Haugåsstubben 1 d, 4016 Stavanger Postboks 355, Forus, 4067 Stavanger
Redaktør: Bente Sjøthun
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
BeSeen - Babytegn

Klikk for å vise større bilde

Babytegn er en før-verbal kommunikasjonsform. Fra 6-9 måneder kan barn uttrykke seg gjennom tegn. Talespråk kommer ofte når barn er 12-18 måneder gamle.  Årsaken til disse forskjellene er at barn under 24 måneder har lettere for å kontrollere  sine egne hender enn å kontrollere stemmebånd, lepper, tunge og tenner.

Du kan da ha toveis samtaler med barnet før dere kan snakke med hverandre verbalt. Når et barn kan kommunisere tidligere, blir hun generelt mer glad og mindre stresset og frustrert. Det gjør det lettere for overgangen til talespråk, samt det er med på å utvikle barnets språklige, sosiale og intellektuelle evner.

“Vi begynte med babytegn da Lauren var 2 måneder gammel og hadde egentlig ikke særlig tro på at Lauren kunne forstå oss før hun var en god del eldre. Vi gjorde som de sa på kurset og brukte tegnene flittig likevel. Da hun var 4 måneder gammel vippet hun av glede når vi sa ”melk” og smilte når vi sa ”bleie”! Hun gjorde seg dermed klar for det som skulle skje. Det var tydelig at hun forsto hva vi sa med tegnene!”

Lisbeth, mor til Lauren

Mer informasjon finner du her