Meny
Velg avdeling Forside
Bekkevegen 12 4100 Jørpeland
Telefon: 51742840 Send oss e-post
Redaktør: Laura Vatne
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2023><<
mars 2023
mtotfls
27280102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Barnehage dagen

Innholdet i en barnehagehverdag vil variere fra dag til dag, avhengig av hva barna er opptatt av og hvilken årstid vi befinner oss i.
Allikevel har vi en del faste rutiner.  

Vi åpner kl. 06.45.
Det er fint om vi får beskjed om barnet ditt kommer før kl. 0730, da vi kan sette inn voksne etter behov.  Vi har som mål at en voksen skal ta i mot barna i garderoben. Barna skal på denne måten føle seg velkomne og trygge. Beskjeder utveksles mellom foreldre og personalet. Avskjed med foreldrene er en viktig rutine for barna og det beste for alle er at dette går greit. Vår erfaring er at dette går fint for de fleste etter et par uker. Det er viktig at foreldrene sier ”ha det bra” og vinker før de går. Det er nødvendig at avskjeden blir tydelig, ellers kan barna bli usikre. Dette tidspunktet er et godt tidspunkt for personalet å få kontakt med barna og starte en god barnehagedag. Barn er forskjellige og har ulike behov. Det er derfor greit at du gir beskjed om ditt barn trenger en annen mottakelse enn den vi gir.

Kjernetid innført i barnehagen – Fra august 2013 ble det innført kjernetid i barnehagen fra kl 0730-1600.
Har du behov for å benytte deg av tiden mellom kl 0645-0730, eller 16.00-16.15 søker du om dette på egen skjema. Skjema leveres til barnehagen ved styrer.  

Frokost fra kl. 0730-0800.
Dette er en positiv start på dagen der barn og voksne spiser og snakker sammen. Vi legger vekt på at måltidet skal være koselig. Ellers er dette en fin anledning til å fremme selvstendighetstrening og språkstimulering. Her har barna med egen matpakke. 

09.30 - Barnehagedagen starter
Barna skal være i barnehagen til 09.30, da starter vi med grupper og aktiviteter. Flere dager i uka er denne timen satt av til smågrupper og aktiviteter i regi av voksne.
Lek og aktiviteter. Store deler av dagen er avsatt til lek både ute og inne. Barna velger stort sett fritt hva de ønsker å leke. De voksne legger til rette for nye leketema og leker gjerne sammen med barna. Barn er lek! Leken kan stimulere alle sider ved barnets utvikling. Dette gjelder både språklig, sosial, emosjonell, kognitiv, moralsk og motorisk utvikling. Leken er også med på å utvikle kreativiteten og evnen til å løse problemer, og barnet lærer noe om hvordan verden fungerer både sosialt og fysisk. Vi legger også til rette for formingsaktiviteter og aktiviteter ut fra rammeplanens 7 fagområder. Aktivitet i barnehagen kan være så mangt: Turer, baking, snekring, vasking, formingsaktiviteter, PC spill og lignende. Barna blir kjent med nærmiljøet og ulike materialer.

Samling: Alle barna på avdelingen samles omkring en halv time for å gi følelse av fellesskap. Barna lærer å vente på tur, ta hensyn til og lytte til andre. Vi forsøker å fremme enkeltbarnet og oppmuntrer barna til å stå frem i gruppen. Samlingene skal være en positiv del av dagen der vi legger vekt på sang, rim og regler, dramatisering, høytlesning med mer. Noen ganger har vi fellessamlinger der alle avdelingene samles på kjøkken. Da er det en avdeling som har hovedansvaret for innhold i samlingen. Denne rullerer fra måned til måned. 

Lunsj 11.00-tiden: Dette er også en fin anledning til å sitte sammen i grupper og snakke. Vi synger for maten for å skape ro, markere at måltidet begynner og fordi vi mener det er en fin skikk.  Foreldrene betaler kr 400,- pr måned i matpenger for en hel plass. Dette er for 2 måltider, og betales på samme faktura som barnehageplassen.  

Hvilestund for de barna som har behov for det..

Stell / pottetrening / toalett- / garderobesituasjon: 
Målet er renslighetstrening. Hos småbarnsavdelingene fra 1-3 år legges det vekt på at dette skal være en positiv opplevelse for barna med sang, kos og god tid til hvert enkelt barn. Vi oppmuntrer barna til å klare mest mulig selv i forhold  til det å gå på do og vaske hender, samt med av- og påkledning. Dette gir fine anledninger til å lære begreper (”fot, arm, bein etc.). Finmotorikken utvikles og viktigst av alt: Barna opplever mestringsfølelse ved at det ”kan sjøl”. 

Fruktmåltid kl. 14.00. 
Her serveres lett mat, skiver/knekkebrød, frukt og vann.

Rydding: 
Vi lærer barna å ta vare på leker og utstyr. Alle voksne og barn tar del i ryddingen ute og inne. Vi lærer hverandre å samarbeide og utvikle ordenssans.

Avskjed: 
Her er det anledning for barn, foreldre og personalet til å snakke sammen om hvordan dagen i dag har vært, samt andre beskjeder og informasjon.  
Personalet har arbeidstid til kl. 16.15 da barnehagen stenger.