topLogoSpacer

Nyland Barnehage

Oransje  Blå  Gul  Grøn  Raud

Tur til Melsvatn og den nye hinderløypa!
Publisert: 25-03-2015 skrive av: Grøn gruppe

På tysdag var det igjen fint ver og vi bestemte oss for å reise til Melsvatn og prøva den nye hinderløypa. Den baud på nokre  balanseutfordringar, men med litt støtte og hjelp var det ein kjekk løype. Vi fekk også sjå ein frosk på nært hold og fekk studert han både på til vanns og på land..

Kateketen kom
Publisert: 25-03-2015 skrive av: Liten base

Idag fikk vi i Nyland besøk av kateketen. Det var ei kjekk dame som kom og hun hadde med seg en stor sort pose. Oppi den posen var det mange spennende ting.

Alle barna fulgte godt med da hun fortalte om påsken, Jesus og hva som skjedde for lenge siden. Det var palmer som viftet, et esel, vasking av føtter, et stort fjell med stein foran og en fin engel.

Her er noen bilder fra samlingen.

Besøk på Klepp Ungdomsskule
Publisert: 23.03.2015 skrive av: Gul gruppe

I dag var tiden inne for å brenne kyllingar og hus vi har laga av leire. "Farmor" hadde invitert oss til Klepp Ungdomsskule der ho jobbar som Kunst- og handverkslærer. Her stod elevar og "farmor" og venta på oss når vi kom køyrande med bussen. Figurane var allereie i den glovarme omnen på 1000 grader!

picture

Påskesamling med skattekiste
Publisert: 23-03-2015 skrive av: Oransje gruppe

picture

Fredag 20. mars hadde vi påskesamling på oransje gruppe. Vi fann fram skattekista, og i dag hadde bjørnen flytta ut og innholdet var bytta ut med påskeegg i ulike størrelser. Vi tok ut eit og eit egg og studerte kva vi fann oppi. Vi fann kokt og steikt egg som barna fekk smake på og i det eine egget var det og eit rått egg. Vi såg at det råe egget kunne renne frå ei skål til ei anna, og alle fekk kjenne på konsistensen. I eit påskeegg var det ein liten kylling, så då song vi "Ein liten kylling i egget lå". I eit anna egg låg det ein appelsin. Den fekk alle saman lov å lukte på. Ellers i kista fann vi ein gul blom, gul shiffong og gule fjører som vi kunne blåse opp i lufta. Tilslutt fekk alle lov til å leike fritt med alt som låg i kista.

Hverdagsglimt
Publisert: 23-03-2015 skrive av: Blå base

Det har vært en kjekk uke med mange kjekke opplevelser i barnehagen. Den ene dagen lekte barna at de var Bukkene Bruse og krabbet over broen. De måtte skyndte seg før trollet kom.

Vi har hatt samling for vekas barn hvor vi fikk se på og leke med leken hennes.

Elin har også en fortelling om den uheldige mannen og barna får ikke nok av denne historien.

På tirsdag hadde vi en flott tur til en kjekk lekeplass. Ungene synes det var spennende med leke og klatrestativ som endte ut i en rutsjebane.

Kos dere med bilder.

Sjå fleire artiklar >>