Barnas Hus barnehage Hjalmar Johansens gate 5 4019 Stavanger Telefon: 51508822 Send oss e-post
Sørmarka Arena barnehage Sørmarkveien 22 4019 Stavanger Telefon: 51507832 Send oss e-post
Tyrihans barnehage Dalsetveien 7 4018 Stavanger Telefon: 51913095 Send oss e-post
Vannassen barnehage Vestvollveien 1 4017 Stavanger Telefon: 90284061 / 90367471 Send oss e-post
Redaktør: Hanne Rosså Lindanger
Trenger du bhgplass? Søk her
Søk barnehageplass

Velkommen til Åsen - barnehagene!

Åsen-barnehagene består av barnehagene Barnas Hus, Sørmarka Arena, Tyrihans og Vannassen. Totalt utgjør det 15 avdelinger, 65 ansatte og 230 barn.

På denne hjemmesiden vil vi dele nyheter, artikler, og generell informasjon som er relevant for deg som foresatt. På venstre side finner du informasjon om hver barnehage og på høyre side finner du informasjon fra avdelingen til barnet.

Husk å abonner på hjemmesiden. Da holder du deg oppdatert.

Helsesjef Runar Johannessen i Stavanger kommune har fortløpende vurdert smittespredningen mellom barn og ungdom.
- Situasjonen for grunnskolen og barnehagen tilsier at det er forsvarlig å senke smittevern-nivået, sier helsesjefen.

Vi fortsetter med de samme åpningstidene for uke 17

Rødt nivå
Ingen syke skal møte i barnehagen
God hygiene og forsterket renhold
Kontaktreduserende tiltak:

Unngå fysisk kontakt mellom ansatte (håndhilsning og klemming)
Dele inn barna i mindre kohorter*
Faste ansatte per kohort*
Unngå trengsel og store samlinger
Sikre avstand mellom kohorter* som ikke samarbeider
Dele inn uteområder for å holde avstand mellom kohorter*
To kohorter kan samarbeide
Unngå samlinger med mer enn to samarbeidende kohorter
Avstand mellom ansatte (minst én meter) i ulike kohorter
Vurdere alternerende oppmøtetider for barn

Syke personer skal ikke være i barnehagen
Ingen skal møte i barnehagen hvis de er syke. Dette gjelder både grønt, gult og rødt nivå.
Symptomer på covid-19, særlig hos barn, kan være milde og vanskelige å skille fra andre luftveisinfeksjoner. Det er først og fremst personer med symptomer som er smittsomme, og smittsomheten er størst idet symptomene oppstår. Dette er også grunnen til at det er viktig å være oppmerksom på symptomer som er nye, mens restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon er av mindre betydning for smittsomhet. Generelt anbefaler FHI bred testing for både voksne og barn med symptomer. Hvis et barn får symptomer på luftveisinfeksjon mens de er i barnehagen, skal foresatte varsles slik at barnet hentes hjem.
Foreldre bes være ekstra oppmerksomme på symptomer og holde barna hjemme hvis de har milde luftveissymptomer. Foreldre som selv er syke eller har symptomer skal ikke levere i barnehagen.

Helsemyndighetenes informasjonstelefon om korona er nå tilgjengelig på språkene polsk, arabisk, urdu og somali, i tillegg til norsk og engelsk.
Denne tjenesten åpnet mandag 15. mars og skal være tilgjengelig så lenge pandemien varer.

Alle språk har samme nummer 815 55 015.
Der vil du få en tastemeny som tar deg til rett språk. Ringer du fra utlandet, må du ringe +47 21 89 80 42.
Telefonen er betjent alle virkedager fra kl. 8.00 til kl. 15.30