Maren Stagrims vei 2A 1930 Aurskog
mtotfls
01020304050607
Velkommen til Flatbyjordet barnehage

Flatbyjordet barnehage – et alternativ til dere som pendler innover mot Oslo!

Barnehagen ligger mellom Bjørkelangen og Aurskog, tett ved riksvei 170. Vi har bussholdeplass rett nedenfor barnehagen, for de som måtte trenge det. De siste årene har vi sett at barnehagene på Bjørkelangen får flere søkere enn det er plasser til. Flatbyjordet har tatt i mot mange barn fra Bjørkelangen, og har flere barn med adresse Bjørkelangen.

Vi er opptatt av å finne gode løsninger for de som vil velge å bli hos oss til skolestart, og vil samarbeide med barnehagene på Bjørkelangen dette siste året i barnehagen.

Alle som ønsker plass må sende søknad, også de som allerede står på venteliste.

«Gamle søknader», hvis du søkte i løpet av 2018, blir slettet, og kun nye søknader sendt etter 1.1.19 behandles i hovedopptaket.  Informasjon om rutiner for opptak, vedtekter for barnehagene og elektronisk søknadsskjema finner du på kommunens hjemmeside

Ønsker du å se barnehagen og hilse på før du søker, er du velkommen til å komme på besøk. Ring og avtal tid med oss på 67205170 Barnehagens rutiner for tilvenning kan du lese mer om på hjemmesiden vår under "flere dokumenter"  - oppstart og tilvenning.

For en fantastisk foreldregruppe barnehagen har!  Så mange dyktige, kreative og innsatsvillige foreldre, som har stått på for et oppgradert lekeområde for ungene.

I mai måned sådde vi gulrøtter og plantet både agurk-og paprika planter. I sommer har vi fulgt med på prosessen og endelig var tiden her for at vi kunne høste inn og smake på noen av grønnsakene våre. I rammeplanen for barnehager under fagområdet kropp, bevegelse, mat og helse står det at barna skal få innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra mat til måltid.

Eiketreet og Stabburet har hatt noen fine dager i skogen. Sol fra skyfri himmel, skog nesten uten mygg og knott, og mange slitne barn mot slutten av uka..

Endelig fikk vi et år med masse snø, vi hadde litt regn så noe forsvant. Men natt til vinteraktivitetsdagen kom det snø, så da var det bare for barn og voksne å spenne på seg skiene å komme seg ut.

I dag var dagen da barna kom i barnehagen med penklær, for i dag var det julebuffet for barna. Det krydde av barn med dresser, skjorter, slips, kjoler osv. Alle veldig stolte av å vise frem hva de hadde på seg, noen forklarte at dette var klærne de skulle ha på julaften.

Endelig hadde tiden kommet for at lavvoen skulle byttes ut med en gapahuk, vi hadde snakket om dette en stund med barna. De har ventet i spenning, det har vært mange raske føtter innover mot lavvoen i det siste for å se om noe hadde skjedd.

Rammeplanen sier: "Barnehagen skal legge til rette for at barn utvikler tolleranse og interesse for hverandre. Og respekt for hverandres bakgrunn, uansett kulturell og religiøs eller livssynsmessing tilhørighet. Personalet må skape interesse for å bidra til forståelse og tolleranse for forskjellige kulturer og ulike måter og leve på."

I januar og februar har vi hatt fokus på antall, rom og form. Vi har hatt som mål at barna skal oppleve glede over å utforske og leke med tall, former og mønster, størrelser og mål og gjennom å sammenligne og sortere.

I dag skulle vi se på den magiske boksen, vi skulle se hva som skjedde når vi helte vann oppi den magiske boksen. Hvordan ser den magiske boksen ut inni, hva skjer når vi heller vann i den? Hvorfor kommer det grønt vann ut?

I sommer fant vi en larve i barnehagen, dette viste seg å være en vanlig mauresvermer larve. Vi tok den med inn for å se om den kanskje kom til å puppe seg.