topLogoSpacer

Nyland Barnehage

Oransje  Blå  Gul  Grøn  Raud

Vår første tur i nærområdet
Publisert: 21.08.2014 skrive av: Gul gruppe

picture

Vi i gul gruppe gjekk ut i formiddag for å kunne utforske uteområdet litt aleine. "Kan me gå på tur" spurte ein av gutane. "Ja, det kan me" svarte vi og turen gjekk til leikeplassen opp mot Ungdomsskogen.

Her koste vi oss i lag og dissa, rutsja, klatra, vippa.....

Tilbake i barnehagen fant vi syklane igjen og lurte på kva den store lastebilen hadde med seg til Nyland barnehage i dag.

Sjå bilete frå dagen i dag.

Verdidokument
Publisert: 20.08.2014 skrive av: Styrar

I løpet av ein tre års periode frå 2012-2015 skal personalet i Nyland arbeide med verdiane våre respekt, tryggleik, kompetent, medverknad og humor. Me bruker både personalmøter, planleggingsdagar og veiledning i dette arbeidet. Dette skal ende ut i tre verdidokument. Første året laga med eit verdidokumen i forhold til personalet, sist barnehageår eit i forhold til barna og dette barnehageåret er me i gang med verdidokument i forhold til foreldre.

Dersom du vil sjå kva me har arbeida med  til nå finn du dei to ferdige dokumentene "Verdidokument personal" og" Verdidokument barn" ved å velge planverk i høgremenyen.

Eplekake og eplepai
Publisert: 15-08-2014 skrive av: EB

I dag har me brukt eple frå epletre i barnehagen til å laga eplekake og eplepai ( til dei voksne ). Kaka smaka litt eplesurt for epla var litt harde og ikkje heilt modne, men for ein god gjeng å ha med på kjøkkenet. Kutting av epler, knusing av egg, måling på vekt, røring og full konsentrasjon for å få små nok eplebiter. Ha ei god helg.

Eplekake i langpanne

500g sukker

5 egg

Lag eggedosis

________

500g mjøl

5ts bakepulver

500g margarin

10 skrelte epler

Legg eplene i båter i langpanna.

200 'c i 30- 40 min

HMS for foreldre
Publisert: 07-08-2014 skrive av: Monica TD

Barnehagen har lagt ut eit dokument "HMS for foreldre" som me ynskjer at alle foreldra les ved ny barnehagestart. Trykk på venstremeny under planverk så finn du det på høgre side.

Ripsbærplukking og sommer
Publisert: 15-07-2014 skrive av: Grete

RUNDE RARE RULLE RUSK  av Andrè Bjerke

Runde rare rulle rusk, rapset rips på Ibsens busk

Ibsen kom og skulle plukke, rips til rørte rips på krukke

Ned i krukken raspet Ipsen, Rulle som en rips blant ripsen

Rund og rød som ripsen selv, ble han syltet samme kveld

Nå er det mange ripsbær som er raude. Vi har prøvd å vente heilt til dei vart modne, men har smakt undervegs. Vi har plukka i kopp og rørt bæra med sukker etterpå.

Kos dykk med bilete frå dagen i dag.

picture

Sjå fleire artiklar >>