Meny
Velg avdeling Forside
Avdeling Auglend - avdelingsleder Haugåsstubben 1 D 4016 Stavanger Telefon: 908 29 683
Avdeling Hillevåg - avdelingsleder Gerd-Ragna Bloch Thorsens gate 17-19 4016 Stavanger Telefon: 930 51 965
Postadresse Postboks 355 Forus 4067 Stavanger Telefon: 95011708 Send oss e-post
Redaktør: Hanne Rosså Lindanger
Det er 1 dokumenter i arkivet.
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Kongen og Dronningen

Endelig var dagen her, vi fikk besøk av to krabber. 

Den ene liten og den andre stor! De skulle hete Kongen og Dronningen. Barna var kjempe ivrige og ville holde og klappe på krabbene. Vi fikk studert øynene og de rare munnene deres. Når vi la dem ned i gresset krøp de sidelengs. Dronningen var den største krabben, under på skjellet hennes kunne vi se at det var en dame. Kongen var den minste krabben, og han var veldig rolig. Barna synes han kanskje var "litt trøtt" eller "redd". De hadde begge harde skjell så det var nokk en stund siden de hadde byttet skjell. Kanskje det var på tide at de skulle bytte? Alle holdt krabbene, vi måtte holde dem bak på skallet slik at de ikke kunne klype oss i fingrene. Det var veldig spennende! Til slutt var det på tide å si hade slik at de kunne bli sluppet ut i havet igjen. Nå lurer vi på hvordan det går med dem. Vi fortsetter tema om havet og nå skal vi se nærmere på manetene. 

Vi har gått på mange fine turer i nærområdet. Barna kommer selv med ønsker om hvor de vil gå på turen og vi prøver så godt vi kan å finne frem. Noen turer i skogen har vi også hatt. Regnbueløven er med som en ekstramotivasjon når vi begynner å bli slitne i bena, da trår han til og viser veien og finner modne bjørnebær til oss. 

Gullhår og de tre bjørnene har vert på besøk i eventyrsamling på basen. Noen av barna kjenner godt til eventyret og er med på å fortelle. Det er like rart hver gang gullhår spiser grøten til den lille bjørnen, "spiser hun den på ekte?", "har hun mage på skikkelig", "hvor forsvinner grøten?". Vi ser at de henter opp eventyret i lek både inne i dukkekroken og ute på tur. 

Inne på indigo leker vi mye med kitt. Barna lager blekksprut, krabbe, manet, pølser, gulrot, pizza og så videre. Vi har fått nye tusjer i mange forskjellige farger og det er kjempekjekt å tegne regnbuer. I samlingsstund har vi Kims lek med dyr fra havet. Først forsvinner ett dyr, så to, så tre. På tur har vi samlet inn mange fine høst blader som vi pynter med, limer på ark og lager fine høstbilder. I familiekroken er det gøy å bygge hytte med tepper, stoler, dukkeseng og mye mer. Inne i hytten dekkes det på med masse forskjellig mat og drikke. 

Uke 41 er høstferie. Bente skal ha fri torsdag og fredag. Gry, Maren, Ayse og Kristoffer er på jobb hele uken. 

Main Image
Bilde 1 av 24