneden er det fokus på fagområdet antall, rom og form.

Før me gikk ut på føremiddagen i dag, var det god leik blant tusenbein og mauregruppa.