Velg avdeling Gul avdeling
Telefon: 38 11 37 10 Faks: Kolsbergveien 24 Send oss e-post
Redaktør: Hannemor Olsen

Telefonnummer til Gul avdeling: 38 11 37 10

Hellinga har  barn som har fått påvist RS-virus. Mer informasjon finner dere på FHI sine sider.

Ferieregistreringen for jula er nå lagt inn i IST, og vi ber alle om å krysse av på om deres barn kommer eller ikke disse dagene. Siste frist for registrering er 29/11.

Ta kontakt dersom dere lurer på noe!

I løpet av uke 44 vil foreldreundersøkelsen for barnehager bli sendt ut til dere. Det er én foresatt pr. barn som mottar linken, og svarer. Når det gjelder dere som har søsken i barnehagen svarer foresatte for ett barn hver.

Vi håper at alle tar seg tid til å svare på undersøkelsen!

Fra og med 1. oktober begynner vi med matservering til ett måltid hver dag i barnehagen igjen. Det vil si at dere da kun trenger å ha med én niste + frukt.

Dersom barnet også skal spise frokost i barnehagen tar dere med litt ekstra mat til det.

Vi har fått henvendelse om at det er behov for litt mer informasjon rundt det nye testsystemet, hvis det skulle oppstå smitte i barnehagen. Vi forstår godt at det er mange tanker rundt dette hos dere foreldre, og håper dette kan bidra til oppklaring. Det må allikevel presiseres at dette er slik det er pr. nå. Som vi har blitt vant med det siste året, kan det plutselig komme endringer – enten på grunn av nye nasjonale føringer, eller at smittesituasjonen i byen gjør at det må gjennomføres annerledes.

- Når det oppstår smitte i en barnehage/skole, settes de «tradisjonelle nærkontaktene» som er under 18 år (avdelingen) i smittekarantene inntil test 1 (hurtigtest) er gjennomført. Er test 1 negativ, kan barna komme i barnehagen/skolen som vanlig. Det er TISK-apparatet som styrer karanteneuttak.

- Hvor raskt test 1 blir tatt, vil komme an på testteamets kapasitet. Dere foresatte vil alltid få beskjed pr. SMS hvis det oppstår et smittetilfelle i barnehagen, og dere vil få mulighet til å komme for å være tilstede ved testingen. Det er derfor viktig at alle har oppdatert tlf.nr. i IST! Vi har også anledning til å si til testteamet at vi mener at foresatte må være tilstede. I barnehagene som har vært berørt til nå, har foresatte vært med på testingen. Alternativt kan foresatte ta med barna til Kløvertun, dersom de heller ønsker det.

- Dersom foresatte ikke ønsker at barnet deres skal bli testet, skal barnet være i smittekarantene (10 dager). TISK-apparatet har ansvar for å fange opp at alle blir testet, evt. sette karantene på de som ikke testes. De som tester seg på Kløvertun vil da også fanges opp.

- Det er testteamets oppgave å gjennomføre testing – det skal ikke vi gjøre. Vi hjelper kun med å tilrettelegge for at testingen kan bli gjennomført.

- Barn under 12 år skal også ha en test nummer 2 – på dag 3, 4 eller 5.

Dersom det skulle oppstå en situasjon der et barn plutselig ikke vil ta test, og foresatte har valgt å ikke være tilstede, vil vi selvfølgelig ikke tvinge barnet til det – men ta kontakt med foresatte for å finne en løsning.

Viser ellers til informasjonsskriv som tidligere er lagt ut her på hjemmesiden.

Nye karanteneregler fra 16. august 2021