topLogoSpacer

Lage ferdig høstbilde
Publisert: 19.12.2014 skrive av: Oransje gruppe

picture

I dag fann vi fram høstbildet som vi begynte på i november. Barna hadde allerede mala bakgrunnen i høstfarger og samla naturmateriell både i skogen og ute i barnehagen. I dag gjennstod det å lime bildet ferdig. I ulike mønster la barna både blokker, kongler og pinner på bakgrunnen, det vart nokre flotte resultat:)

Nissefest 18.12.14
Publisert: 19.12.2014 skrive av: Nyland 2

picture

I dag venta vi på Nyland 2 spente på at resten av barnehagen skulle komme på besøk. Da alle hadde kommet på plass, hadde vi samling inne på oransje base sitt rom. "Harepus" ønsket velkommen til alle, og så fekk vi sjå ein historie om harepus og reven som fann eit brev. Brevet var i frå Ole, og skulle til julenissen. Reven og haren fann ut at dei måtte fra til Nordpolen med brevet for å gje det til nissen ,slik at Ole fekk julegave dette året og. Dei måtte gå gjennom skogen, ro i båt over ei elv og gå gjennom snøen. På veien hjalp dei kvarandre. På Nordpolen hjalp haren og reven nissen med å byggje ein båt til Ole. Etterpå sang vi "På låven sitter nissen", med mange flinke mus frå blå gruppe. Dei hadde hale med bjelle på og sprang rundt nissen, som helst ville ha grøten sin i fred. Tilslutt i samlinga fekk vi kose oss med pepperkaker. Så var det tid for leik. Stor stas for søsken å få leike i lag, og dei store som har gått på Nyland 2 før, var det stas å få leike her oppe igjen. Små og store kosa seg på nissefest.

Ny betalingsats for barnehagar
Publisert: 15-12-2014 skrive av: Styrar

Kommunestyret beslutta 9 desember  -14 endringar i brukarbetaling for barnehagar. Endringane trer i kraft 01.01.15

Du finn dei nye brukarsatsane  på venstre side under BETALINGSATSAR

Luciasamling fredag 12. desember
Publisert: 15-12-2014 skrive av: Nyland 2

Fredag 12. desember samla alle på Nyland 2 seg inne på oransje base sitt rom om morgenen, klare til samling. Rommet var pynta med lys og vi venta spente på Luciatoget som skulle komme frå Nyland 1. Alle frå Nyland 1 kom i tog opp til oss:  I kvite skjorter og med lys i handa sang dei "Santa Lucia" for oss. Dei var knallflinke og vi hjalp til med å synge refrenget og ha hendene i veret. Etter sang delte dei ut lussekatter til oss, dei var nybaka og smaka kjempegodt:) Det var stor stas for mange å få besøk av storesøsken i barnehagen. Etter at Luciatoget hadde gått tilbake til Nyland 1 igjen, hadde vi ei lita Luciasamling for oss sjøl. Elin fortalte litt om kvifor vi feirer Lucia og viste oss ein Luciakjole. Så fekk vi høyra om "Karsten og Petra som feirer Lucia".

Luciafeiring
Publisert: 12.12.2014 skrive av: EB

I dag har Nyland 1 gått i Luciatog til Nyland 2. Dette er ein flott tradisjon i Nyland og det å gå for å gleda dei som er mindre enn oss er godt. Flott sang, lysande lys,stjerner i hendeneog lussekatter i korgene. Nokon hadde aldri vore med på dette før og fekk ei ny oppleving i dag.

Ha ei fredeleg adventhelg :-)

Sjå fleire artiklar >>

.