Skaret terrasse 1 4326 Sandnes
30310102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Gå til Its Learning
Sosial kompetanse og smart oppvekst.

SOSIAL KOMPETANSE OG SMART OPPVEKST:

• Vi i skaarlia barnehage ønsker å gi barna en god start og nyttige redskaper til å møte de utfordringer og gleder livet vil gi dem. Noe av det viktigste vi kan gi dem i ryggsekken er SOSIAL KOMPETANSE. Sosial kompetanse legger grunnlaget for hvordan man møter verden på en god måte, hvordan man ivaretar andres så vel som egne behov. Barna skal lære å sette pris på et godt samarbeid, og ta vare på seg selv og andre. De skal kjenne igjen egne og andres følelser, og anerkjenne ulikheter og kvaliteter hos seg selv og menneskene rundt seg.
  • For å styrke barnas utvikling av sosial kompetanse bruker vi et tankesett som bygger på karakteregenskaper. Dette tankesettet er utviklet av SMART OPPVEKST, og brukes for å gjøre barn bedre rustet til å takle medgang og motgang i livet.
  • Karakteregenskapene det legges vekt på er blant annet mot, selvtillit, omsorg, tålmodighet, lærevillighet, nysgjerrighet, ansvarsbevissthet, humanisme (se alle egenskapene i vedlegget)

Karakteregenskapene knyttes opp mot barnehagens verdigrunnlag som beskrevet i rammeplanen.

• Utdrag fra rammeplanen: "å møte individets behov for omsorg, trygghet, tilhørighet og anerkjennelse og sikre at barn får ta del i og medvirke i fellesskap, er viktige verdier som skal gjenspeiles i barnehagen. Barnehagen skal fremme demokrati, mangfold og gjensidig respekt, likestilling, bærekraftig utvikling, livsmestring og helse" (rammeplanen, s.7)
  • Vi knytter også arbeidet med sosial kompetanse opp mot Skaarlia barnehages verdigrunnlag: " empati, trygghet, omsorg, vennskap og aksept for individet står sentralt i vårt arbeid. Verdigrunnlaget skal hjelpe oss å nå visjonen vår om at ALLE KAN"!
  • Når vi anerkjenner barnas karakteregenskaper er vi med på å støtte barnas selvfølelse, som igjen gir barna et godt selvbilde. Med et godt selvbilde vil barna bedre kunne takle, prøve, feile, øve og mestre.