Forside
mai 2021
mtotfls
31010203040506
Instruksjoner for hygiene og atferd i Bekkevegen bhg

Instrukser for hygiene og atferd i Bekkevegen barnehage

INFORMASJON TIL FORELDRE:

Levering og henting Det er viktig at alle foresatte holder seg til tidene de har fått tilsendt på SMS. Dette for å ikke skape kø og mange personer enn nødvendig i barnehagen samtidig.

Barn og foreldre skal vaske hendene på utedoen på utsiden av sin avdeling før de kommer inn. Ingen foreldre skal inn lengre enn grovgarderoben og det skal kun være én familie og én ansatt i garderoben samtidig. Det samme gjelder ved henting. Ved levering og henting av flere barn kan dere ikke gå gjennom barnehagen, dere må levere/hente til den respektive avdelingen fra utsiden.

Dere må IKKE ta med vogn inn i garderoben.

Informerer om at dere må kunne måtte vente ute - med god avstand - om det skulle være en familie i garderoben. Det samme ved henting.

Ved levering utendørs finner dere den voksne som tilhører barnets gruppe, og levering foregår da ute. Dere vil få beskjed om hvilken gruppe barnet deres tilhører ved oppstart.

Vi håper dere kan levere og hente så raskt som mulig slik at vi ikke har unødvendig mye mennesker i barnehagen. Vi skal selvfølgelig ta hensyn til at noen barn kan synes det er litt vanskelig med avskjed nå i oppstarten, og som kanskje derfor vil trenge litt ekstra tid. Ved henting vil det ikke blir brukt like mye tid på dere foreldre som før, men ta gjerne en telefon om det er noe det lurer på.

Ingen skal ha med leker hjemmefra, men tutt og bamse (overgangsobjekt) til soving er selvfølgelig greit på småbarn.

Alle skal være smurt med solkrem før de kommer i barnehagen. Det må også ligge solkrem i hyllene for å smøre barna utover dagen. Gi disse til personalet.

Ytterklær skal tas med hjem hver dag.

Det vil dessverre ikke blir servert frokostmåltid i barnehagen i denne perioden, så barna må ha spist frokost før de blir levert.

Alle må møte friske (gjelder også den som leverer) og uten luftveissymptomer.

RUTINER PERSONALET

Håndhygiene for ansatte og barn:

1. Alle barna skal få demonstrert hvordan man vasker hender ordentlig i en samling og få forklart hvorfor dette er viktig.

2. Ansatte og barn må vaske hender på utetoalett før de kommer inn etter utetid og etter turVaske hender på ny etter vi har tatt av ytterklærne

3. Ansatte må være til stede når barna vasker hender

4. Håndvask når hender er synlig skitne

5. Håndvask i alle overganger (garderobe, før og etter måltid, overgang fra et rom til et annet osv.)

5.Vaske hender etter alle toalettbesøk - som betyr at dogåing må være i følge av voksen.

6.Alle skal alltid vaske hender etter hosting og nysing

Levering og henting:

1. Barna tas hovedsakelig imot av den faste voksne som tilhører deres gruppe/kohort.

2. Alle avdelinger bruker de inngangene som hører til avdelingene. Foreldre skal kun komme inn i grovgarderoben. Det skal ikke være mer enn én levering i garderoben om gangen – dette fordi grovgarderoben er for trang til å kunne holde god nok avstand. Det betyr at foreldre ikke har anledning til å bruke lang tid i henting og levering. Vi må selvfølgelig ta hensyn til at det er lenge siden barna har vært i barnehagen og prøve så godt vi kan å gjøre leveringen bra likevel.

3. Det er ikke mulighet for å gå gjennom barnehagen/avdelingene for å hente/levere barn på andre avdelinger. En må ut og så inn igjen til den aktuelle avdelingen.

Rengjøring:

1.Lekene som lekes med skal vaskes daglig. Legg vekk leker som ikke kan vaskes, og ha et minimum av leker tilgjengelig på avdelingen.

2.iPad må rengjøres før og etter bruk.

3.Tastatur og mus vaskes før og etter bruk

4.Desifisering av bord og kontaktpunkter (vannkraner, toalettknapper, toalettet, bordoverflater, dørhåndtak, kjøleskapshåndtak og lysbrytere osv.) skal vaskes minimum to ganger daglig.

5.Søppel skal tømmes før det bli helt full, og minst én gang daglig.

Avstand mellom hverandre:

1.Dette er selvfølgelig svært utfordrende i en barnehage, hvor barna har behov for omsorg og nærhet. Men så godt det lar seg gjøre, må vi prøve å ha mest mulig avstand mellom barna under måltid, samling osv.

2.Vi vil ha kohort med 6 barn + 1 voksen per store barn, og 3 barn + 1 voksen på småbarn. 2 og 2 kohort kan jobbe sammen for å få til det praktiske i barnehagehverdagen.

Mat

1.Vi kommer ikke til å servere frokost. Derfor må barna ha spist frokost FØR de kommer i barnehagen.

2.Vi kommer fortsatt til å servere lunsj og fruktmåltid i barnehagen, men barna får ikke smøre selv. Voksne smører for barna. Den voksne som smører vasker selvfølgelig hendene først, men bruker også hansker. Med en gang du tar på noe annet enn maten (for eksempel ansikt, egne klær osv.) må hanskene kastes og tas nye.

3.Vannflaskene må tas med hjem eller kastes.

4.All mat deles i porsjoner – ingen type «ta selv» oppdekkinger.

1.Vi har ikke torsdagstwist og fellessamlinger

2.Møter skjer så langt det mulig via skype eller telefon

3.Håndsprit skal alltid være lett tilgjengelig

4.Minner om at det fortsatt ikke er lov å ha med leker i barnehagen. Tutt og kos er lov når barnet sover/ slapper av.