topLogoSpacer

Oransje  Blå  Gul  Grøn  Raud

GOD PÅSKE
Publisert: 15-04-2014 skrive av: Grete

VI I NYLAND BARNEHAGE ØNSKER ALLE EIN GOD PÅSKEFERIE MED EIT LITE TIPS TIL TURMAT.Eit sundt og godt alternativ til nistepakken.

Vi bakte desse deilige muffinsane til lunsj i går, noko som falt i smak hos barna.

Fleire har spurt etter oppskrifta som du finn på denne linken:

Tur for å se etter vårteikn
Publisert: 15.04.2014 skrive av: Blå base

Onsdag 9. april la vi ut på tur mot Eivindsholen. Vi stoppa mange plasser undervegs for å sjå om vi fann ulike vårteikn. Vi fann makk og marihøne, og såg at mange blommar hadde begynt å komme opp. Vi tok oss god tid undervegs til å studere blommane og insekta vi fann. Vi gjekk til leikeplassen ved Eivindsholen, og der fekk barna bruka kroppen til å både krypa, klatra og springa. Den store dissa der er og kjekk å vera mange oppi på ei gong. På vei tilbake såg vi på endene, og det var jammen ei svane og i vannet. Plutselig kom pusekatten forbi, og vi stoppa og studerte ei gammal rot med blommar rundt og på tilbakeveien.

Felles Påskefest
Publisert: 11.04.2014 skrive av: Grete

picture

I dag har vi hatt fellesdag der både Nyland 2 og Nyland 1 har vore samla. Vi starta i dekka med ei songsamling.Vi song om sola, den lille kyllingen og om haren. Deretter fekk alle delta i ei aktivitetsløype med song- og regelleiker som paradis, skattejakt, Slå på ringen, Ta den ring og la den vandre.

Fiskepinner og utforsking i ungdomsskogen
Publisert: 10.04.2014 skrive av: Grøn

I oktober grava vi ned søppel og mat i skogen. No var det på tide å grave dette opp å sjå kva som hadde skjedd med plastik, metall, mat og avis som hadde vore nedgreve så lenge. Dette var spennande og vi oppdaga ganske mykje rart ...

Ei gruppe laga fiskepinner denne veka, litt klissete på hendene men det smaka knallgodt når dei blei steikte.

Påskeaktiviteter og baking
Publisert: 03-04-2014 skrive av: Grøn

I full sving med påskeaktiviteter og toving av nokonpicture bittesmå runde baller, som skal bli til skjønne kyllinger. Nokon syns det var litt ekkelt med all den grønsåpa på hendene. Spennande å kjenne at ballene blei hardere og hardere jo meir me klemde på dei.

Tysdag har vore bakedag i lang tid no og rundstykker er grøn gruppe sin spesialitet. Når vi baker er det mykje teljing og begrep som er i fokus. Å baka til kvarandre kvar sin gong gjer at vi kan tala om kor godt det er når vi hjelper i eit fellesskap. Mykje ros om kor gode rundstykka er når vi et dei etterpå er og kjekt å høyra.

Sjå fleire artiklar >>

.