Velg avdeling Froskane 3-6 år
Besøksadresse: Karussveien 4 Postadresse: Postboks 4, 4685 Nodeland
Telefon: 38 11 37 60 Send oss e-post
Redaktør: Helle Schiøtz

Vi må fortsette å gjøre det vi kan for å unngå smitte i barnehagen!!

• Dere foreldre er kjempeflinke til å bruke munnbind når dere er i situasjoner i barnehagen der dere ikke kan holde to meters avstand.  Det anbefales at foresatte bruker munnbind når 2 meters avstand til ansatte/øvrige barn i barnehagen ikke kan overholdes i hente og bringe situasjoner. Vi ber dere om å bruke munnbind både i garderobene og på uteområdet.  Fortsett den gode bruken!

• Det henger spritflasker ved porten. Sprit dine og barnas hender når dere kommer.

• Vaske barnas hender med vann og såpe når de kommer i barnehagen om morgenen.

• Følge barna til døra inn til avdelingen fra garderoben og ta avskjeden der. Foresatte skal ikke inn på avdelingen.

• Hvis avdelingen er ute tar dere barna med inn til håndvask og følger dem ut igjen til det området avdelingen er.

• Hold avstand fra andre familier ved levering og henting. Er det mange i garderoben på en gang, vent utenfor til det blir bedre plass... Maks to familier i garderoben på en gang. Kun en foreldre i garderoben med hvert barn.

• Eldre søsken som ikke går i barnehagen må vente utenfor porten.

• Barna er ute så mye som mulig  for å redusere smitterisiko. Husk å sende med barna nødvendig klær og utstyr for at de skal ha det bra ute over lang tid.

•Smør barna med solkrem hjemme før dere kommer i barnehagen.

IST Direkte er et kommunikasjonsverktøy mellom foresatte og personale i barnehagen. Barnehagen har  brukt dette verktøyet for å registrere barn inn og ut en god stund, og nå ønsker vi at alle foreldre også benytter systemet til å blant annet registrere ferie og fravær.

Torsdag 13. mai er det Kristihimmelfartsdag, barnehagen er da stengt.

Fredag 14. mai har Karuss og Skårungen barnehageenhet planleggingsdag. Barnehagen er stengt denne dagen. Ansatte har jobbet inn denne dagen med faglig arbeid fordelt på to kvelder tidligere i år.

Mandag 24. mai er det 2. pinsedag, barnehagen er da stengt.

Onsdag 12. mai markerer vi 17. mai for barna i Karuss barnehage.

Vi går i tog rundt barnehagen med avstand mellom de ulike gruppene, vifter med flagg, synger og roper hurra.

Når vi kommer tilbake til barnehagen spiser vi pølser, har tradisjonelle 17. mai-leker og spiser is i våre delte grupper.

Vi stiller oss opp på asfaltplassen og synger "Ja, vi elsker" før toget går fra barnehagen ca. klokken 10.

Det er dessverre ikke anledning til at foreldre/foresatte eller andre kan være publikum i år.

Ta med flagg merket med barnets navn denne dagen.

Her kommer noen bilder fra et lite formingsproskjekt med utgangspunkt i boka Lille larven aldri mett.

Grønn gruppe på tur

Idag gikk turen for 12 flotte Froskebarn opp og over Bjønneheia!  Klatring og flott balansetrening i ulendt terreng.  Blåbærkart, hvitveis, fuglesang og en død rødstrupe så vi på vår vei.  På vei hjem stoppet vi innom den nye gapahuken og skrøt av de flinke ungdommene som snekra der!  Masse fin lek nede på plassen der den gamle gapahuken stod før vi måtte hjem igjen til barnehagen.

Idag pakket 15 stykk blide, aktive og nydelige barn sekker med niste og vann og satte kursen oppover Karussbakken.  Målet for dagens tur var å synge bursdagssang og feire bursdagen til en "sykemeldt" Froskekompis!  PS! Ikke noe smittsomt.  Vi fikk kose oss med nista vår i hagen, vi fikk hoppe på trampoline og leke på lekeplassen.  Is fikk vi også vi heldiggriser.  For en dag! Tusen takk for at vi fikk komme på besøk!

Vi øver oss på å gå fint i en av sidene på fortauet og å holde i ei hånd når vi går langs veien og de voksne synes vi begynner å bli ganske så gode.  Øvelse gjør mester!

En sprek og glad liten gjeng fre Froskane som la ut på tur i deilig vårvær!  Skoleklubben skulle opp til Slettheitoppen på sitt siste "hjemmebesøk".  Over hvite og gule streker på fotballbanen, oppover grusveien med hvitveis, vårlukt og fuglesang til  vår første lille pause ved Fiskåvann.  Vi traff et stokkand- kjærestepar både på vei opp og ned!  Gutten hadde veldig fine farger synes vi.  Etter en liten pause og litt "bensin" stramma vi muskler og satte kursen videre oppover bakken til Slettheitoppen!

Etter fotoseanse utenfor bolig var det mat og masse flottt lek på en lekeplass med en sjørøverskute og her var det Sabeltann- lek for alle penga.  Vi tok oss også en tur ned i skolegården til Øvre Slettheia skole da de gikk inn til time og vi klatra i tau, kasta ball og lekte i lekestativet.

Veien hjem gikk som en lek nedover bakkene og med litt TikTok musikk på en liten høytaler var det ingen problem for beina å bevege seg.  Vi tok til og med turen opp og innom der de byggerr den nye gapahuken til Karuss Skole.  Gravemaskin som fikser tomt til ny turnhall fikk vi også sett på nært hold.

Glade barn og voksne,sol, frisk og deilig luft på en mandag- kan det bli bedre?!  Ønsker alle en fortsatt fin og solfylt dag!

Lite visste jeg at vi hadde så mange kokker på avdelingen :)