Meny
Velg avdeling Sildå - Vågen
Hovedadresse Skeiehagen 37 4083 Hundvåg Telefon: 51 912121 Send oss e-post
Buøy barnehage Styrmannsveien 21B 4085 Hundvåg Telefon: 90 51 35 75 Send oss e-post
Vågen Barnehage Øvre Vågen 11 4085 Hundvåg Telefon: 51 85 80 90 Send oss e-post
Husebøstykket barnehage Vestrikroken 1 4085 Hundvåg Telefon: 51 85 09 50 Send oss e-post
Torsahagen barnehage Terje Vigensvei 19 4083 Hundvåg Telefon: 51 91 21 33 Send oss e-post
Skeiehagen barnehage Skeiehagen 37 4083 Hundvåg Telefon: 98 46 11 61 Send oss e-post
Roaldsøy barnehage Roaldsøyveien 35 4085 Hundvåg Telefon: 90 51 35 75 Send oss e-post
Redaktør: Elisabeth Aarthun-van der Hagen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Endelig fikk vi litt skikkelig vinter. Spennende med snø og is.

Barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider. Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna opplever, utforsker og eksperimenterer med naturfenomener og fysiske lover. Interessant var det å fryse vann og se at det ble til is. Forventningsfulle barn fylte vann i ballonger. Disse la vi ute i barnehagen da det var frost ute. Alle var spente på å se om vannet hadde frosset til is. Stemningen var stor da barna klippet opp ballongen og det viste seg at det var blitt is inni. Vi hadde også frosset is i bokser og melkekartonger. Noen av kartongene hadde vi konditorfarge i. Disse var delvis frosset, men det var litt vann igjen inni. Noen av barna lurte på om de kunne få smake på saften inni isen. Det ble ingen smaking på "saften", da vi bare hadde noen få frosne melkekartonger. Da vi tømte ut vannet, så det ut som en vase. Andre bokser var det frosne blader og blomster inni. Flere av barna lekte med isen ute i barnehagen. Noen tok til og med med seg isklumpen sin hjem for så å ta den med tilbake til barnehagen dagen etter. Vi har også vært på tur og testet å skli på isen. 

Ekstra stas var det at det kom snø, så vi har hatt noen kjekke dager i akebakker i nærmiljøet. I samling har vi blant annet lest boka "Venner i snøen" og vi har snakket om ulike begrep knyttet til vann, frost og snø. Vi har bilder av vinteraktiviteter og begrep på veggen inne på avdelingen. Flotte vinterbilder har barna også laget.

 Denne dagen har alle barnehagene i Hundvågbarnehagene planleggingsdag, og barnehagene er da stengt.

I rubrikken "informasjon" på høyre side på hjemmesiden finner du nå oversikt over planleggingsdager i 2021/2022, samt skoleruta for Stavanger kommune.