Meny
Velg avdeling Forside
Besøksadresse Haugesundsgate 27 4014 Stavanger Telefon: 51 50 88 10 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Rektor: Harald Nedrelid
Registreringsskjema til flerspråklig assistent 2020-2021
SØK HER
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Johannes læringssenter barnehage
Se film her!
Er barnet ditt i karantene?

Dersom du har fått beskjed om at barnet ditt må være i karantene, har du gjerne flere ting du lurer på. Noen foreldre kan oppleve situasjonen som stressende. 

Folkehelseinstituttets råd for de som skal være i karantene finner du her. 

Barn har ulike reaksjoner

Både yngre og eldre barn kan ha ulike reaksjoner på å være i hjemmekarantene eller isolasjon. Noen barn kan bli triste, engstelige, redde, sinte eller irriterte, mens andre ikke har noen vonde følelser knyttet til å være i karantene. Noen barn får vondt i magen, hodet eller deler av kroppen, og foreldre kan lure på om barnet er sykt. Noen barn kan være redde for at foreldre eller søsken er syke.  Alle disse følelsene er vanlige. Og for de aller fleste vil disse reaksjonene gå over. Det kan likevel være utfordrende for hele familien når hverdagen endrer seg på denne måten. For mer informasjon om hvordan du kan snakke med barna og hvor du kan søke hjelp ved behov, se her.

Kontakt med barnehagen/skolen

Dersom dere skal i karantene, vil barnehagen/skolen ha kontakt i løpet av perioden for å høre litt hvordan det går med barnet/eleven og for å ivareta en god relasjon og skape forutsigbarhet gjennom karantenetiden.  Hvordan kontakten skal være i deres tilfelle avtaler dere med barnehagen/skolen. Noen tar en prat på telefon eller på facetime, mens større skolelever har kontakt med skolen ved hjelp av en digital plattform.