Velg avdeling Rekene - Vågen
Hovedadresse Skeiehagen 37 4083 Hundvåg Telefon: 51 912121 Send oss e-post
Buøy barnehage Styrmannsveien 21B 4085 Hundvåg Telefon: 90 51 35 75 Send oss e-post
Vågen Barnehage Øvre Vågen 11 4085 Hundvåg Telefon: 51 85 80 90 Send oss e-post
Husebøstykket barnehage Vestrikroken 1 4085 Hundvåg Telefon: 51 85 09 50 Send oss e-post
Torsahagen barnehage Terje Vigensvei 19 4083 Hundvåg Telefon: 51 91 21 33 Send oss e-post
Skeiehagen barnehage Skeiehagen 37 4083 Hundvåg Telefon: 51 91 21 22 Send oss e-post
Roaldsøy barnehage Roaldsøyveien 35 4085 Hundvåg Telefon: 90 51 35 75 Send oss e-post
Redaktør: Elisabeth Aarthun-van der Hagen
Barnehageplass Stavanger kommune
Søk barnehageplass
Vedtekter
Pris og betaling
Her finner du avdelingens telefonnummer, hvis du trenger å komme i kontakt med oss.

Velkommen til kunstutstilling med unike bilder laget av Vågens små kunstnere

Blåmeisene på Sildå og Rekene har hatt mange kjekke høstturer sammen. De første gangene var vi i skogen ved Settegarnsveien. Den siste tiden har vi vært på tur i Klampen. Vi har fått erfaringer med årstiden høst. Vi har plukket bjørnebær og smakt på epler og pærer som vokser på friområdet. Herlig:). Vi har sett at bladene på trærne har blitt gule, røde og brune. Noen trær har mistet nesten alle bladene, mens andre trær har flere blader igjen. Barnehagen skal bidra til at barna blir glade i naturen og får erfaringer med naturen som fremmer evnen til å orientere seg og oppholde seg i naturen til ulike årstider.

Vi har også møtt den kalde høstvinden, og kjent på høstregnet. Det er ekstra godt å komme inn etter en vind- og regnfull tur.

I naturen får barna ulike motoriske erfaringer. Det kan være å holde balansen, klatre, hoppe... De må bruke kroppen på ulike måter for å mestre ulike ting. Det kan være å få erfaring med hvordan de må holde seg fast og hvor de skal plassere foten når de skal klatre i et tre. Det kan være å erfare hvordan de skal komme seg opp eller ned fra en liten fjellskrent/ stein. Barnehagen skal legge til rette for at barna kan få et mangfold av naturopplevelser og få oppleve naturen som arena for lek og læring.

I skogen er det mye som kan undersøkes, og det er fritt fram for fantasien. En pinne kan bli til en fiskestang, og en stor stein kan være båten. Plutselig er det gjerne noen som kommer på at de skal være brannmenn, og flere kommer til for å bli med og slukke brannen. Noen har pinner som brannslange, mens andre bruker hendene.

På en av turene fortalte vi eventyr om "De tre Bukkene Bruse" og "Gullhår" kun ved bruk at naturmaterialer. Dette etter ønske fra barna.

Spurvene arbeider med tema eventyr. Her kommer litt bilder fra dramatisering av "De tre Bukkene Bruse". Først hadde de voksne rollespill. Så fikk barna lov å prøve seg i de ulike rollene. Rammeplanen sier at opplevelser med kunst og kultur i barnehagen kan legge grunnlag for tilhørighet, deltakelse og eget skapende arbeid.