topLogoSpacer

Nyland Barnehage

Oransje  Blå  Gul  Grøn  Raud

Kven kan dette vere sitt egg?
Publisert: 28-05-2015

picture

I går fann nokon av barna eit fugle egg på uteområdet i barnehagen. Ved å sjekke litt nærare på nettet fann vi ut at dette kunne vere eit egg frå svarttrosten.

Tur til fugleparken på Nærbø
Publisert: 27.05.2015 skrive av: Grøn gruppe

Vi brukar å ha minst ein tur i året til fugleparken på Nærbø. Ein turdag i mai passa det perfekt, fordi vi hadde vore så uheldige og gått frå døra til fryseskåpet i barnehagen ope ei helg, og dermed hadde me blant anna mykje brø å gje til fuglane....

Tur til Anne
Publisert: 26.05.2015 skrive av: Blå base

Ny turdag og vi la oss på hjul. Idag tok vi turen hjem til Anne. Vi gikk forbi sauene på turen, de ropte og bræækte til oss. og så gikk vi forbi et vann. der lå endene på brygga og solte seg. Mange hunder traff vi også på turen, noen store og noen bittesmå. Det var et stykke å gå, men vi byttet på å gå og sitte i vogna.

Vel fremme hos Anne, var det duket opp til fest. Vi kom inn i "snekkerbua" hvor langbord var dekket opp. Her fikk vi servert nystekte vafler med hjemmelaget syltetøy. Etterpå spiste vi pølse og jammen fant hun litt is også. Det var masse spennende å se på der inne, verktøy og ikke minst mange hester som var blitt skjært ut i tre.

Etter lunsj fortalte Anne eventyret om Rødhette og ulven. Vi sang mange sanger om sola, en liten blåfugl, trosten og reven.

Kos dere med bilder.

Arboreet
Publisert: 26.05.2015 skrive av: Raud

picture

Bussturen i sist veke gjekk til Arboreet. Her var det mange som ikkje hadde vore før. I Arboreet var det mykje som spira eller hadde knopper klar til å springa ut. Det var mange flotte Rhododendron eller alperoser som nokon og kaller det. Me fekk og auge på nokon rumpetroll egg som låg å gjorde seg klar til å symje rundt i vatnet. Det var ulike stier rundt og mange greide å lesa bokstavane på skilta.

Ha med leike dag
Publisert: 22.05.2015 skrive av: Raud

Tirsdag 26.05 kan raud gruppe ta med seg ei spesiell leike i barnehagen.

Sjå fleire artiklar >>

.